• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Siropul de sorg – un produs banal cu care fermierii pot da lovitura pe piața mâncării sănătoase

    agrointeligenta.ro -

    Cele mai simple produse din fermă se pot transforma în adevărat delicatese pe piața alimentelor sănătoase. Cea mai nouă tendință o reprezintă procesarea minimă a sorgului, din care se obține un sirop foarte căutat ca îndulcitor natural.

    În România, sorgul a fost promovat ca o cultură importantă în vremea comunismului, apoi aproape a dispărut ca acum să revină în forță. Este nu doar o plantă foarte rentabilă ca nutreț – în combinație cu porumbul, dar, mai nou, a intrat în atenția industriei alimentare.

    Citiți și: Cum se cultivă sorgul – cultura care nu se sperie de secetă

    Siropul de sorg este ușor de obținut în fermă pentru că producția nu necesită decât o presă simplă – în varianta tradițională, trasă de cai, și apoi câteva echipamente de bază pentru procesare.

    Iată un filmuleț realizat într-o fermă de familie din SUA care produce siropul de sorg și îl vinde apoi în magazinele specializate în mâncare sănătoasă:


    Te-ar mai putea interesa

    Un tânăr întors din străinătate și-a făcut fermă și vinde ouăle de țară la automat, cu 1 leu bucata Șeful ANPC le răspunde ciobanilor! Piedone: La stâna controlată mirosea a miei intrați în putrefacție! Subvenții APIA – modificări la Agromediu. Suprafața care intră la plată din acest an

    Ultimele știri

    Febra aftoasă a apărut la o fermă ce luase toate măsurile de biosecuritate. Angajații se mutaseră la fermă pentru a nu aduce virusul Combaterea în preemergență și în postemergență timpurie a buruienilor din culturile de porumb și floarea soarelui – două soluții foarte eficiente oferite de FMC Fermierii au de unde alege. Agrii recomandă mai multe fungicide contra septoriozei la grâu