• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Daniel Constantin, foc și pară pe președintele Comisiei pentru Agricultură. „Cât timp Nini Săpunaru va conduce Comisia, eu nu voi mai fi prezent acolo”

    Gabriela Gimbășanu -

    Ministrul Agriculturii Daniel Constantin este extrem de supărat pe deputații din cauza cărora a picat Legea irigațiilor dar spune că proiectul va continua într-o formă sau alta. Din discuțiile avute post votul de miercuri, cel care a „ordonat” abținerea liberalilor a fost chiar președintele Comisiei pentru agricultură, Nini Săpunaru.

    ”Am susținut faptul că avem nevoie de acel proiect. În 2012 am venit la conducerea MADR cu un program bine determinat, pe puncte. Majoritatea punctelor au fost atinse, mai am totuși câteva puncte minore și câteva majore pe care nu am reușit să le îndeplinesc. Irigațiile erau printre ultimile puncte, dacă reușim să-l aprobăm cu atât mai bine, mi-am îndeplinit tot programul, dacă nu-l aprobăm cu siguranță nu am putut să-mi duc lucrurile la finalitate și atunci sigur că nu are nici un rost să continuăm. Cred că trebuie să tragem un semnal de alarmă, chiar dacă îți pierde unul sau altul funcția”, a declarat Daniel Constantin astăzi, în Vrancea, unde participă la inaugurarea Unității de Combatere a Căderilor de Grindină Moldova 2 Vrancea.

    România are nevoie de sistemul de irigații și trebuie făcut cu orice preț

    Ministrul a adus drept argument pierderile din acest an de sute de milioane de lei care sunt plătite ca despăgubiri, sume ce este posibil ca în viitor să nu mai poată fi acordate.

    “Voi face tot posibilul să discut cu Parlamentul, nu cu Comisia de Agricultură despre problema irigațiilor.  Ne aflăm astăzi în județul Vrancea, aici este deputat Nini Săpunaru, cel care conduce Comisia de Agricultură, din păcate nu o conduce cum trebuie. Am tot respectul pentru meseria pe care o are, este un proiectant, problema este că nu are ce să caute ca și proiectant în fruntea Comisiei pentru Agricultură, mai ales că ceea ce face este împotriva fermierilor. I-am spus acest lucru de fiecare dată și chiar vă spun că eu nu o să mai particip niciodată la lucrările Comisiei pentru Agricultură, atâta timp cât dânsul o conduce. Când va veni un specialist care lucrează pentru interesele fermierilor cu siguranță voi merge și voi susține toate proiectele așa cum am mers de fiecare dată”, a mai spus vizibil supărat, ministrul.

    Câțiva membri PNL habar nu aveau ce era în proiectul respectiv

    Ministrul spune că deputații au votat fără să știe despre ce este vorba în proiect. “La sfârșit și-au dat seama că era vorba de un proiect de care puteau beneficia și ei, pentru că nu îl puteam implementa din anul 2016, când suntem noi la guvernare, ci era un proiect pe cinci ani de zile. A fost un vot politic, sunt convins de asta și am și discutat cu câțiva membri PNL care habar nu aveau ce era în proiectul respectiv. A ridicat cineva mâna din prima bancă, cred că domnul Nicolaescu, liderul de Grup, l-am întrebat  și pe dânsul, domnule ce faceți, este un proiect național extrem de important, la care domnul Nicolaescu mi-a replicat că așa ne-a spus domnul Săpunaru: să ne abținem”, a mai declarat Daniel Constantin.

    „Este foarte greu să trecem proiectul printr-o ordonanță de urgență”

    Daniel Constantin a mai precizat că a discutat cu primul-ministru, Victor Ponta, și cu șefii partidelor din coaliției de guvernare și au ajuns la concluzia că acest proiect va fi susținut de coaliția de guvernare, chiar și sub forma unei Ordonanțe de Urgență.

    “Problema este că stabilind regimul de proprietate este foarte greu să trecem printr-o ordonanță de urgență. Fie vom trece numai pe părți prin ordonanțe de urgență, fie venim cu un nou proiect de lege. Din păcate fiind lege organică, nu mai poate fi dezbătută în această sesiune parlamentară.  Suntem în faza de a căuta soluții, marți i-am convocat și pe fermieri să vedem ce se poate face. Am văzut și supărarea lor manifestată în presă. Vedem împreună cu dânșii, vom discuta să vedem ce soluții găsim. Proiectul nu îl vom abandona, dar dacă nu îl am până la sfârștul anului ce să mai caut acolo? M-am angajat în fața fermierilor că vom duce la bun sfârșit reabilitarea sistemului de irigații”, a conchis ministrul.

    Foto:Ziuanews.ro


    Te-ar mai putea interesa

    Câte kg are un metru cub de lemne în funcție de tipul lemnului Fermier cu 40 de vaci de lapte: Am scos ferma la vânzare! Vând tot și emigrez în Spania! Legea arendei – adoptată de Parlament! Contracte pe minim 7 ani, cu valabilitate și după decesul arendatorului

    Ultimele știri

    Îngrijirea oilor cu gestație dublă în perioada iernii Oficial: Adrian Chesnoiu a revenit la conducerea AFIR Subvenție de 1.000 lei/lună pentru fermierii care angajează tineri cu studii în domeniul agricol