• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Iată invitația pe care APIA o trimite în campania de depunere a cererilor unice de plată pe 2016

    agrointeligenta.ro -

    Fermierii au început să primească invitațiile pentru a se prezenta la APIA în vederea depunerii cererii unice de plată pe 2016. Documentul pe care agenția de plăți îl trimite specifică exact ziua și ora la care fermierii sunt așteptați la centrul APIA, dar și persoana – funcționarul instituției care le va prelucra cererea din acest an. 

    Referitor la modelul de depunere a cererilor, ca și în anii trecuți, fermierii primesc invitații în care sunt înștiințați cu privire la data, ora și funcționarul la care sunt programați. Dacă, însă, nu primesc această notificare sau doresc să afle detalii despre cererea unică, agricultorii pot suna direct la centrele județene (vezi lista cu numere de telefon) sau, dacă au posibilitatea, se pot adresa direct funcționarilor din centrele APIA din toată țara.Fiecare invitație către agricultori pleacă din APIA cu număr de înregistrare și are în partea dreptă sus numele și adresa beneficiarului de plăți directe, așa cum apare el în baza de date a instituției.

    Tot din invitație, fermierii sunt înștiințați cu privire la modificările legislative ce se aplică din acest an și care sunt documentele obligatorii și cele de care au nevoie pentru a beneficia de schemele de plăți aferente anului de cerere 2016.

    Fiecare invitație la APIA poartă ștampila și semnătura directorului centrului local unde fermierii trebuie să se prezinte pentru a depune cererea și actele.

    Trebuie să aveți în vedere că invitațiile abia au început să fie trimise, iar pentru fermierii care au și animale, depunerea demarează doar după 15 martie!

    Nu toți fermierii primesc invitații tipărite

    Invitațiile nu se imprimă pentru toți fermierii pentru că acest proces ar fi extrem de costisitor pentru APIA având în vedere că o invitație are mai multe pagini.

    ”Dacă APIA trebuie să trimită la 30.000 de fermieri câți sunt într-un județ atunci trebuie să plătim 150.000 de pagini imprimate ceea ce este destul de costisitor.  Se folosește modul acesta de a invita fermierii mai mult la cei care locuiesc în orașe și au teren în mediul rural, pentru care solicită subvenție. Dar invitația și programare se fac pe un fișier pe care fiecare funcționar APIA îl duce la primărie și are grijă ca fiecare fermier să afle data și ora la care trebuie să se prezinte pentru depunerea cererii unice. Anul acesta ne putem folosi și mai mult de tehnică și avem posibilitatea să trimitem 2.000 de sms-uri de pe telefonul de serviciu. Deci trimitem și sms-uri pe lângă acele liste depuse la Primărie, astfel încât să ne asigurăm că fermierii primesc invitația. Aceasta este mai mult o formalitate oarecum pentru că fermierii au evoluat foarte mult față de perioada 2007-2008 până în 2010, primii 2-3 ani de subvenții, până s-a obișnuit lumea cu depunerea dar acum orice fermier știe că perioada 1 martie – 15 mai este termen de depunere a cererilor”, ne-au declarat surse APIA.

    Cererea unică de plată se depune la centrele județene ale APIA pentru fermierii care solicită la plată o suprafață de peste 50 de hectare de teren agricol, și la centrele locale ale APIA pentru fermierii care solicită la plată o suprafață de până la 50 de hectare teren agricol.

    Depunerea documentelor la APIA se face în perioada 1 martie-16 mai fără penalizări, urmând și după, timp de 25 de zile lucrătoare (respectiv până pe 10 iunie ), cererile să fie primite, însă pentru fiecare zi de întârziere se va aplica o sancțiune de 1% din valoarea plăților cuplate pe care beneficiarul le are de încasat.

    Iată cum arată invitația pe care a primit-o un fermier din județul Prahova (pentru vizualizare la dimensiune mai mare, click AICI)

    s1 (1)

    s2

    s3

    s4

     


    Te-ar mai putea interesa

    MADR – anunț oficial despre majorarea subvențiilor APIA și hectarele care intră la plată Turbulențe pe piața UE a îngrășămintelor. Costurile de producție cresc, iar fermierii nu cumpără Preț de vânzare la ovine. Cât costă o oaie la intrarea în iarnă

    Ultimele știri

    Patria Credit IFN – program de credite de până la 240.000 de lei pentru micii fermieri La ITC Seeds chiar găsiți hibridul sau soiul de care aveți nevoie Tăierea porcului fără asomare – pedepsită prin lege. Amenzile sunt uriașe!