• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Calendarul măsurilor PNDR ce vor fi lansate în 2016

    agrointeligenta.ro -

    Fermierii așteaptă deschiderea măsurilor de finanțare din PNDR în 2016, astfel că ministrul agriculturii Achim Irimescu a anunțat astăzi un calendar cu privire la perioadele aproximative în care posibilii beneficiari ai fondurilor europene pot începe să depună proiectele la AFIR.

    În cadrul conferinței de presă susținută astăzi la sediul MADR, ministrul Achim Irimescu i-a asigurat pe beneficiari că în cel mai scurt timp va efectua modificările pe ghidurile solicitantului, aferent fiecărei măsuri, iar primele măsuri de finanțare vor fi lansate chiar din luna februarie.

    ”Începând din luna februarie vom lansa primele măsuri. În luna februarie vom lansa submăsura 1.1 ”Sprijin pentru formare profesională, precum și a acțiunilor pentru dobândirea de cunoștințe”. Apoi vor urma măsurile programate a fi lansate pentru luna martie: măsura de ”Consiliere în implementarea planului de afaceri”, măsura 4.2 ”Schema de minimis”, submăsura 4.1 ”Investiții în exploatațiile agricole”, 4.1 a ”Investiții în exploatații pomicole”, 4.2 ” Sprijin pentru investiții în prelucrarea/ comercializarea și/ sau dezvoltarea de produse agricole”, 4.2 a ” Investiții în procesarea/ marketingul produselor din sectorul pomicol”, 4.3 ”Investiții pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole și silvice”, 6.1 ” Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”. Pentru luna aprilie-mai vom lansa submăsura 7.2 ” Investiţii în crearea și modernizarea infrastructurii de bază la scară mică, iar în iulie va fi lansată submăsura 6.3 ” Schema pentru micii fermieri”, a declarat Achim Irimescu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

    Iată calendarul anunțat astăzi de ministrul Achim Irimescu pentru deschiderea măsurilor pe PNDR în prima parte a lui 2016

    Februarie – Submăsura 1.1 ”Sprijin pentru formare profesională, precum și a acțiunilor pentru dobândirea de cunoștințe”

    Martie – Măsura de ”Consiliere în implementarea planului de afaceri”,
    – Măsura 4.2 ”Schema de minimis”,
    – Submăsura 4.1 ”Investiții în exploatațiile agricole”,
    – Submăsura 4.1 a ”Investiții în exploatații pomicole”,
    – Submăsura 4.2 ” Sprijin pentru investiții în prelucrarea/ comercializarea și/ sau dezvoltarea de produse agricole”,
    – Submăsura 4.2 a ” Investiții în procesarea/ marketingul produselor din sectorul pomicol”, 4.3 ”Investiții pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole și silvice”,
    – Submăsura 6.1 ” Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”

    Aprilie -mai – Submăsura 7.2 ”Investiţii în crearea și modernizarea infrastructurii de bază la scară mică”

    Iulie – Submăsura 6.3 ” Schema pentru micii fermieri”

    Au sosit deja 1.700 de propuneri pentru simplificarea procedurilor

    Anul 2016 a debutat cu o serie de consultări între reprezentanții beneficiarilor fondurilor europene și consultanții din domeniu, în vederea identificării celor mai eficiente soluții pentru simplificarea procesului de accesare a banilor europeni.

    ”Am declanșat acest proces în 12 ianuarie și trebuie să urmărim două concepte mari pe care trebuie să le aplicăm în domeniul simplificării procedurilor pe fonduri europene. Avem nevoie în primul rând de simplificarea procedurilor interne ale agenților de plăți, pentru că și acolo lucrurile sunt extrem de complicate și în al doilea rând trebuie să simplificăm procedura pentru accesarea fondurilor europene. Am declarat deja la nivel de țară consultării cu beneficiari și consultanți, avem o listă cu 1.700 de întrebări sosite, sigur vom tria din ele”, ne-a spus ministrul agriculturii.

    Ministrul Achim Irimescu a subliniat faptul că simplificarea procedurilor nu va întârzia calendarul lansărilor măsurilor din PNDR și și-a propus ca în maxim 2 luni să se realizeze o simplificare a procedurilor în ceea ce privește accesarea fondurilor europene. Tocmai de acea ghidurile au prioritatea și ministrul estimează că în maxim 2 luni va efectua toate modificările necesare.


    Te-ar mai putea interesa

    ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață Lege nouă: Obligație pentru toți conducătorii de tractoare Vremea de schimbă radical. Șefa ANM anunță ploi și temperaturi cu minus

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA