Tradiții și obiceiuri de Anul Nou care aduc noroc și spor în muncile agricole
Roxana Dobre -Tradiții și obiceiuri de Anul Nou care aduc noroc și spor în muncile agricole. Noaptea dintre ani este privită ca un început, un nou drum, o nouă etapă în viaţa noastră şi a întregii lumi. De aceea, majoritatea tradiţiilor şi superstiţiilor care sunt legate de noaptea de Revelion şi prima zi din ianuarie se referă la a începe cu dreptul. Ca să ai noroc, sănătate, fericire şi bani în noul an, trebuie să pui în practică mici tradiții care te vor ajuta să crezi cu adevărat că vei avea toate acestea.
Tradiții și obiceiuri de Anul Nou. Pentru a avea spor în muncile agricole, păstrează primul colac
Primul colac pregătit de gospodină pentru Revelion se păstrează până în primăvară; atunci, înainte de începerea sezonului agricol, se pune colacul în hrana animalelor de tracţiune, boi sau cai. Când se împlineşte tradiţia, animalele folosite la muncile agricole vor fi sănătoase, iar în gospodăria respectivă va fi belşug de legume şi cereale.
Tradiții și obiceiuri de Anul Nou. Zgotomele puternice alungă spiritele rele
Tradiţia populară spune că spiritele rele se sperie de lumină şi de zgomotele puternice. De aceea, pe vremuri şi chiar în prezent, în unele locuri, se trosneşte din bici pentru a alunga spiritele malefice din anul care vine. E mult mai simplu în prezent, pentru că poţi folosi petardele, pocnitorile şi artificiile.
Tradiții și obiceiuri de Anul Nou. Banii în buzunar aduc bunăstare
Numărătoarea inversă pentru noul an trebuie să te prindă obligatoriu cu bani în buzunar. Astfel te vei bucura de câştiguri şi bunăstare tot anul viitor.
Tradiții și obiceiuri de Anul Nou. Agilitatea de la peștele de pe masa dintre ani
O altă superstiţie spune că trebuie să mănânci peşte în noaptea de Revelion ca să te poţi strecura printre probleme şi obstacole în noul an, cu agilitatea unui peşte în apă.
Tradiții și obiceiuri de Anul Nou. Achită datoriile înainte de Anul Nou
Nu intra în noul an cu datorii! Încearcă să scapi de ele cât mai repede cu putinţă, altfel vei avea probleme cu banii tot anul.
Tradiții și obiceiuri de Anul Nou. Aprinde o lumânare
Pentru ca anul care vine să fie luminos, aprinde o lumânare sau o candelă în seara de Revelion şi las-o aprinsă până dimineaţa.
Tradiții și obiceiuri de Anul Nou. Deschide ferestrele
Imediat ce ai intrat în noul an, deschide larg pentru câteva minute toate uşile şi ferestrele. Astfel spiritele rele şi tot ceea ce este negativ va fi alungat din casa ta, care va fi purificată.