Comerţ alimentarReţete de marketing

Producători din județele Caraș-Severin, Cluj, Argeș și Maramureș participă la Săptămâna Verde de la Berlin

În perioada 15 – 24 ianuarie 2016 va avea loc la Berlin (R. F. Germania) Expoziția Internațională pentru Industrie Alimentară, Agricultură şi Horticultură ,,SĂPTĂMÂNA VERDE” (Grune Woche). Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu, va participa la deschiderea oficială din 15 ianuarie, precum şi la o serie de evenimente organizate cu prilejul acestei expoziţii.

Pe lângă rolul de platformă de afaceri, Grune Woche are şi caracterul unui festival al tradițiilor gastronomice și folclorice cu impact mediatic de anvergură în Germania dar şi pe plan mondial. Participarea țării noastre la această prestigioasă manifestare cu stand a devenit o tradiție, România fiind prezentă din 2003.

Grune Woche constituie o bună oportunitate pentru prezentarea politicilor și strategiilor din domeniul agriculturii și dezvoltării rurale, prezentarea potențialului agricol și a oportunităților de investiții, dezvoltarea de noi relații comerciale, cu impact pozitiv asupra creșterii competitivității și implicit a exporturilor pe piețele internaționale.

„În 2016, România va participa cu un stand de informare în care vor fi prezentate politicile și strategiile Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Acestea, precum şi oportunităţile de afaceri pe care le oferă ţara noastră, vor face obiectul unor întâlniri şi discuţii cu omologii prezenți și delegațiile acestora. Alături de standul MADR, se vor regăsi şi producători din județele Caraș-Severin, Cluj, Argeș, Maramureș care vor expune produse din carne, miere, conserve din legume și fructe, siropuri, vin etc. Nu vor lipsi nici tradițiile și obiceiurile românești”, a declarat Achim Irimescu.

Între evenimentele organizate cu ocazia Expoziției „Săptămâna Verde” amintim Forumul Global al Alimentației și Agriculturii organizat de Ministerul Federal al Agriculturii și Alimentației. Ministrul Achim Irimescu va fi prezent la acest Forum, alături de omologi din alte state membre, reprezentanți ai mediului academic şi cel privat.


Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!