• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Laptele – tratament bio contra manei. Cum se aplică și cât este de eficient în grădina de legume

    agrointeligenta.ro -

    Să produci legume fără a folosi chimicale înseamnă să fii la curent cu tot ce înseamnă tratamente bio, tratamente din bătrâni care și-au dovedit eficiența. Când vine vorba însă de mană – o problemă foarte răspândită, mulți legumicultori se declară învinși să recunosc că este foarte greu atât să previi, cât și să tratezi cultura afectată. Există însă o soluție simplă care dă rezultate și este 100% bio: laptele.

    Pare greu de crezut însă laptele are efect în prevenirea și chiar combaterea manei, potrivit site-ului paradisverde.ro. Portalul spune că laptele a început să se folosească încă de acum 50 de ani, cam în aceeași perioadă în care au luat avânt și pesticidele. ”S-a observat că aplicarea săptămânală pe culturile de castraveți, dovlecei, pepeni, tomate și chiar viță de vie a unei soluții de 10-20% lapte și 90-80%, dă rezultate mai bune decât tratamentul cu fungicide”, spune echipa de la paradisverde.ro.

    tratament cu lapte

    Tratamentul cu lapte nu este dificil de aplicat și se face preventiv, prin aplicări săptămânale sau chiar de două ori pe săptămână. Se prepară o soluție de apă și lapte care se aplică cu un pulverizator pe toată suprafața plantelor, în special pe frunze, atât pe fața, cât și pe dosul lor. Se recomandă să se folosească lapte de vacă, preferabil lapte crud, însă și laptele din comerț și zerul dau rezultate bune.

    Mai multe despre tratamentul cu lapte pentru a preveni mana pe www.paradisverde.ro


    Te-ar mai putea interesa

    Principalele teme din agricultura ecologică de la nivelul UE, dezbătute la Madrid Cum se produce porumbul siloz bio, baza furajării vacilor de lapte din fermele Silvania Bio Plante capcană și benzi înierbate – mijloace de sporire a gradului de reziliență în culturile ecologice

    Ultimele știri

    România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii Situație fără precedent în SUA: Gripă aviară depistată la vaci de lapte