• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • DISCUȚII despre SUBVENȚIILE APIA!

  Roxana Dobre -

  Ședință la Ministerul Agriculturii! Soarta subvențiilor agricole a fost dezbătută astăzi în cadrul Grupului tehnic de lucru pentru pregătirea sectorului agricol românesc în contextul modernizării și simplificării politicii agricole comune (PAC) după 2020. În cadrul acesteia au participat toți membrii grupului de lucru precum și reprezentanți ai organizațiilor profesionale din sectorul agricol și dezvoltare locală.

  Potrivit unui comunicat al MADR, remis pentru Agrointeligența-www.agrointel.ro, cu această ocazie, toți cei convocați la sediul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale au avut un schimb de opinii foarte constructive în vederea pregătirii sectorului agricol românesc pentru a răspunde principalelor provocări cu care se confruntă agricultura și mediul rural, din punctul de vedere al securității alimentare, al vitalității zonelor rurale și al contribuției la soluționarea provocărilor reprezentate de schimbările climatice.

  Astfel, toate organizațiile/asociațiile/federațiile din domeniul agricol prezente pentru discuții despre consultarea publică a Comisiei au fost chemate alături de MADR pentru a acorda sprijin în vederea completării și transmiterii chestionarelor.

  Scopul final este de a creiona împreună viziunea sectorului agricol românesc față de viitoarea PAC, ale cărei linii se conturează începând cu rezultatul consultării publice – Comunicarea Comisiei. ”Facem precizarea că fundamentarea poziției României față de simplificarea și modernizarea PAC se va face pe baza punctelor de vedere formulate de către instituțiile din sectorul agricol, organizații ale fermierilor și a celor care privesc dezvoltarea locală”, precizează sursa citată.

  În viziunea MADR temele importante pentru agricultura românească sunt: cunoașterea si satisfacerea nevoilor fermierilor astfel încât Politica Agricolă Comună să vină în întâmpinarea nevoilor acestora, menținerea unui buget consistent al PAC, convergența plăților, flexibilitate între piloni, simplificarea procedurilor administrative.

  Reamintim că la nivelul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale s-a constituit un grup tehnic de lucru pentru pregătirea sectorului agricol românesc în contextul simplificării și modernizării politicii agricole comune (PAC) după 2020, iar prima ședință a acestuia a avut loc în 9 martie 2017.

  Grupul de lucru este format din reprezentanți ai Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, ai Ministerului Mediului, ai Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, precum și reprezentanți ai Academiei de Științe Agricole și Silvice, ai Academiei Române, ai Institutului de Economie Agrară și ai universităților/institutelor de cercetare din domeniu.

  În data de 2 februarie, Comisia Europeană a lansat o consultare publică având ca temă ”Modernizarea și simplificarea Politicii Agricole Comune”, consultare care va rămâne deschisă până la data de 2 mai 2017. În vederea realizării acestei consultări, Comisia Europeană a pus la dispoziție un chestionar și o analiză de impact, documente care pot fi accesate în link-ul de mai jos, în limba română: https://ec.europa.eu/agriculture/consultations/cap-modernising/2017_ro

  Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale încurajează toate formele asociative din sectorul agricol să se implice și să contribuie alături de reprezentanții grupului tehnic de lucru la conturarea unei concepții unitare a sectoarelor prioritare pentru România în Politica Agricolă Comună (PAC) după 2020.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Mihail Dumitru, DG AGRI: Politica actuală de subvenții va continua și anul viitor, și în 2022! 772,4842 lei/ha – subvenția MINIMĂ pe care o primesc ÎN AVANS pe hectar tinerii fermieri! Încep controalele în fermele care au cerut ajutorul de 7.000 euro! Ce verifică inspectorii APIA!

  Ultimele știri

  Termen în noiembrie pentru fermierii care au cerut subvenția de 3.000 euro/ha! Un cioban de numai 22 de ani s-a spânzurat chiar la stâna de oi! Șchiopul oilor sau pododermatita infecțioasă la ovine: semne, tratament și prevenție

  Căutare în articole