• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Cum pot fi monitorizate lucrările agricole şi costurile în timp real

    agrointeligenta.ro -

    Producătorii de software îşi adaptează oferta pentru fermieri, tot mai interesaţi de monitorizarea lucrărilor şi a costurilor în timp real. Uneori, o decizie luată la momentul potrivit salvează producţia.

    Agricultura a devenit de ceva vreme un domeniu interesant şi pentru producătorii de software, care încep să-şi adapteze oferta nevoilor fermierilor. De exemplu, producătorul de software TotalSoft are – la aproape un an de la lansarea softului pentru agricultură (cu aplicaţii specifice pentru fiecare arie de activitate) – clienţi nume importante de pe piaţa locală precum TCE 3 Brazi, Doripesco, Agrana sau Agricola Bacău.

    Softul se adresează atât companiilor care fac producţie vegetală (cereale, cartofi, fructe, plante uleioase), cât şi producţie animala (bovine, ovine, porcine, păsări, peşte etc), dar şi firmelor care asigură servicii specifice sectorului agricol (morărit, arat, comerţ cu seminţe, aplicări de îngrăşăminte chimice etc.).

    Potrivit reprezentanţilor TotalSoft, solutia a fost concepută pentru ferme si producători care gestionează afaceri de câteva milioane de euro, în care un sistem informatic aduce avantaje rapide în scăderea costurilor operaţionale.

    Pe lângă componenta de bază, de gestionare a activităţii unei companii, care cuprinde activitatea de management, contabilitate, resurse umane şi salarizare, arhivare, gestionarea flotelor auto, toate cu aplicabilitate pentru domeniul agricol, soft-ul poate fi completat cu aplicaţii specifice fiecărei ramuri agricole în parte.

    ,,Este un produs cu aplicabilitate în mai multe domenii de activitate, însă este adaptat şi pentru domeniul agricol. Are un modul de bază dedicat domeniilor financiar, contabilitate, vânzări, gestionarea stocurilor şi mai multe module specifice pentru agricultură, adaptate activităţilor specifice ale clienţilor” , a declarat pentru Agrointel, Suzana Badea, director de comunicare al TotalSoft.

    Charisma Solution for Agriculture are un core business (nucleu) care permite gestionarea activităţii financiar-contabile de bază (aproape identică în toate companiile). Acestui nucleu i se adaugă, în funcţie de activitatea de bază a companiei, module specifice. ”Astfel, pentru o companie specializată pe producţia de culturi de cereale, vom avea în plus şi modulul de Producţie Agricolă Vegetală. Dacă compania face şi distribuţie, atunci putem adăuga şi un modul de Distribuţie şi Management al Depozitului”, declară Badea.

    Softul a fost lansat pe piaţă în primăvara anului trecut şi a fost deja achiziţionat de companii importante pe piaţa locală precum Doripesco (piscicultură), TCE 3 Brazi (cereale), Agrana (zahăr), Agricola Bacău (carne de pui), Rodbun (producător şi distribuitor de seminţe), Canah International (producător de cânepă).

    În ce priveşte preţul acestei aplicaţii, care poate fi personalizată în mare măsură, acesta variază în funcţie de particularităţile fiecărei afaceri în parte.

    ,,Nu există un preţ de bază. Acesta este stabilit în urma unei discuţii prealabile cu clientul în funcţie de numărul modulelor suplimentare şi de specificul afacerii” , a conchis Badea.

    Cu ajutorul aplicaţiei, fermierii pot înregistra coordonatele parcelelor cultivate pe fiecare fermă în parte, an agricol, solă sau cultură şi afişarea suprafeţelor corespunzătoare în format hartă cadastrală. În plus, pot să urmărească, prin raportări grafice şi tabelare, operaţiile zilnice efectuate la nivelul acestor unităţi, respectiv consumul efectiv de resurse pentru fiecare clasă de resurse normată în tehnologia de execuţie a fiecărei operaţii. De asemenea, pot fi gestionate informaţiile cu privire la stadiul de vegetaţie, evaluarea culturilor, precipitaţii, irigaţii sau alte lucrări.

    Softul permite şi analize de ansamblu, precum monitorizarea lucrărilor şi a costurilor în timp real şi analiza profitabilităţii la nivel de centru de cost/profit (fermă, solă, parcelă, cultură etc.). ”Totul poate fi urmărit în sistem, ceea ce le permite agricultorilor să ia decizii în timp rapid”, spun reprezentanţii TotalSoft.


    Te-ar mai putea interesa

    S-a aprobat DUBLAREA subvențiilor pentru micii fermieri! Colinde de Crăciun în versuri. Top 10 cele mai frumoase colinde românești Adrian Pintea – anunț de ultimă oră despre plata tranșei a doua din subvenția APIA

    Ultimele știri

    Subvenția de 1.500 euro/hectar intră la plată! Guvern: Noi terenuri care intră la subvenția APIA. Suprafețele – înscrise în Registrul Agricol! Guvernul a suplimentat banii pentru investițiile în irigații