• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • CINE sunt fermierii care INTRĂ LA PLATĂ de vineri! Vezi ORDINEA în care APIA virează banii!

  Roxana Dobre -

  Subvențiile fermierilor! Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a anunțat că mâine, vineri 17 iunie, vor începe plățile și pentru sectorul zootehnic. Crescătorii de animale așteaptă de mult timp banii iar mulți dintre ei au ajuns în situații disperate din cauza întârzierilor din acest an.

  Peste 3 ore a stat astăzi conducerea APIA în ședință cu directorii din toată țara reuniți la București. Întâlnirea, condusă de directorul general Florin Faur, a avut drept scop punerea la punct a ”planului de bătaie” din perioada următoare dar și ultimele detalii privind plățile care vor începe mâine pe zootehnie.

  APIA este pregătită să vireze primii bani fermierilor dar nu toți crescătorii de animale sunt norocoși: cei care vor intra la plată sunt agricultorii care cresc vaci de lapte și care așteaptă Ajutorul Național Tranzitoriu (ANT), acei 111 lei pe tona de lapte.  ”Acum se testează zootehnia și se va începe cu ANT-ul pe lapte în primă fază, adică acel cuantum de 111 lei pe tona de lapte livrată. După aceea următoarea etapă va fi ANT-ul la bovine pentru că aici nu avem controale adiministrative. Cel mai probabil marți se va începe și la vaca de carne dacă nu intervine ceva având în vedere că luni sunt Rusaliile și majoritatea instituțiilor au zi liberă de la Guvern. Acum introducem rapoartele de control și la ovine pentru care avem termen până mâine, vineri 17 iunie. Dacă finalizăm și acest pas atunci marți se poate da drumul și la banii pentru Ajutorul Național Tranzitoriu pentru ovine”, ne-au declarat specialiști ai APIA.

  Vă reamintim că astăzi, așa cum Agrointeligența v-a anunțat în exclusivitate, a avut loc la București o ședință importantă despre plățile către fermieri. Subiectul principal al ședinței au fost plățile pe zootehnie, pe care APIA Central este decisă să le demareze de mâine, așa cum a anunțat ministrul agriculturii, Achim Irimescu. Acesta a anunțat luni că fermierii vor primi în primă fază Ajutorul Național Tranzitoriu, urmând ca de săptămâna viitoare să se poată autoriza la plată și sprijinul cuplat.

  ”Începem plata la animal de vinerea aceasta (17 iunie n.r), începem cu Ajutorul Național de Tranziție, care este după primele calcule de 447 de lei pe cap de vacă de carne și de 111 lei pe tonă la vacile de lapte. Probabil se va duce către 500 de lei pe cap de vacă și, la oaie, cumulat pe cele două scheme ANT, în jur de 10 euro pe animal„, a declarat Irimescu pentru Agerpres.

  În schimb pe sprijinul cuplat pe cap de animal, ministrul a spus că vor fi niște plăți foarte mari pentru că sunt înscrise foarte puține animale.

  „Plățile pe animal, pe sprijinul cuplat în zootehnie, sunt niște plăți foarte mari. Mă duc cu un sprijin de 1.260 de euro pe cap de vacă de carne, dar sunt prea puține animale, respectiv 8.400 de vaci de carne, iar la lapte am mizat pe 300.000 de animale și sunt doar 91.000, cu 844 de euro pe cap de vacă de lapte„, a subliniat ministrul Achim Irimescu.

  Știre în curs de actualizare!


  Te-ar mai putea interesa

  Găinile nu mai fac ouă – cauze. Ce remedii există Apicultor disperat: Ni s-a otrăvit stupina cu 150 de familii de albine, unica noastră sursă de venit! Familia căreia i-au murit oile de la un tratament și-a refăcut turma cu ajutorul animalelor donate! Fermieri sunați de APIA să își deschidă conturi noi pentru a încasa cei 100 euro/ha Șeful APIA: 12 euro/ha – cuantumul ANT la culturi în teren arabil

  Ultimele știri

  Franța interzice importul de legume și fructe tratate cu substanțe interzise în UE Franța și Polonia au cerut UE monitorizarea mai atentă a producției de cereale din Ucraina Fermierii români au cerut la Bruxelles un preț de intervenție de minim 200 euro pe tona de grâu Fermier cercetat penal pentru depozitarea improprie a 24 de tone de azotat de amoniu Dacian Cioloș va transmite la Bruxelles un set de propuneri pentru Politica Agricolă Comună (PAC)