Siropul de sorg – un produs banal cu care fermierii pot da lovitura pe piața mâncării sănătoase
agrointeligenta.ro -Cele mai simple produse din fermă se pot transforma în adevărat delicatese pe piața alimentelor sănătoase. Cea mai nouă tendință o reprezintă procesarea minimă a sorgului, din care se obține un sirop foarte căutat ca îndulcitor natural.
În România, sorgul a fost promovat ca o cultură importantă în vremea comunismului, apoi aproape a dispărut ca acum să revină în forță. Este nu doar o plantă foarte rentabilă ca nutreț – în combinație cu porumbul, dar, mai nou, a intrat în atenția industriei alimentare.
Citiți și: Cum se cultivă sorgul – cultura care nu se sperie de secetă
Siropul de sorg este ușor de obținut în fermă pentru că producția nu necesită decât o presă simplă – în varianta tradițională, trasă de cai, și apoi câteva echipamente de bază pentru procesare.
Iată un filmuleț realizat într-o fermă de familie din SUA care produce siropul de sorg și îl vinde apoi în magazinele specializate în mâncare sănătoasă: