• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Piața cerealelor: Răsturnare de situație înainte de începerea campaniei de recoltare a păioaselor?

  agrointeligenta.ro -

  Evenimentele meteorologice din ultima perioadă aduc schimbări în previziunile pentru recoltele agricole din acest an, în special cele care vizează producțiile estimate la nivelul UE la păioase, respectiv la grâu. 

  Ploile torenţiale care au căzut în ultima perioadă în Franţa ar putea afecta recoltele celui mai mare producător de grâu din Uniunea Europeană, însă condiţiile meteo mai bune în alte ţări precum Germania menţin în continuare şansele ca Europa Occidentală să înregistreze o nouă recoltă consistentă de grâu în acest an, informează Reuters.

  Citiți și:

  Preț rapiță 2016: Ce profit la hectar așteaptă fermierii care au mizat pe această cultură oleaginoasă

  Cum se anunță PREȚURILE LA RECOLTARE pentru rapiță, grâu și porumb? Prognoza șefului Diviziei Cereale de la Bursa Română de Mărfuri

  MATIF: Prețul grâului cu livrare în septembrie – 164,75 euro/tonă. Vezi restul cotațiilor!

  Luna trecută, mai mulţi observatori şi-au majorat estimările referitoare la producţia de grâu a UE, iar Comisia Europeană prognoza la finele lunii mai o recoltă de 145,1 milioane de tone. Cu toate acestea, inundaţiile care au afectat în ultima săptămână sudul Parisului, una din principalele regiuni în care se cultivă grâu în Franţa, a pus noi presiuni asupra recoltelor afectate de ameninţarea unei boli, ceea ce a dus cotaţiile futures pe bursa Euronext la cel mai ridicat nivel din ultimele luni.

  „Cel mai mare impact asupra recoltelor ar putea veni de pe urma unei combinaţii între ploi şi boala fusarium”, a declarat Paul Gaffet de la firma de consultanţă ODA Groupe. Această firmă şi-a redus deja luna trecută estimările privind recolta de grâu a Franţei din acest an cu un milion de tone până la 38,3 milioane tone, şi după ultimele ploi ar urma să reducă din nou estimările cu alte 1,5 milioane tone.

  O altă firmă franceză de consultanţă, Agritel, estimează că aproximativ un sfert din producţia de grâu a Franţei este în prezent în pericol din cauza bolii fusarium (fuzarioza n.r.) , care afectează calitatea şi cantitatea recoltei de grâu.

  În schimb, în Germania, ploile torenţiale au lovit sudul, dar au ocolit alte regiuni producătoare de cereale. „Pe ansamblu, nu mă aştept la un impact negativ din partea ploilor şi ar putea fi chiar un element pozitiv în zonele unde solul nu reţine umezeala. Regiunile din nordul Germaniei nu au avut de suferit de pe urma ploilor”, a declarat un analist german.

  Asociaţia cooperativelor agricole din Germania a estimat că în acest an recolta de grâu va scădea cu 3,7% comparativ cu cea de anul trecut până la 25,57 milioane de tone, unul dintre motive fiind şi decizia fermierilor de a opta pentru cultivarea rapiţei.

  De asemenea, ploile de săptămâna trecută au ajutat culturile din zonele uscate din Polonia, a declarat Wojtek Sabaranski analist la Sparks Polska. Chiar şi aşa Sparks Polska şi-a redus estimările privind recolta de grâu a Poloniei în 2016 până la 10,7 milioane tone, de la aproximativ 11 milioane tone, ca urmare a secetei recente.

  Între timp, vremea umedă din Marea Britanie a crescut riscul de boli dar cu toate acestea cel de al treilea mare producător de grâu din UE ar putea înregistra o recoltă similară cu cea de anul trecut de 16,4 milioane tone.

  Sursa: Agerpres   Te-ar mai putea interesa

  Bursă cereale 2021 – Portul Constanța și traderi. Prețuri la zi pentru grâu și orz EMINENT 125 EC – un fungicid recomandat pentru tratamentul al doilea la cereale Soiul de grâu al lui Stelian Fuia, producție de 10,8 tone la hectar

  Ultimele știri

  Fermier moldovean cu 12 ha de cireșe care stau neculese: ”Nu am unde le vinde!” Fermierul Gabriel Mațoi a dat startul campaniei de recoltat la orz. Norocul lui – solul nisipos! Vine canicula, dar nu scăpăm de ploi! Anunţul făcut de şefa ANM, Elena Mateescu!