• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Experiența a trei fermieri români care au recoltat grâul cu vârful gamei de combine Case IH Axial Flow

    agrointeligenta.ro -

    Combina Axial Flow 9240  a fost apreciată de fermieri încă de la lansare, fiind vârful de gamă al seriei 240 produsă de constructorul de mașini și utilaje agricole Case IH.

    Despre combinele Case IH Axial Flow, Titan Machinery, unicul dealer autorizat al acestui brand în România, spune că au fost construite pentru a face față cu brio tuturor provocărilor asociate cu schimbările climatice, recoltarea culturilor foarte productive precum și necesitatea de a deveni și mai eficiente. Dar se ridică aceste super-utilaje la așteptările fermierilor României? Ei, bine, DA! Iar dovadă stau mărturiile a trei agricultori care au testat anul acesta combina Axial Flow 9240.

    Foarte important de precizat, acești trei fermieri care au acceptat să își împărtășească experiența nu dețin combine Case IH, deci recoltarea cu aceste mașini a fost, pentru ei, o premieră.

    Puterea mare a combinei a impresionat la demonstrații

    În toate cele trei situații, agricultorii au lucrat cu combina Case IH Axial Flow 9240 pe șenile, având pe puntea față și cel mai mare heder pentru cereale din gama Case IH 3050 (Varicut 12,5 metri). Astfel, în cadrul demonstrațiilor organizate în această vară de Titan Machinery România, combina a fost pusă la treabă demonstrându-și remarcabilele performanțe în cele mai productive culturi de grâu și plante cu semințe mici. Cei 634 CP dezvoltați de motorul de 15.900 cmc au propulsat combina cu o viteză ce i-a impresionat pe fermierii care au testat-o.

    demonstratie cu combina Case IH Axial Flow

    Treabă la fel de bună și la porumb, dar și la cereale

    Un alt punct forţe, apreciat de aceştia a fost numărul redus de curele și lanțuri în comparație cu combinele din aceeași gamă de pe piață. Deși în lumea agricolă sunt cunoscute ca fiind niște combinele excelente la porumb dar mai puțin performante la cereale, noua gamă de combine Case IH Axial-Flow contrazic acest „mit urban”, prin vocea celor care le-au testat, fermierii arătându-se impresionați de capacitatea de lucru a combinei la recoltatul de cereale (tone/oră fără spargeri și pierderi) și semințe mici.

    Iată ce au avut de spus trei fermieri români care au luat parte la demonstrațiile din acest an cu combinele Case IH Axial Flow 9240

    Tudor Dascalu, SC Agro Total SRL (Izvoarele, Jud. Tulcea)

    Performanța tehnică înseamnă profit și reducerea costurilor totale de operare

    Este o combină simplu de întreţinut şi uşor de manevrat. Design-ul sistemului de batere și separare al boabelor Axial-Flow® , ajută la prevenirea pierderilor de boabe în câmp. Combina se ajustează simplu și facil, ţinând cont că această operațiune se poate face din cabină și nu necesită pierdere de timp în timpul recoltării. Având în vedere că în prezent dețin două combine Class și un John Deere, combina Case IH 9240 mi se pare singura combină cu numărul cel mai mic de lanțuri și curele. Această caracteristică este foarte importantă în achiziția unei combine. Viteza de deplasare a acestei combine m-a impresionat din două motive. Având în vedere condițiile de recoltat, solă infestată cu buruiană, precum și lungimea headerului (12,5 m), personal nu i-am dat nicio șansă combinei, fiind sigur că se înfundă. Combina m-a contrazis, aceasta lucrând curat. În ceea ce privește consumul de combustibil, acesta a fost unul OK. Am fost impresionat de faptul că, combina axială produsă de Case IH lucrează foarte bine și la păioase, nu cum știam eu, că doar la porumb are randament bun. Atunci când i-au în calcul achiziția unui echipament nou, sunt interesat de seriozitatea și promtitudinea vânzătorului, eficiența combinei, care la aceasta a fost una foarte bună. Performanța tehnică înseamnă profit și reducerea costurilor totale de operare”

    Bogdan Ciocan, SC Zambila Prest SRL (Movila Verde, Jud. Constanța)

