Prețul cărnii de porc ”în viu”, cu o lună înainte de Crăciun
Roxana Dobre -La o lună înainte de Crăciun, prețul unui kilogram de carne de porc vândut “în viu” variază între 4 și 12 lei în funcție de diverse zone ale țării. Pe grupul de Facebook ”Fermierul român”, unul dintre membri a lansat o adevărată bursă a cărnii de porc.
Un utilizator al rețelei de socializare a întrebat cât costă un kilogram de carne de porc în zona de unde sunt ceilalți agricultori iar răspunsurile nu au întârziat să apară. Vorbim, în majoritatea cazurilor, despre porci crescuți în gospodăriile de la țară și comercializați în această perioadă pentru sacrificarea și prepararea bucatelor pentru sărbătorile de iarnă.
Giurgiu: Florin Sandu 8 lei kilogramul în viu
Călărași: Stepan Radu 10 lei kilogramul în viu
Brăila: Alex Dobroiu 5 lei kilogramul în viu
Gorj: Victoria Rotaru 10 lei kilogramul
Hunedoara: Lusia Varga 7 -8 lei kilogramul
Maramureș: Adriana Man 5 lei kilogramul în viu
Cluj: Crina-Nicoleta Negru 7-8 lei kilogramul
Ialomița: Mădălina Haita 6 lei kilogramul în viu
Olt: Florin Patru 5-6 lei kilogamul
Iași: Maria Damian:cei sub 100 kg – 10 lei kilogramul în viu, iar mai mari 8-9 lei kilogamul
Sibiu: Cristian-Mihai Bogdan 9 lei kilogramul
Bistrița: Monica Tarpian 10 lei kilogramul
Alba: Silviu Bogdan 4 – 5 lei lei kilogramul
Timiș: Alin Nafarean 7-8 lei kilogramul
Bihor: Călin Perțe 6 lei kilogramul
Vatra Dornei: Adela Sfiq 12 lei kilogramul
Argeș: Mădălin Tudor 10 lei kilogramul
Bacău: Benone Venghiac 5 lei kilogramul
Galați: Georgeta Presura 10 lei kilogramul în viu
Prahova:Ioana Dumitrescu 8 lei kilogramul
La porcii vietnamezi prețul crește la 15 lei pe kilogram, porcul mangalița se vinde cu circa 13 lei pe kilogram iar mistreții cu 30 de lei pe kilogram.
Sursa: Facebook.com/Fermierul român