Comerţ alimentarReţete de marketing

Încă un produs ROMÂNESC protejat în UE! Ministrul Irimescu: ”Ieri am primit la Bruxelles certificatul de recunoaștere a produsului Telemea de Ibănești!”

Ministrul agriculturii Achim Irimescu s-a întors de la Bruxelles cu o veste foarte bună pentru România. Astfel, după Magiului de Topoloveni și Salamul de Sibiu, Telemeaua de Ibănești devine cel de-al treilea produs care primește recunoaștere și protecție la nivel european!

DSC_0091 (002)

”Ieri a primit certificatul pe Telemeaua de Ibănești. În România se produc produse de foarte bună calitate, iar mediul rural face cele mai multe dintre acestea. Vestea bună este că acum 10 zile am protejat la Bruxelles Salamul de Sibiu, un produs de calitate extraordinară, al doilea produs protejat în România. Astăzi pot să anunț oficial că Telemeua de Ibănești este publicată în Jurnalul Oficial. Ieri am făcut poze la Bruxelles cu Comisarul European Phil Hogan când îmi înmâna certificatul pentru Telemeaua de Ibănești. Încet-încet, se mișcă lucrurile. Nu cu viteza necesară, să nu uităm că din cele 1.400 de produse protejate la nivel european România nu are decât 3. Cele mai multe produse sunt din Franța și Italia”, a declarat astăzi ministrul Achim Irimescu.

Reușita românească de la Bruxelles vine după ce, pe 10 ianuarie, Parlamentul European a publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, cererea României de a proteja Telemeaua de Ibăneşti conferindu-i titulatura de produs cu denumire de origine protejată – DOP.

MADR face precizarea că în conformitate cu articolul 12 din Regulamentul (UE) nr. 1151/2012, orice operator care comercializează un produs conform cu caietul de sarcini aprobat, poate utiliza atât denumirea de origine protejată (DOP) cât şi trimiterile şi logourile UE şi etichetele asociate.  Caietul de sarcini pentru recunoașterea produsului Telemea de Ibănești a fost depus în noiembrie 2013.


Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!