Comerţ alimentar

Fostul șef DSV Suceava dezvăluie: Brânzica de Dorna, românească doar cu numele. Este făcută în Polonia!

Că importurile de lapte și de lactate cresc de la o lună la alta, în timp ce prețul laptelui la poarta fermei românești scade, vedem în datele comunicate de către Institutul Național de Statistică. Ce nu știm însă este cât lapte adus de afară este etichetat cu steagul României și apoi vândut ca produs local. Sunt însă situații în care adevărul pare să iasă la iveală pentru că gura lumii vorbește, iar o astfel de practică imorală (nu ilegală!), iese la iveală.

Petrea Dulgheru, un cunoscut medic veterinar din județul Suceava și totodată fostul director Direcției Sanitar-Veterinare din acest județ a intrat duminică în direct la emisiunea ”Viața Satului” de pe TVR 1 și a făcut o dezvăluire ce nu lasă loc de nici o interpretare privind soarta produselor din lapte românesc.

”Am ajuns acum, de în bazinul Dornelor nu mai este nici o fabrică de lapte și vine lăpticul, brânzica de Dorna din Polonia. Deci toată zona Dorna nu mai are nici o făbricuță de lapte, nu se mai fabrică nici o brânzică din România, vine brânzică din Polonia. Asistentul meu a plecat în Polonia și i-a învățat pe ăia să facă brânză și acum vine brânză cu marca LaDorna și se vinde în toți munții Dornelor”, a declarat cunoscutul medic veterinar din Suceava.

Specialistul apreciază că efectul importurilor masive se vede în scăderea efectivelor de animale. ”Este un dezastru pentru viitorul muntelui și în județul Suceava și în România. Dacă în Suceava, acum trei ani erau 180.000 de bovine, în prezent efectivul a scăzut la 150.000 iar în următorii ani nu vom mai avea nimic”, a concluzionat Petrea Dulgheru.

Sursa foto: foodstory.stirileprotv.ro


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


8 comentarii

    1. Au vrut întrare în U E, acum tragem consecințele! Ne-au distrus pe toți producătorii mai mici care fabricam tradițional și au făcut loc marilor supermarketuri unde pot vinde toate prostiile, carne din import și produse pline de E uri!

  1. Dar oare numai branza se face cu lapte de import,salamul nu ? Ia mai uitativa pe eticheta de salam ca si acolo se vede steagul nostru dar sun facute cu carne de import.Care este diferena si ce mare descoperire cu branza?

  2. Bine,bine, deca fac branza polonii si o vand romanilor (care nu mai fac) noi ce vina avem ? Economia de piata, cererea si oferta. Intrarea in direct la o emisiune de agricultura este campanie electorala gratis.Cu ce ne ajuta? Pai daca a fost sef pe Suceava ani de zile. Acuma de ce arata cu degetul ca doar nu au disparut 3000 de vaci peste noapte.

  3. Polonia….un popor harnic si cult….Romanii…hoti…puturosi…inculti….de aceea nu mai avem nimic…nu mai producem nimic….vrem totul de la stat…nu se mai poate…avem legi aiurea…

    1. Nu confundati curajul cu oportunismul. Curaj au voluntarii aia ecologisti care se leaga cu lanturi si protesteaza cu pretul vietii.Daca statea la poarta fabricii de sa nu intre lapte de import era altceva.

Scrie un comentariu