    Are un consum foarte bun

    Din punct de vedere funcțional mi se pare o combină mult mai eficientă decât un Claas. Este o combină foarte simplă din punct de vedere al curelelor și lanțurilor. Are un consum foarte bun. Operatorul nostru a reușit foarte repede să îi învețe majoritatea funcțiilor și reglajelor. Sistemul Axial-Flow® mi se pare o tehnologie a viitorului deoarece majoritatea producătorilor încearcă să facă acest sistem dar nimeni nu a reușit să îl facă atât de simplu dar în același timp atât de eficient. Nu am observant boabe sparte și pierderi. Cu cât sunt mai puține elemente în mișcare la o combină, cu atât problemele care pot apărea sunt mai puține. Calibrarea combinei este foarte simplă, sistemul de conversie de la păioase la prășitoare se face foarte simplu. Reglajele se fac foarte ușor din cabină. Nu cred ca trebuie mai mult de jumătate de oră să calibrez o combină Case IH. Din punct de vedere al întreținerii, este mult mai economică datorita numărului mic de curele și lanțuri. Punctele de gresare sunt foarte bine definite și ușor accesibile. Viteza de înaintare m-a impresionat, consumul a fost foarte bun în comparație cu combinele pe care le am în curte. Combina este foarte gentilă cu boabele de grâu. Am recoltat la grâu cu o producție de 7 tone/ha, parcelele nu au fost foarte mari dar combina cu toate că avea un heder foarte mare, s-a comportat foarte bine. Despre Case IH în general, se vorbește că este o combină foarte buna la porumb. După această demonstrație, m-am convins că este o combină care are rezultate excelente și la păioase. Lucrurile majore care m-au impresionat au fost, simplitatea combinei, viteza de înaintare și calibrarea foarte ușoară. La minusuri pot trece zgomotul din cabină care mi s-a parul un pic ridicat. În momentul când decid să achiziționez o combină ma interesează partea de service și piese de schimb, cât de bine e pus la punct dealer-ul, apoi eficiența combinei, prețul și modalitățile de plată. Performanța oricărui utilaj reprezintă un factor important în ecuația profitului. Fără utilajele performante, în ziua de azi, nu mai poți face profit”

    recoltare cereale cu combina Case IH

    Ing. Radu Silișteanu, II Silișteanu Tiberiu Radu (Rast, Jud. Dolj)

    Foarte uşor de manipulat şi foarte uşor de întreţinut

    Combina a funcţionat în parametri excelenţi, puterii motorului făcând insesizabilă diferența între funcţionarea în modul transport şi funcţionarea în sarcină. Vizibilitatea operatorului este una bună, chiar și atunci când se folosește un heder de 12,5 metri, precum în cazul de față. Conceptul de batere şi separare Axial-Flow® aduce un plus de calitate prin curăţarea eficientă a boabelor şi eficientizarea recoltării, având în vedere volum mare de materie primă. Ajustarea la condiţiile de lucru a fost rapidă, în plus pilotului automat și-a arătat eficiența reușind să să copieze terenul şi să recolteze şi spicele căzute datorită vântului. Combina mi se pare foarte uşor de întreţinut datorită modului simplu în care este concepută, neavând multe curele şi sisteme hidraulice care să necesite o verificare periodică. Viteza de deplasare aşa cum am menţionat anterior este una foarte bună, motorul ne fiind solicitat la maxim. În ceea ce privește consumul, acesta nu a fost important, având în vedere suprafaţă realizată şi viteza de lucru. Un lucru important este manipularea boabelor, care, datorită sistemului Axial-Flow® este una eficientă, nefiind necesare alte curăţiri. Caracteristicile lanului au fost bune cu răsărire uniformă, fără spice verzi producţia bună datorită aplicării de tratamente şi folosirea seminţei certificate, de calitate cât şi aceea a texturii solului. Am fost impresionaţi de faptul că, deşi este o combină foarte mare fiind vârful de lance din această categorie este foarte uşor de manipulat şi foarte uşor de întreţinut. Consider că la achiziţia unei combine este foarte important atât preţul combinat cu modul de întreţinere, consumul la hectar, productivitatea cât și calitatea produsului și a sevice-ul în garanţie şi post garanţie. Tehnica performantă este deopotrivă importantă ca şi folosirea de produse fito sanitare de calitate deoarece dacă nu reuşeşti să recoltezi la timp se distruge calitatea produsului şi toate acestea se reflectă în preţul final primit, care în cazul de faţă afectează direct ecuaţia profitului”


    Te-ar mai putea interesa

    Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi Plata ANT bovine. Primele județe unde fermierii au anunțat că au banii în cont

    Ultimele știri

    Ioan Moraru, Mecanica Ceahlău: Utilajele produse la Piatra Neamț sunt cu 35% mai ieftine decât cele din import Flori care se plantează lângă bulbii de primăvară Hurlupi la prun: cauze ale bolii, combatere