• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Agroconcept – dealer oficial pentru New Holland în România

  agrointeligenta.ro -

  Informația prezentată în octombrie de către Agrointeligența a fost confirmată de curând în cadrul Expo Milano, unde producătorul de tractoare, combine și utilaje agricole New Holland Agriculture a semnat cu un nou importator și distribuitor exclusiv pentru România. Este vorba despre compania Agroconcept, un joint-venture în care este implicat și Herbert Stein, cel care a înființat dealerul Auto Italia.

  Noul importator a fost ales în urma unui proces atent de selecție, iar parteneriatul oficial a fost semnat pe 19 septembrie, la Expo Milano 2015, în cadrul unei ceremonii speciale în interiorul pavilionului New Holland Agriculture.

  Criteriile pe baza cărora a fost ales noul partener au fost următoarele: capacitatea de a vinde și de a promova gama completă de produse New Holland, de a oferi asistență în vânzări, piese de schimb și asistență tehnică pentru clienții locali. În plus, capacitățile și expertiza corespunzătoare care să se potrivească cu viziunea New Holland pentru piața românească au fost criterii care au făcut diferența în procesul de selecție.

  new-holland-agriculture-agro-concept-2015

  New Holland Agriculture, reprezentat de Carlo Lambro – Brand President, și Agroconcept, reprezentat de Heinrich Stein – Președinte al Consiliului de Administrație și de Tommaso Serrano – Membru al Consiliului de Administrație – au semnat acordul oficial: Gemila GmbH și filiala sa Agroconcept vor deveni oficial noul importator și distribuitor exclusiv în România începând cu 1 ianuarie 2016. Până la sfârșitul anului 2015, Agroconcept va fi distribuitor ne-exclusiv.

  „Utilajele New Holland vor fi comercializate în România prin propria noastră reţea de dealeri, nu vom apela la dealeri din afară. Primul centru va fi deschis la Giurgiu sau Constanţa şi vor urma alte zece. În total vom avea în România 11 centre pentru New Holland. Planul naţional de dezvoltare reprezintă o investiţie care să acopere toate regiunile agricole“, a declarat pentru Ziarul Financiar Heinrich Stein, unul dintre cei doi acţionari ai Agroconcept și fiul cunoscutului om de afaceri Herbert Stein.

  Vânzări de peste 17 milioane de euro

  Din 2001, importatorul autorizat al echipamentelor New Holland în România este NHR Agropartners, care a avut anul trecut o cifră de afaceri de 77,2 milioane lei (17,4 milioane euro), cu aproape 24% mai mare decât în 2013.

  „România este o piață importantă pentru compania noastră, cu un potențial imens și credem cu tărie că putem avea o contribuție mai mare la dezvoltarea agriculturii românești. Am conștientizat nevoia de a avea un partener puternic pentru a ne sustine în îndeplinirea planurilor noastre strategice. Suntem încrezători în faptul că noul nostru parteneriat cu Agroconcept ne va permite să ne consolidăm poziția pe plan local și să fim mai aproape de clienții noștri”, a declarat Marcelo Pedrazzini, Business Director New Holland Agriculture pentru importatorii europeni.

  New Holland Agriculture este un brand al companiei CNH Industrial, înregistrată în Olanda, producător de echipamente pentru agricultură, construcții și vehicule comerciale.

  Herbert Stein a înființat în 1993 Auto Italia, importatorul mărcii Fiat în România, pe care l-a vândut ulterior către firma israeliană Mediterranean Car Agency. În Agroconcept, familia Stein s-a asociat cu Alok Gupta, exponent al familiei ce deține compania indiană Transdanube Industries, care în 2009 anunța o investiție de 150 milioane euro într-o oțelărie la Oltenița, proiect nematerializat, potrivit Profit.ro.

  Lansarea oficială a noului importator va avea loc la începutul anului 2016, când Agroconcept va deveni importatorul și distribuitorul exclusiv pentru România. Compania se concentrează pe construirea unei echipe calificate și motivate care să asigure sprijin constant clienților. De asemnea, planul național de dezvoltare reprezintă o investiție consistentă în centre regionale integrate, care să acopere toate regiunile agricole.


  Te-ar mai putea interesa

  Modificare în Codul Rutier! Regulă nouă pentru circulația tractoarelor și a altor mașini agricole Nicolae Ciucă: Fabrica de tractoare IRUM a primit un ajutor de stat de aproape 20 de milioane de lei Tractorul NEXAT de 1.100 CP – prima lucrare în câmp în ferma Maxagro din Gătaia FOTO-VIDEO

  Ultimele știri

  Metode pentru a stimula polenizarea. Cum să atragi polenizatori în grădină sau solar Oieri condamnați pentru fraudarea subvențiilor APIA cu certificate false de origine la berbeci de Țurcană Zeci de mii de hectare de teren arabil din Ucraina vor deveni deșertice din cauza distrugerii barajului de la Kahovka