• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Strategia României în lupta cu grindina: 2 milioane de hectare vor fi protejate de ”piatră” cu bani de la bugetul de stat

  Gabriela Gimbășanu -

  Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale Daniel Constantin a inagurat vinerea trecută, la Focșani, în județul Vrancea, Centrul de Combaterea a Căderilor de Grindină Moldova 2 Vrancea. Pentru punerea la punct a unității, cu toate cele patru puncte de tragere inagurate, s-au investit 1,3 milioane de euro, bani care vor ajuta la protejarea a 50.000 de hectare.

  Centrul ce tocmai a fost inaugurat este a doua unitate de combatere a grindinei realizată în cadrul Centrului Zonal de Combatere Moldova și a treia unitate operațională din cadrul Sistemului Național Antigrindină, alături de unitățile din Prahova și Iași.

  ”Eu am venit pentru a reitera angajamentul Guvernului pentru combaterea acestor fenomene extreme din România, fie că vorbim de grindină, fie că vorbim de secetă. Mă bucur că pe partea de grindină avem o strategie pe 15 ani, care se implementează indiferent de cine vine la guvernare. Același lucru vroiam să-l fac și cu sistemul de irigații, care din păcate a fost respins”, a declarat Daniel Constantin, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

  inaugurare centru antigrindina Vrancea

  Odată cu centrul inaugurat vineri, țara noastră are protecție împotriva grindinei, pentru o suprafață de 280.000 hectare.

  ”Punctul de lucru de la Vrancea poate să combată grindina pe o suprafață de 50.000 hectare. Proiectul pe care îl avem la nivel național a ajuns la 280.000 de hectare protejate. În perioada următoare, strategia își propune să protejeze 2 milioane de hectare de grindină, de pe întreg teritoriul României. Vom investi în aceste proiecte și în ani următori, așa cum prevede strategia aprobată de Guvern”, ne-a spus ministrul Agriculturii, despre suprafața ce poate fi protejată împotriva grindinei, odată implementată strategia națională ce vizează combaterea efectelor climatice din România.

  Centrul de la Vrancea a creat 35 de locuri de muncă

  Prin inaugurarea Centrului de Combaterea a Căderilor de Grindină Moldova 2 Vrancea au fost create 35 de locuri de muncă. ”Am inaugurat acum patru puncte de tragere, dintr-un total de 20 de astfel de puncte, ce se vor deschide pe întreg teritoriul județului Vrancea și Galați, puncte de tragere ce vor fi puse în funcțiune în perioada următoare. În județul Vrancea vor fi 12 astfel de puncte, iar în Galați 8. În această toamnă, începem investițiile în sisteme antigrindină în județul Timiș unde se află, poate, cea mai mare suprafață care trebuie protejate la nivel național”, a adaugat Daniel Constantin.
  În momentul de față, sistemul antigrindină din România poate proteja doar 280.000 hectare, în timp ce vecinii noștri de peste Prut, au sisteme antigrindină încâ de acum 50 de ani și au ajuns la performanța de a proteja 1,5 milioane de hectare.

  Sisteme antigrindină există în Bulgaria, Federația Rusă, Grecia, Austria, Bosnia Herțegovina, Macedonia, Germania, Uzbekistan, Spania și Serbia.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Instalarea Tinerilor Fermieri 2020. Proiectele se depun din 15 iulie, sprijinul maxim – 50.000 euro/fermă! TRANSFORMER – cel mai nou ameliorator de sol! De ce este acest produs UNIC PE PIAȚA DIN ROMÂNIA! Azot în formă lichidă de la Agro-Est Muntenia. Azofol, produsul câștigător pentru plante!

  Ultimele știri

  Control APIA prin teledetecție 2020: procedura de control, sancțiuni cu reducerea suprafaței la plată! Vaca 121 a luat ”caimacul” în ferma Agroserv Măriuța, cu o producție de 92 litri/zi! Adrian Pintea, APIA: Plata avansului poate începe fără finalizarea controalelor!

  Căutare în articole