Siropul de sorg – un produs banal cu care fermierii pot da lovitura pe piața mâncării sănătoase


Cele mai simple produse din fermă se pot transforma în adevărat delicatese pe piața alimentelor sănătoase. Cea mai nouă tendință o reprezintă procesarea minimă a sorgului, din care se obține un sirop foarte căutat ca îndulcitor natural.
În România, sorgul a fost promovat ca o cultură importantă în vremea comunismului, apoi aproape a dispărut ca acum să revină în forță. Este nu doar o plantă foarte rentabilă ca nutreț – în combinație cu porumbul, dar, mai nou, a intrat în atenția industriei alimentare.
Citiți și: Cum se cultivă sorgul – cultura care nu se sperie de secetă
Siropul de sorg este ușor de obținut în fermă pentru că producția nu necesită decât o presă simplă – în varianta tradițională, trasă de cai, și apoi câteva echipamente de bază pentru procesare.
Iată un filmuleț realizat într-o fermă de familie din SUA care produce siropul de sorg și îl vinde apoi în magazinele specializate în mâncare sănătoasă: