• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Un cunoscut fermier declară război automatelor de cafea: ”Sunt un pericol! N-au autorizație de funcționare și nu le verifică nimeni!”

    Gabriela Gimbășanu -

    Specialist în automate, pentru că la rândul său își vinde producția de lapte cu aceste aparate, fermierul Cristian Lungu are o mare supărare că alți antreprenori asemeni lui scapă de mâna legii. Cel mai mult îl deranjează automatele de cafea pe care nu le verifică nimeni, în timp ce la fermierii care vând în piață cu aparate similare, controalele sunt obișnuite.

    Crescător de vaci în Dascălu, județul Ilfov, Cristian Lungu ne-a precizat că automatele de cafea nu sunt niciodată verificată și multe din ele sunt adevărate ”bombe” pentru sănătatea consumatorului.

    ”La automatele de cafea totul este exact ca într-o fabrică, dacă materiile prime care vin au toate avizele necesare și sunt declarate bune de consum, produsul finit ar trebui supus acelorași reguli, pentru că el suferă un proces tehnologic. În România nu există nici un automat de cafea care să aibă autorizație de funcționare”, a declarat pentru Agrointeligența Cristian Lungu, președintele Asociaţiei Fermierilor Utilizatori de Automate pentru desfacerea laptelui crud din România.

    Cafeaua de la automat rezultă dintr-un proces tehnologic

    Chiar dacă putem presupune că cele patru ingrediente din automatul de cafea: apă, cafea, lapte și zahăr au toate avizele necesare și sunt declarate bune pentru consum, cafeaua rezultată în urma procesului tehnologic nu este avizată de nimeni.

    ”Toate cele patru produse trebuiesc supuse normelor sanitar-veterinare pentru că și cafeaua poate să aibă aflatoxină. Nimeni din țara asta nu s-a sesizat în așa fel încât cel care comercializează cafea la automate să facă analize la apă, la laptele acela, la cafea sau la produsul finit, exact așa cum fac cei care vând lapte prin automate. Dacă cele patru produse sunt controlate și sunt declarate sigure pentru consum, produsul finit rezultat din amestecul celor patru ingrediente nu este controlat de nimeni. Nu trebuie să neglijăm faptul că, prin procesare acestea pot deveni toxice pentru consum”, atenționează fermierul ilfovean, asupra riscurilor comercializării unui astfel de produs necontrolat de nimeni.

    ANSVSA ar trebui să ia atitudine

    Autoritățile sanitar-veterinare sunt cele care ar trebui să vină cu reglementările necesare în așa fel încât și cei care vând cafea prin automate să se spună acelorași norme ca în cazul celor care comercializează lapte prin automate.
    ”Dacă se va întâmpla vreo grozăvie, ei sunt cei care vor pica de vină. ANSVSA ar trebui să ia măsuri în această privință. Mai în glumă, mai în serios de câte ori ajung la ANSVSA sau în Parlamentul României îi întreb pe mai marii țării, dacă e bună cafeaua pe care o cumpără de la automat, cafea care vine de la un automat care nu este autorizat pentru funcționare”, ne-a spus Lungu.

    ”Automatiștii” de cafea ar trebui să solicite legislație în domeniu

    Dacă fermierii care și-au dorit să comercializeze lapte prin automate au cerut MADR-ului legislație specifică care să le reglementeze această activitate, se pare că automatiști de cafea nu se înghesuie să facă asta.

    ”Sunt co-autor al Ordinului 55 privind comercializarea laptelui prin automate. Noi, cei care ne doream să vindem laptele prin automate, am cerut la MADR o legislație care să ne permită să facem acest lucru legal. Așa că aceeași solicitare de legislație ar trebui să o facă și cei care dețin automate de cafea. Trebuie să ceară legislație în domeniu. Ori modifică acest ordin și bagă și cafeaua, deși nu sunt de acord, ori fac o legislație proprie care să reglementeze vânzarea de cafea prin automate”, a explicat crescătorul de vaci de lapte, cum ar trebui să acționeze cei care vând cafeaua prin automate.

    Viitorul comercializării directe a produselor din fermă?

    Cristian Lungu a subliniat faptul că, în curând, în piețele din România își vor face loc automate de miere și ouă, ceea ce înseamnă că și aceastea vor avea nevoie de o legislație specifică.

    Foto: adevarulfinanciar.ro


    Te-ar mai putea interesa

    Satul cu cea mai gustoasă brânză. Oile pasc iarbă pe soluri sărăturate și bogate în minerale Preț carne 2024. Cât costă un kilogram de carne de porc cumpărată de la un mic fermier Cum sunt păcăliți românii care cumpără brânză din piețe și magazine

    Ultimele știri

    România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii Situație fără precedent în SUA: Gripă aviară depistată la vaci de lapte