• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • După ploi vom avea caniculă! Vezi prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

  agrointeligenta.ro -

  Vremea instabilă a dat peste cap multe planuri, mai ales cele pentru efectuarea lucrărilor de sezon în agricultură. Se pare că zilele ”cu surprize” – furtuni, ploi torențiale și chiar grindină vor mai zăbovi un pic înainte să se instaleze temperaturile de vară!

  Meteorologii anunță că în zilele următoare vom avea parte de zile foarte călduroase, cu temperaturi care vor atinge pragul caniculei. Până atunci însă, mai urmează două zile cu furtuni, potrivit prognozei pe care a publicat-o Administrația Națională de Meteorologie pentru perioada 13-26 iunie.

  Banat

  În primele două zile ale intervalului valorile termice diurne vor fi mai scăzute decât mediile multianuale specifice acestei perioade, cu o medie a maximelor în jur de 23 de grade.

  Până spre sfârșitul primei săptămâni vremea se va încălzi accentuat, cu temperaturi care vor putea depăși ușor 35 de grade.

  Din data de 19 iunie, deși maximele vor scădea ușor și treptat, vremea se va menține călduroasă în cea mai mare parte a regiunii.

  O revenire la valori termice normale pentru această dată se va produce în ultimele zile ale intervalului de prognoză.

  Vor fi averse, local, importante cantitativ în primele 3 zile ale intervalului. Ploi de scurtă durată vor apărea şi în zilele care urmează, dar pe spații mai restrânse.

  Maramureș

  Până vineri, 17 iunie, temperaturile vor crește accentuat și local va fi caniculă.

  În zilele următoare, deși trendul general al evoluției temperaturilor va fi de scădere ușoară, vremea se va menține mai caldă decât în mod normal la această dată.

  Valori normale s-ar putea înregistra abia la sfârșitul intervalului de prognoză.

  Probabilitatea pentru averse va fi ridicată aproape în fiecare zi, dar acestea vor fi mai intense și pe suprafețe mai mari între 13 și 15 iunie.

  Transilvania

  Zilele acestea va firăcoare, cu o medie a valorilor termice diurne în jurul a 22 de grade. Din 17 iunie temperaturile vor crește chiar și cu mai mult de 10 grade, vremea va deveni călduroasă, posibil caniculară.

  De la sfârșitul primei săptămâni regimul termic va fi în scădere, însă ușoară și treptată, astfel că la temperaturi specifice perioadei este posibil să se ajungă abia la sfârșitul intervalului.

  Ploi de scurtă durată vor fi posibile aproape în fiecare zi, dar în cele mai multe situații se vor produce pe spații restrânse.

  Crișana

  Cel mai cald va fi în zilele de 17 și de 18 iunie, când maximele vor avea valori în jur de 35 de grade. În intervalul următor valorile termice vor scădea ușor și treptat, totuși vremea va rămâne mai caldă decât în mod normal la această dată, în unele zile posibil caniculară. Valori termice apropiate de mediile climatologice se vor putea înregistra abia spre sfârșitul intervalului. Condiții pentru ploi de scurtă durată vor fi aproape în fiecare zi, dar pe suprafețe mici.

  Moldova

  În prima săptămână de prognoză valorile termice vor marca un salt semnificativ, spre medii regionale ale temperaturilor maxime de peste 30 de grade începând de joi, 16 iunie.

  Acestea vor caracteriza o vreme călduroasă, local caniculară. Ulterior, deşi temperatura aerului va marca o scădere ușoară şi treptată, valorile termice se vor menţine uşor mai ridicate decât cele normale pentru sfârşitul lunii iunie.

  Astfel, la sfârşitul intervalului, la nivel regional, temperatura maximă va fi de 28 de grade. Trecător şi pe spaţii restrânse vor mai fi posibile ploi de scurtă după data de 22 iunie.

  Dobrogea

  În intervalul 13 – 20 iunie, valorile termice diurne vor marca o creştere accentuată, de la o medie regională de 23 de grade în primele două zile, la 28…30 de grade începând de joi, 16 iunie.

  O creştere, în medie de aproximativ 4 grade, se va consemna şi în ceea ce priveşte regimul termic norcturn, între începutul intervalului şi cele mai calde nopţi de la începutul celei de-a doua săptămâni de prognoză, când temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 21 de grade.

  Apoi, atât temperaturile maxime cât şi cele minime vor marca o scădere uşoară şi treptată spre 28 de grade, în medie, ziua şi aproximativ 18 grade noaptea, valori apropiate de cele climatologic specifice acestei perioade.

  Probabilitatea de apariţie a averselor va fi redusă şi doar spre sfârşitul lunii iunie acestea îşi mai pot face apariţia sporadic.

  Muntenia

  Începând din data de 15 iunie, vremea se va încălzi semnificativ, devenind local caniculară în intervalul 17 – 20 iunie, atunci când maximele diurne se vor situa în jurul a 33 de grade.

  Ulterior, temperatura aerului va marca o scădere uşoară, iar din 23 iunie până la sfârşitul intervalului de prognoză se va meţine relativ constant, în jurul a 30 de grade, în medie. Probabilitatea de apariţie a averselor, în general slabe cantitativ, va marca o creştere uşoară abia după 21- 22 iunie, când acestea se pot semnala local şi temporar.

  Oltenia

  În prima săptămână de prognoză, regimul mediu diurn al aerului va marca o creştere accentuată, spre valori de peste 30 de grade începând din data de 16 iunie.

  Vremea va deveni local caniculară în zonele de câmpie şi podiş în intervalul 17 – 20 iunie, când media regională a temperaturilor maxime va fi de 33…34 de grade.

  Ulterior, temperatura aerului va marca o scădere, în medie, de aproximativ 3…5 grade, iar valorile termice vor caracteriza până la sfârşitul intervalului de prognoză o vreme călduroasă pe parcursul zilelor şi mai caldă decât ar fi normal, în cursul nopţilor.

  Averse şi cantităţi de apă local mai însemnate se vor semnala în primele două zile ale intervalului de prognoză.

  Va creşte din nou probabilitatea de apariţie a averselor însoţite de descărcări electrice cel mai probabil după 22 iunie.

  Foto: Severe Weather România –  Manuel Bondy


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Cum a evoluat numărul de familii de albine la nivelul României, în ultimii ani Soia versatilă și productivă de la RWA România PREV-AM: un singur produs pentru toți dăunătorii. Triplu efect: insecticid, fungicid și acaricid, bun și în culturile bio!

  Ultimele știri

  O familie de moldoveni mutată la Mureș a transformat o fermă părăsită într-o afacere de succes Cum pregătim campania de fătări în ferma de ovine Doi fermieri s-au ales cu sechestru pe bunuri după ce au obținut subvenții APIA cu acte false