• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Stropiri în livadă când fructele sunt cât o alună. Iată costul și eficiența tratamentelor!

    Roxana Dobre -

    Stropirea pomilor fructiferi în luna mai sunt importante pentru sănătate livezii și pentru asigurarea unei recolte bune de fructe

    Păstrarea unei livezi sănătoase și libere de boli conduce la producții mai mari și fructe mai aspectuoase. Prima parte a lunii mai este deosebit de importantă deoarece în această perioada se pot face tratamente fitosanitare împotriva viermilor mărului şi prunului. Mai mult decât atât, fermierii pot interveni şi pentru a combate rapănul şi făinarea, două dintre cele mai păguboase boli. Pomii tineri, neintrați pe rod se tratează acum sau la avertizare cu aceleași produse ca și pomii roditori.

    Iată ce tratamente trebuie să aplicați în această lună când fructele deja încep să se formeze! 

     Dithane M  45 – 3 lei, pliculeț de 20 de grCyperguard  25EC – 22,80 lei/100 ml La căderea corolei (când se văd fructulețele formate) – (1-10 mai) Dithane M  45 – este cel mai cunoscut fungicid de contact, cu un spectru foarte larg de combatere a patogenilor din culturile de câmp, legume, flori, livezi și vița de vie, precum și la tratarea semințelor. Nu se va amesteca cu produse uleioase sau care conțin calciu.

    Cyperguard  25EC –  este inflamabil și puțin volatil. Prezintă o toxicitate moderată pentru om și animale.  Toxic pentru pești, organisme acvatice și albine.

    0,2%

     

     

     

    0.02%

     

    Ciuruirea bacteriană și micotică, monilioze, deformarea frunzelor și făinare (la piersic), antracnoza (la cais), moliile și viermele fructelor. Se execută atunci când vremea permite: nu bate vântul, fără precipitații.
    Topsin 70 WDG – 3, 50 lei/pliculeț de 10 gr. Mospilan 20 SG – 78  lei/pliculeț de 100 g 

    Nissorun 10 WP – 33.6 lei/50 g

    La cca. 10-14 zile de la tratamentul din perioada 1-10 mai Topsin 70 WDG

    Mospilan 20 SG  – Eficacitatea produsului durează 3 săptămâni și nu este influențată de temperaturi ridicate. Doza de utilizare la hectar este redusă.

     

    Nissorun 10 WP – combate păianjenii pe ambele fețe ale frunzelor. Ouăle depuse de adulții care au intrat în contact cu produsul devin sterile. Produsul prezintă activitate reziduală lungă de peste 40 zile. Nu este afectat de precipitațiile survenite după ce soluția s-a uscat pe plantă!

     

     

    0.1 %

    0.03 %

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    0.03% – un pliculeț de 50 g la 60 de litri apă

     

     

     

     

    Ciuruirea bacteriană și micotică, monilioze, deformarea frunzelor și făinare (la piersic) antracnoza (la cais), moliile și viermele fructelor, defoliatoare, minatoare etc. Se execută pe timp însorit, dar temperatura să nu depășească 25 0C.
    Bravo 500 – Syngenta – 42.84  lei/200 ml Calypso 480 SC – 16 lei/10 ml

    Nissorun 10 WP – 33.6 lei/50 g

    La cca. 14 zile de la tratamentul din perioada 1-10 mai Bravo 500 – SyngentaCalypso 480 SC

    Nissorun 10 WP

    0.25 %0.03 %

    0.05 %

    Idem  tratamentul anterior Păduchele din San Jose  (G1T1-2), acarieni (PED+3-5 forme mobile). Se execută pe timp însorit, dar temperatura să nu depășească 25 0C.

    Notă! Prețurile prezentate pot suferi mici modificări în funcție de furnizorul produselor!


    Te-ar mai putea interesa

    ANCPI: Cadastru gratuit pentru terenurile agricole care primesc subvenții APIA Ajutor de 42.000 de euro/fermă. Banii, direct în conturile fermierilor ca sumă forfetară Când achită APIA Ajutoarele Naționale Tranzitorii pe hectar și animale

    Ultimele știri

    Recoltarea sfeclei, în toi. Mihaela Neagu, Fabrica Luduș: Sperăm să obținem 45.000-50.000 de tone de zahăr românesc Două sate din România – magnet pentru turiștii din toată lumea! Grup de lucru pentru monitorizarea prețurilor din supermaketuri. Cine face parte din noua structură