• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Siropul de sorg – un produs banal cu care fermierii pot da lovitura pe piața mâncării sănătoase

    agrointeligenta.ro -

    Cele mai simple produse din fermă se pot transforma în adevărat delicatese pe piața alimentelor sănătoase. Cea mai nouă tendință o reprezintă procesarea minimă a sorgului, din care se obține un sirop foarte căutat ca îndulcitor natural.

    În România, sorgul a fost promovat ca o cultură importantă în vremea comunismului, apoi aproape a dispărut ca acum să revină în forță. Este nu doar o plantă foarte rentabilă ca nutreț – în combinație cu porumbul, dar, mai nou, a intrat în atenția industriei alimentare.

    Citiți și: Cum se cultivă sorgul – cultura care nu se sperie de secetă

    Siropul de sorg este ușor de obținut în fermă pentru că producția nu necesită decât o presă simplă – în varianta tradițională, trasă de cai, și apoi câteva echipamente de bază pentru procesare.

    Iată un filmuleț realizat într-o fermă de familie din SUA care produce siropul de sorg și îl vinde apoi în magazinele specializate în mâncare sănătoasă:


    Te-ar mai putea interesa

    Fermier de Paulownia, la 10 ani de la înființarea plantației: N-am cui vinde, bani au făcut doar vânzătorii de răsaduri! Calendar AFIR 2025. Primele fonduri UE din acest an: procesare, micii fermieri și fermierii peste 40 de ani Inspectorii ANZ vor controla peste 1.000 de ferme de animale în perioada ianuarie-martie

    Ultimele știri

    Fermierul Neculai Dulceanu renunță la sfecla de zahăr: ”În doi ani avut pierderi de 190.000 de euro” Oierii, decizie tranșantă: Ori plafon de minim 50 de femele la ajutorul de 50 euro/cap, ori NIMIC! Prețurile la îngrășăminte continuă să crească și în februarie. Ureea, vândută cu 530 euro/tonă în Europa