• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Bulgarii şi-au infiltrat iaurtul până şi în sushi japonez

    agrointeligenta.ro -

    Iaurtul bulgăresc a devenit ingredientul „oaspete” al unui nou sortiment de sushi în viziunea maestrei în arta culinară asiatică, Kaorun din Japonia. Prezentarea creaţiei a fost făcută în cadrul Festivalului Iaurtului, care s-a desfăşurat la finele lunii iulie în localitatea Razgrad din nord estul Bulgariei.

    Kaorun, o vedetă a cooking showurilor de televiziune din Japonia, a fost însoţită de echipele a două posturi de televiziune din ţara sa, care au realizat materiale referitoare atât la prestaţia conaţionalei lor cât şi la activităţile incluse în festival.

    Demonstraţia de ethno-fusion cooking a niponei a fost „noutatea” celei de a unsprezecea ediţii a Festivalului Iaurtului, eveniment anual prin care producătorii bulgari de iaurt şi autorităţile de la Sofia susţin promovarea acestui produs tradiţional din ţara lor, binecunoscut peste hotare, în vederea impulsionării vânzărilor pe pieţele internaţionale.

    În componenta economică a Festivalului Iaurtului au participat companii producătoare şi distribuitoare de iaurt bulgăresc, precum şi mici producători tradiţionali de iaurt.

    Momentul stabilit de organizatori, la finele lui iulie, a fost cum nu se poate mai bine ales pentru a face ca printre vizitatorii Festivalului să se numere şi foarte mulţi turişti străini veniţi pe litoralul bulgăresc. Festivalul este inclus în circuitele turistice oferite de operatori. De asemenea, iaurtul bulgaresc este inclus în menu-urile hotelurilor din întreaga ţară.

    În Japonia, iaurtul provenit din Bulgaria – considerată ţara de origine a acestui aliment – ocupă 60% din piaţa de profil.


    Te-ar mai putea interesa

    Rabla pentru Tractoare 2024. Data la care începe înscrierea fermierilor în aplicația AFM Fermierul de pe Valea Trotușului care crește 8 vaci și produce o brânză specială, premiată la nivel mondial Zeci de fermieri români au fost înșelați cu tractoare aduse din afară

    Ultimele știri

    Prețul cerealelor în Bărăgan. Valentin Popa, fermier: Am înlocuit porumbul cu rapița! ANSVSA – recomandări pentru tăierea porcului de sărbători Comisarul UE pentru Agricultură: ”Acordul Mercosur are multe clauze de protecție pentru fermieri”