530.000 de hectare ”reunite” la Conferința anuală Agricover. Ce au discutat 500 dintre cei mai mari fermieri ai României la evenimentul organizat la Brașov
agrointeligenta.ro -Agricover a organizat ieri Conferința anuală “Tendințe și inovații în agricultură”. La evenimentul organizat în județul Brașov, mai exact în Poiana Brașov, au participat peste 500 de fermieri din toate regiunile țării care exploatează peste 530.000 de hectare cultură mare și care fac performanță. Alături de aceștia au fost prezenți specialiști în agricultură, producători recunoscuți de inputuri și reprezentanți ai Guvernului și Ministerului Agriculturii.
Principala temă a conferinței a fost inovația în agribusiness și aplicarea noilor tehnologii și soluții viabile în toate ariile care privesc acest domeniu, de la inovații în tehnologia semințelor, pesticidelor și îngrășămintelor, până la tendințe în finanțarea agriculturii, soluții de management al riscului privind valorificarea recoltelor, inclusiv o soluție completă de asigurare la secetă.
„Am reunit specialiști cu experiență care să împărtășească cele mai noi tendințe și inovații în domeniul agricol. În plus, temele propuse au fost în măsură să ofere fermierilor noi perspective în dezvoltarea unui business performant. Știm cât de important este pentru partenerii noștri fermieri accesul la informații relevante și la cele mai noi tendințe. Astfel, prin acest eveniment anual, ne-am propus să le oferim prilejul de a avea acces atât la soluții pentru optimizarea veniturilor, pentru achiziția competitivă a inputurilor, cât și transferul de cunoștințe cu privire la atenuarea impactului volatilității climaterice și a prețurilor de comercializare a produselor agricole”, a declarat Ștefan Bucătaru, Director General Agri-Business.
Pe lângă tendințele generale și inovațiile din agricultură, pe agenda conferinței s-au aflat prezentarea unor soluții concrete, menite să-i ajute astăzi pe fermieri în eficientizarea și creșterea performanței în afaceri. În același timp, au fost discuții despre noile perspective ale Guvernului în ceea ce privește politica agricolă actuală.
Nevoia de finanțare în agricultură a reprezentat o temă importantă în cadrul conferinței, fiind prezentată o diversitate de soluții financiare care pot sta la baza luării celor mai bune decizii de către fermieri în desfășurarea activității lor. Aceste soluții sunt așteptate de fermierii români și pot contribui la acoperirea deficitului de lichiditate în rândul fermierilor ca urmare a unui an 2015 dificil.
„Evoluția pieței agricole și operarea într-un mediu competitiv ne obligă să găsim în permanență soluții eficiente de finanțare, iar cunoștințele și know how-ul pe care le deținem în acest domeniu ne poziționează ca parteneri de încredere în relația cu fermierii. Ne străduim să venim în permanență cu recomandări care să îi ajute pe fermieri să ia cele mai bune decizii, să anticipeze schimbarea și să facă investiții inteligente pentru a ține pasul cu evoluțiile globale”, a declarat Robert Rekkers, Director General Agri-Finance.