• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • 10 lucruri pe care TREBUIE să le știi despre MEGA-PROTESTUL fermierilor la București

    agrointeligenta.ro -

    Mii de fermieri se pregătesc să ia cu asalt Capitala la cel mai mare protest organizat vreodată în agricultura românească. Cele mai importante organizații din acest sector și-au unit forțele pentru a cere decidenților politici și Guvernului să ia măsuri urgente pentru o serie de probleme care au blocat munca fermierilor și riscă să le falimenteze afacerile. Pornind de la întârzierea subvențiilor și până la accesul produselor românești în marile magazie, revendicările vor fi susținute în Capitală pentru o rezolvare cu prioritate!

    Agrointeligența vă prezintă o serie de informații utile pentru cei care vor participa la protestul de marți:

    1.Protestul se desfășoară în București, în Parcul Izvor, în fața Parlamentului României – Camera Deputaților. Este aceeași locație în care au protestat în decembrie și crescătorii de ovine.

    2. Organizatorii protestului de marți, 7 iunie, sunt: Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), împreună cu Federația ROMOVIS, Federația PROOVIS, Federația Natională a Crescătorilor de Ovine din România ( Dobrogea) , Asociația Crescătorilor de Bovine din Județul Covasna, Federația Național PROAGRO, Federația Crescătorilor de Bovine din România, Asociația Națională a Crescătorilor de Vaci de Carne, Federația Națională CAPRIROM.

    3.Organizațiile de fermieri din țară organizează transportul cu autocarul pentru participanți. În mare parte, locurile sunt deja ocupate, dar se pot suplimenta, așa că dacă vreți să vă susțineți drepturile, contactați structura care vă reprezintă pentru a afla detalii despre mobilizarea la mitingul de marți. Vă recomandăm să luați legătura mai ales cu asociațiile și liderii afiliați structurilor care organizează protestul!

    4.Protestul este autorizat să înceapă de la ora 12.00. Fermierii se vor aduna în Parcul Izvor începând cu, probabil, ora 10.00 – 11.00. Manifestarea este autorizată până la ora 16.00.

    5.Mașinile și autocarele cu participanți la protest vor avea afișat în parbriz textul ”MITING” și județul de unde vin fermierii.

    6.Traseul mașinilor și al autocarelor cu fermieri este bine pus la punct. Astfel, sunt locuri stabilite la intrările în București în funcție de regiunile de unde se sosește, astfel:

    – A 1 – în dreptul liceului Industrial Auto nr. 8, pe banda 1 de circulație;
    – DN.1 – la Fântâna Miorița , pe banda 1 de circulație;
    – DN 2 si A 3- Șoseaua Colentina, în dreptul Parcului Plumbuita, pe banda 1 de circulație;
    – A2 – zona Policolor;
    – DN 6- Șoseaua Alexandriei, zona Penitenciar Rahova.

    Sub supravegherea forțelor de ordine, din punctele de intrare în București, mijloacele de transport vor fi conduse spre alveola Parc Izvor. Debarcarea participanților se va face pe strada Izvor, tronsonul cuprins între Bulevardul Libertății și strada B.P. Hașdeu, pe banda 1 de circulație. După debarcarea fermierilor, autocarele vor fi îndrumate de către forțele de ordine pe B-dul Tudor Vladimirescu, unde acestea vor rămâne staționate.

    7.Conform prognozei meteo, la acest moment sunt condiții minime de ploi pentru ziua de marți și temperaturi de circa 18 grade Celsius, cu cer înnorat.

    8.Protestul se desfășoară într-un spațiu deschis, cu foarte puțină umbră. De aceea, mai ales dacă știți că nu tolerați bine căldura (inclusiv cea cauzată de aglomerație), se recomandă să aveți apă și îmbrăcăminte adecvată.

    9.Experiența protestului din decembrie a arătat că manifestarea nu doar că este filmată de către forțele de ordine, dar după eveniment, dacă sunt cazuri de încălcare a legii, făptuitorii pot fi identificați cu ajutorul imaginilor și, după caz, se pot emite sancțiuni și amenzi care se transmit ulterior.

    10. Nu se pot folosi sau expune pe toată durata protestului animale domestice de orice fel, produse agricole sau de origine animală de orice fel, îngrășăminte naturale, chimice sau agroalimentare.

    Foto: blog.activewatch.ro


    Te-ar mai putea interesa

    Andrei și Oana Nicola s-au întors din Anglia pentru a-și face fermă de Angus la Porumbacu de Jos Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA