Reţete de marketingStrategii de afaceri

Bayer a depus oficial o ofertă pentru a cumpăra Monsanto

Gigantul Bayer a făcut o ofertă pentru a cumpăra grupul Monsanto, o tranzacție care, dacă se va finaliza, va da naștere celui mai mare furnizor de semințe și de pesticide din lume.

Mișcarea celor de la Bayer vine pe fondul unui val de oferte în industrie: DuPont și Dow Chemical – aflate în plan de a fuziona și grupul chinez ChemChina este gata să preia compania Syngenta pentru suma de 43 de miliarde de dolari, la numai câteva luni după ce Monsanto a abandonat propria sumă licitată pentru Syngenta.

Referitor la suma ”pusă pe masă” de către Bayer pentru a prelua Monsanto, nu au fost făcute publice detalii financiare. Se știe însă că grupul american este evaluat la 42 de miliarde de dolari, ceea ce face ca prețul unei posibile tranzacții să fie, cel mai probabil, peste valoarea publică a companiei americane.

Pe piața produselor pentru sănătatea plantelor, Bayer este locul 2 în lume după Syngenta, dezvoltând în paralel și un business foarte curajos cu semințe. De cealaltă parte, Monsanto este lider pe această piață și a dezvoltat cel mai bine vândut erbicid – glifosatul (Roundup).


Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!