• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Laurențiu Baciu, LAPAR: ”Am lucrat foarte bine cu domnul Irimescu pe când era secretar de stat. Vom continua să colaborăm strâns cu MADR”

    Gabriela Gimbășanu -

    Pentru Laurențiu Baciu, președintele Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România, propunerea lui Achim Irimescu pentru funcția de ministru al Agriculturii înseamnă continuarea unui dialog pe care organizația îl are constant cu Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Mai exact, Baciu ne-a declarat că a colaborat foarte bine cu Achim Irimescu atunci când aceasta era secretar de stat, iar acum există așteptarea ca proiectele pentru agricultura românească să fie continuate. Este loc și de reforme, apreciază, însă liderul LAPAR.

    ”Dacă ne raportăm la colaborarea LAPAR cu secretarul de stat Achim Irimescu, în perioada în care a ocupat această funcție la ministerul agriculturii, pot spune că a fost o colaborare foarte bună, numai că prerogativele erau limitate. Rămâne să vedem cum se va comporta în calitatea sa de ministru, când are putere de decizie și doar Regulamentele Europene îi poate încurca deciziile. Noi, fermierii, de la toți cei care au fost nominalizați să ocupe funcția de ministru al agriculturii, am sperat că vor fi cei care vor înțelege ce se întâmplă în agricultură și care sunt problemele cu care noi ne confruntăm. Ne-am dorit o colaborare bună între fermieri și conducerea MADR, așa că cea mai importantă preocuparea a ministerului agriculturii ar trebui să fie asigurarea unei relații strânse de comunicare cu cei care fac agricultură în România”, a declarat pentru Agrointeligența Laurențiu Baciu, președintele Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România.

    Eliminarea birocrației – o prioritate pentru viitoarea conducere

    Liderul LAPAR apreciază că Ministerul Agriculturii sub conducerea lui Daniel Constantin a avut mai multe inițiative, care să conducă la eliminarea birocrației, inițiative care trebuiesc continuate de viitoare conducere, în așa fel încât să se înlesnească accesul fermierilor la banii europeni.

    ”O prioritate pe care o transmitem ministrului agriculturii Achim Irimescu este aceea de a se preocupa permanent de eliminarea birocrației inutile din sectoarele cheie, cum ar fi: APIA, AFIR. Am așteptat o întâlnire și cu primul ministru desemnat Dacian Cioloș, dar cel mai probabil timpul nu i-a permis să stea la discuții cu fiecare sector de activitate. Mergem pe mâna domnului Cioloș, să înceapă treaba și pe urmă vom vedea cum stau lucrurile”, a adăugat liderul LAPAR.

    Proiectele începute trebuie continuate

    Refacerea sistemului principal de irigații este unul din proiectele de investiții începute de MADR, proiect ce trebuie continuat, indiferent de cine va ajunge la conducerea ministerului agriculturii.

    ”La ministerul agriculturii sunt deja pornite o serie întreagă de proiecte, sunt în derulare și nu cred că va veni un nou ministru care să aibă o altă viziune. Aceste proiecte trebuiesc finalizate și cel puțin prin nominalizarea făcută, cea a domnului Achim Irimescu, sperăm că acesta își va pune amprenta și va finaliza ce s-a început de către vechea conducere, proiecte care sunt benefice fermierilor. Dacă vorbim despre ajutorul pentru cei calamitați, de refacerea sistemului de irigații sau plata avansului la subvenția pe suprafață, aceste probleme ale fermierilor ar trebuie să fie pe agenda viitorului ministru, probleme ce necesită o rezolvare urgentă”, ne-a explicat fermierul băcăuan, care sunt prioritățile pe care viitorul ministru ar trebui să se concentreze.


    Te-ar mai putea interesa

    Fermierii, ”arși” la arendă și la ANAF. Prețul mediu la grâu și porumb – nejustificat de mare Ferma de măgărițe, o afacere cu potențial uriaș. Asinia Farm – producție de lapte, în curând și de carne ANT – la plată abia din februarie. Sumele APIA pentru plata la hectar și animale

    Ultimele știri

    La Cocoș: Primim zilnic 15-20 de cereri de angajare. Nu avem criză de personal! Prognoza agrometeo: Valori satisfăcătoare pentru rezerva de apă în majoritatea regiunilor agricole Cartofi cultivați direct din semințe, în câmp. Tehnologia Solynta – disponibilă în România din acest an