Locuri de muncă

Vânați de multinaționale: Inginerii agronomi au salarii între 1.700 și 3.500 de lei. Șefii de fermă ajung la 5.000 de lei pe lună

Salariile specialiștilor din agrobusiness variază în funcție de experiența acumulată și de studiile absolvite. Se caută mai ales ingineri agronomi care au în spate 6-7 ani de muncă în agricultură, ceea ce îi face dezirabili mai ales pentru multinaționale. În cazul șefilor de fermă, veniturile cele mai mari le au cei care au atât un CV consistent, cât și o dublă formare profesională: în ştiinţe agro­no­mice şi în ştiinţe economice, potrivit specialiștilor în recrutare citați de Ziarul Financiar.

Șefii de fermă care întrunesc condițiile de vechime și de studii au salarii între 2.500 şi 5.000 de lei net pe lună. „Salariu mediu al unui inginer agronom variază între 1.700 şi 3.500 lei net, în funcţie de experienţă şi aria de responsabilitate, iar muncitorii necalificaţi din agricultură primesc între 1.200 şi 1.800 lei maximum“, spune Andrei Cornea, consultant recrutare în cadrul firmei de recrutare şi închiriere de forţă de muncă în regim temporar Manpower România.

Citiți restul articolului pe www.zf.ro

Foto: Flickr.com/Keith Laverack


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!