• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Exclusiv! Cea mai mare organizație de crescători de vaci a aderat la Federația Pro Agro

    Roxana Dobre -

    Fermierii încep să strângă rândurile astfel încât să fie uniți într-o singură voce care să le reprezinte cât mai bine interesele în discuțiile cu Ministerul Agriculturii sau chiar cu oficialii europeni, la Bruxelles. Președintele Federației Crescătorilor de Bovine din România, Claudiu Frânc, a declarat astăzi că organizația pe care o reprezintă s-a înscris în Federația Națională Pro Agro.

    ”Trebuie să fie o voce comună cât mai consolidată, de reprezentare în afara României, la Bruxelles, ca să ne putem spune păsurile. Dacă stăm fiecare izolați este foarte rău. Vrem ca vocea noastră, a crescătorilor, să fie auzită și de către oficialii europeni cu atât mai mult acum când avem și susținere financiară pentru această reprezentare. Vorbim despre un lucru atunci când suntem împreună și despre altul când suntem singuri. Este hotărârea Adunării Generale pe care am avut-o luna trecută iar decizia unanimă a fost că trebuie să ne unim forțele. Noi am avut de fapt un protocol de colaborare și de susținere cu Pro Agro încă de anul trecut. Acesta a fost semnat pe o perioadă de un an de zile. Atunci am stabilit că dacă în urma acestui protocol vom demonstra că cele două organizații se susțin reciproc atunci vom merge împreună, ceea ce s-a și întâmplat. Mi se pare un lucru cât se poate de firesc și dacă am veni cât mai mulți să ne consolidăm într-o singură poziție și să plecăm cu o poziție comună atunci sigur că o să fie bine pentru fermieri. Singurii care au rămas pe dinafară să spunem sunt fermierii din Asociația Generală a Crescătorilor de Taurine din România (AGCTR), restul suntem cu toții în Pro Agro adică și Asociaţia Crescătorilor de Vaci – Bălţată Românească dar și Holstein. Și atunci sigur că deja se schimbă mult modul de abordare pentru că noi vom discuta acolo ce avem de discutat și poziția va fi unanimă între noi”, ne-a spus Claudiu Frânc.

    La rândul său, Emil Dumitru, președintele Pro Agro, ne-a declarat că un număr tot mai mare de asociații aleg să adere la Federația pe care o conduce.

    ”Din punctul nostru de vedere faptul că am înțeles rolul și scopul asocierii este foarte bine. De altfel, este foarte important ca mediul asociativ să se întărească iar Federația Crescătorilor de Bovine din România este reprezentativă pe sectorul de creștere a vacilor de lapte și de carne iar pe mine mă bucură că în mai puțin de un an de zile trei mari organizații au aderat la Federația Pro Agro, ceea ce înseamnă că au mare încredere în noi. Sunt sigur că putem să facem lucruri bune împreună”, ne-a declarat Emil Dumitru.

    Președintele Pro Agro spune că și sprijinul financiar oferit de Guvern organizațiilor agricole pentru reprezentarea intereselor la Bruxelles va întări poziția României în relația cu oficialii europeni.

    ”Acum depinde foarte mult de modul în care vom știi să venim pregătiți cu experți, pe grupurile de dialog civil, Copa-Cogeca este o organizația foarte puternică la nivel european iar eu îmi doresc foarte mult ca România să fie reprezentată de toate sectoarele de activitate din agricultură prin experți. Lucrurile deocamdată sunt la nivel de organizare administrativă, Vom vedea și vom discuta la momentul la care vom începe să mergem cu regularitate la Bruxelles și cred că vom schimba percepția celorlalte state membre de modul în care și România alege să se lupte pentru specificitatea agriculturii ei”, a completat liderul Pro Agro.

    Vă reamintim că Guvernul acordă un sprijin financiar organizațiilor agricole pentru reprezentarea intereselor la Bruxelles, hotărâre ce a fost adoptată în cadrul ședinței de Guvern din 13 aprilie.  Astfel, pentru anul 2016, bugetul propus pentru alocare se ridică la 2,895 milioane de ei, aproape 650.000 de euro – bani care vor merge în 2016 doar pentru cotizații, întrucât decontarea serviciilor lingvistice se va face începând cu 2017.


    Te-ar mai putea interesa

    Ferma de măgărițe, o afacere cu potențial uriaș. Asinia Farm – producție de lapte, în curând și de carne Fermierii, ”arși” la arendă și la ANAF. Prețul mediu la grâu și porumb – nejustificat de mare Stropiri la pomi în luna ianuarie. Tratamente de iarnă în livadă

    Ultimele știri

    O subvenție nouă și condiții actualizate pentru APIA – aprobate de Guvern! HG aprobată astăzi pentru fondurile europene din agricultură Ion Liviu Lăpădătescu – noul Country Manager și Administrator INNVIGO România