• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Calendarul măsurilor PNDR ce vor fi lansate în 2016

  agrointeligenta.ro -

  Fermierii așteaptă deschiderea măsurilor de finanțare din PNDR în 2016, astfel că ministrul agriculturii Achim Irimescu a anunțat astăzi un calendar cu privire la perioadele aproximative în care posibilii beneficiari ai fondurilor europene pot începe să depună proiectele la AFIR.

  În cadrul conferinței de presă susținută astăzi la sediul MADR, ministrul Achim Irimescu i-a asigurat pe beneficiari că în cel mai scurt timp va efectua modificările pe ghidurile solicitantului, aferent fiecărei măsuri, iar primele măsuri de finanțare vor fi lansate chiar din luna februarie.

  ”Începând din luna februarie vom lansa primele măsuri. În luna februarie vom lansa submăsura 1.1 ”Sprijin pentru formare profesională, precum și a acțiunilor pentru dobândirea de cunoștințe”. Apoi vor urma măsurile programate a fi lansate pentru luna martie: măsura de ”Consiliere în implementarea planului de afaceri”, măsura 4.2 ”Schema de minimis”, submăsura 4.1 ”Investiții în exploatațiile agricole”, 4.1 a ”Investiții în exploatații pomicole”, 4.2 ” Sprijin pentru investiții în prelucrarea/ comercializarea și/ sau dezvoltarea de produse agricole”, 4.2 a ” Investiții în procesarea/ marketingul produselor din sectorul pomicol”, 4.3 ”Investiții pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole și silvice”, 6.1 ” Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”. Pentru luna aprilie-mai vom lansa submăsura 7.2 ” Investiţii în crearea și modernizarea infrastructurii de bază la scară mică, iar în iulie va fi lansată submăsura 6.3 ” Schema pentru micii fermieri”, a declarat Achim Irimescu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

  Iată calendarul anunțat astăzi de ministrul Achim Irimescu pentru deschiderea măsurilor pe PNDR în prima parte a lui 2016

  Februarie – Submăsura 1.1 ”Sprijin pentru formare profesională, precum și a acțiunilor pentru dobândirea de cunoștințe”

  Martie – Măsura de ”Consiliere în implementarea planului de afaceri”,
  – Măsura 4.2 ”Schema de minimis”,
  – Submăsura 4.1 ”Investiții în exploatațiile agricole”,
  – Submăsura 4.1 a ”Investiții în exploatații pomicole”,
  – Submăsura 4.2 ” Sprijin pentru investiții în prelucrarea/ comercializarea și/ sau dezvoltarea de produse agricole”,
  – Submăsura 4.2 a ” Investiții în procesarea/ marketingul produselor din sectorul pomicol”, 4.3 ”Investiții pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole și silvice”,
  – Submăsura 6.1 ” Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”

  Aprilie -mai – Submăsura 7.2 ”Investiţii în crearea și modernizarea infrastructurii de bază la scară mică”

  Iulie – Submăsura 6.3 ” Schema pentru micii fermieri”

  Au sosit deja 1.700 de propuneri pentru simplificarea procedurilor

  Anul 2016 a debutat cu o serie de consultări între reprezentanții beneficiarilor fondurilor europene și consultanții din domeniu, în vederea identificării celor mai eficiente soluții pentru simplificarea procesului de accesare a banilor europeni.

  ”Am declanșat acest proces în 12 ianuarie și trebuie să urmărim două concepte mari pe care trebuie să le aplicăm în domeniul simplificării procedurilor pe fonduri europene. Avem nevoie în primul rând de simplificarea procedurilor interne ale agenților de plăți, pentru că și acolo lucrurile sunt extrem de complicate și în al doilea rând trebuie să simplificăm procedura pentru accesarea fondurilor europene. Am declarat deja la nivel de țară consultării cu beneficiari și consultanți, avem o listă cu 1.700 de întrebări sosite, sigur vom tria din ele”, ne-a spus ministrul agriculturii.

  Ministrul Achim Irimescu a subliniat faptul că simplificarea procedurilor nu va întârzia calendarul lansărilor măsurilor din PNDR și și-a propus ca în maxim 2 luni să se realizeze o simplificare a procedurilor în ceea ce privește accesarea fondurilor europene. Tocmai de acea ghidurile au prioritatea și ministrul estimează că în maxim 2 luni va efectua toate modificările necesare.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Afacerea lui Fănel Bogos cu 1.000 ha și 2.000 de angajați. ”Suntem în perioada de conversie la ouă și pui bio” Noi reguli pentru subvenția APIA pe suprafață. Facturile devin obligatorii ca să demonstrezi că lucrezi pământul! Data de referință a ANT – folosită fraudulos. Dacă renunțăm, banii pot merge la SCZ pe animale reale!

  Ultimele știri

  Prima reacție a conducerii ANZ despre procesul deschis de ciobani: ”Am un semn de întrebare de ce se opun tocmai Registrele Genealogice” SITUAȚIA PE JUDEȚE! APIA: Lista cu crescătorii de animale intrați la ajutorul de stat de 100 euro/UVM! Ing. Gavrilă Tuchiluș a renunțat să mai întoarcă brazda: ”Semănăm grâul ca în cenușă, nu a plouat din luna mai!”

  Căutare în articole