• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • 12 județe, încă sub cod galben. Ce anunță meteorologii pentru începutul acestei săptămâni

  agrointeligenta.ro -

  După căderile masive de zăpadă din ultimele două zile, meteorologii avertizează că vor mai fi ninsori, dar izolate în partea de sud-est a țării. Totodată, în următoarele zile, scăderea de temperatură va continua şi va fi accentuată, astfel că vremea va deveni geroasă în cea mai mare parte a ţării.

  12 județe au rămas sub cod portocaliu de ninsoare și viscol, avertizare valabilă până astăzi, luni, la ora 18.00. În intervalul menţionat în estul şi sud-estul ţării, ninsorile vor continua, dar vor fi în diminuate, însă vântul va mai prezenta intensificări cu viteze la rafală de 50…70 km/h, viscolind temporar ninsoarea şi spulberând zăpada depusă anterior.

  codul2ora12_39815900

  Cerul va avea înnorări în sudul, centrul şi estul ţării şi va deveni variabil în rest. În Moldova, Dobrogea şi estul Munteniei şi pe arii restrânse la munte vor fi ninsori slabe, însã vântul va mai prezenta intensificări cu viteze la rafală de 55…65 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada depusă anterior. În restul ţării, vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în regiunile vestice. Temperaturile maxime se vor încadra între -8 şi 1 grad.

  În Capitală, vremea va fi deosebit de rece. La amiază, maxima va ajunge la -2…-1 grad. Cerul va fi înnorat, trecător va mai fulgui, iar vântul va sufla slab pânã la moderat.

  La munte, vremea va deveni deosebit de rece, chiar geroasă pe parcursul nopţii. La amiaza va fi -9 grade la Păltiniş cu 17 cm stratul de zăpadă, tot -9 grade la Preadeal cu 14 cm stratul, -8 grade la Semenic şi 29 de cm stratul de omat, -9 grade la Sinaia cu 24 de cm stratul, -8 grade la Arieseni, 50 de cm şi -5 grade pe Vf. Toaca din masivul Ceahlau cu 26 de cm. Pe arii restrânse va ninge slab, dar vântul va mai prezenta intensificări cu viteze la rafală de 55…65 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada depusă anterior. Noaptea, cerul se va degaja treptat, iar vântul va mai slăbi treptat în intensitate.

  Marţi, vremea va fi deosebit de rece, geroasă dimineaţa în majoritatea zonelor ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între -9, -8 grade în depresiunile transilvane şi 0 grade la Timişoara şi Drobeta Turnu Severin.

  În Capitală, vremea va fi deosebit de rece, geroasă dimineaţa: -12, -10 grade vor fi dimineața în oraș și chiar mai puțin de -12 grade în zona limitrofă şi în jur de -5 grade la amiază. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat.

  Miercuri în sudul, în estul şi parţial în centrul ţării vremea se va menţine deosebit de rece, geroasă mai ales în prima parte a zilei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între -10 şi 0 grade, mai coborâte în Lunca Dunării dar și mai ridicate în sud-vest, 3 grade la Timişoara.

  Local în regiunile vestice, nordice şi centrale şi cu totul izolat în rest va ninge slab mai ales după amiaza. În zonele joase de relief, mai ales ales din sud şi din sud-est, pe arii restrânse, dimineaţa va fi ceaţă asociată cu depunere de chiciură.

  Vremea pe regiuni

  *** Nu mai ninge în regiunile intracarpatice astăzi, ba chiar iese şi soarele în special în vest. Dar cu toate astea, maximele sunt mici, negative în toată zona, de la -7 grade la Miercurea Ciuc la zero grade la Timişoara si Oradea.

  *** În sud, mai sunt înnorări în Muntenia, în partea de est mai ninge dar slab, iar vintul mai atinge la rafale 55-65 km/ora. Maximele sunt negative, între -4 si 0 grade. În Oltenia, e soare şi astfel temperatura trece de zero grade dar foarte puţin: 1 grad la Drobeta Turnu Severin şi Târgu Jiu.

  *** Şi în Dobrogea vremea se mai îmbunează, mai ninge dar slab, vântul însă mai are intensificări, 55-65 km/ora. -4 grade doar la amiază la Tulcea si -2 la Constanţa.

  *** Vreme deosebit de rece si în Moldova. Ninsorile scad în intensitate dar bate vântul si spulbera zăpada. La amiaza, valori termice modeste, in general intre -6 si -4 grade.

  Foto: Facebook.com/Cătălina Grama


  Te-ar mai putea interesa

  Vreme neobișnuit de caldă. Elena Mateescu (ANM) anunţă zile cu 20 de grade Celsius Prognoza meteo – luna februarie. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni Vești bune de la meteorologi pentru fermieri: Ploi anunțate în luna martie Șefa ANM: Nou val de frig. Alertă meteo în vigoare până vineri Ger și ninsori în weekend. Elena Mateescu, ANM: Răcirea va fi semnificativă

  Ultimele știri

  Un fermier și-a găsit câinele aproape mort, lovit de hoțul care a intrat în curte și a furat o oaie FGCR a împlinit 30 ani de activitate cu peste 127.000 de garanții acordate Daniel Buda: Cerealele, oleaginoasele, uleiul și mierea din Ucraina – pe lista restricțiilor la import Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, convocat la Senat de USR la ”Ora Guvernului” Cum se aplică GAEC 8 pentru subvențiile APIA din acest an. Comisia Europeană, notificată