• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Oierii reacționează în scandalul brânzei cu E.coli: ”Cei care au greșit să își asume și să nu lovească în tot sectorul ovin”

    Roxana Dobre -

    Crescătorii de oi din România sunt îngrijorați pentru evoluția vânzărilor din perioada următoare. Și așa aflați într-o situație dificilă din cauza întârzierilor la subvenții, alerta europeană care viza produsele din lapte de oaie provenite din România a căzut ca un trăznet peste ei.

    ”Legat de scandalul cu brânza de oaie, științific este demonstrat că un produs fie că vorbim de brânză sărată sau telemea, din lapte de oaie dacă stă 60 de zile la maturare dispar toți germenii și nu mai există niciun pericol în a consuma produsul. Dacă problema este la Brădet, să-și asume greșeala și să nu lovească în tot sectorul ovin. Singurul sector care a progresat în ultimii ani și care intră în competiție cu statele puternice, este pus în genunchi nevinovat”, ne-a declarat Ionică Nechifor, fondatorul şi preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Ovine şi Caprine MOLDOOVIS și, totodată, secretar general al Romovis.

    Vă reamintim că autoritățile italiene au emis ieri o avertizare europeană privind brânza românească de oaie. Alerta vine în urma confirmării unui caz de îmbolnăvire cu E.coli la Florența, unde un copil de 14 luni dintr-o familie de români a fost internat în stare gravă cu sindrom hemolitic uremic. În urma anchetei epidemiologice s-a stabilit că micuțul mâncase brânză din România, iar probele au indicat contaminarea acesteia cu E.coli.

    Foto: btonline.ro


    Te-ar mai putea interesa

    Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit Alertă meteo de vreme severă! Ploi și căderi de grindină până vineri dimineață

    Ultimele știri

    Tehnologia Chemark Rom la rapiță pune bazele unor producții mari în Teleorman, la ferma Nutrelo Trei boli periculoase depistate în cultura sa de grâu de fermierul Georgian Corniță Se construiește o nouă fabrică ce va prelua lapte de la fermierii români