• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Domnule Cioloș, deveniți premierul agriculturii României, vă rog! Codul roșu de intervenție pentru salvarea fermierilor trebuie activat!

    Vlad Macovei -

    Domnule Prim-Ministru Dacian Cioloș, ați auzit că vinerea trecută a căzut din nou softul de la APIA? Tu-i mama lui soft! Nu știu cine este de vină, și sincer, chiar nu contează.

    Ceea ce contează este ca dumneavoastră să vă implicați, direct și decisiv, și să tranșați toate aceste probleme ale fermierilor români. Știți foarte bine că dumneavoastră, beneficiind de experiența dumneavoastră, de aparatul dumneavoastră de lucru, de informațiile dumneavoastră, veți rezolva toate aceste probleme pe care azi fermierii le reclamă.

    Și, vă spun direct, este inadmisibil ca agricultura românească, ca industria alimentară românească, după ce au primit copioase guri de oxigen în timpul mandatului dumneavoastră de comisar european, acum să fie impușcate cu sânge rece în picior și mai să fie obligate să alerge curse de viteză cu alergători bine antrenați și cu killer-instinct? Nu vă fierbe în vine sângele de ardelean iubitor de dreptate și de dreaptă-socotință? Să știți domnule Cioloș, că mai nou sunt la modă campaniile subtile cum că produsele proaspete românești sunt proaste și scumpe! Au început să apară ”la mișto” roșii și cireșe mucegăite tocmai pentru a îndepărata consumatorul român de producătorul agro-alimentar autohton. Nu vă doare asta?

    Revenind la soft, domnule Prim-Ministru, chiar credeți că e importantă, în acest moment, cauza? Că doar despre asta am auzind vorbindu-se. Cred că cel mai important este să rezolvăm efectele și după aia putem vorbi cât doriți despre greaua moștenire și cât de vinovați sunt unul sau altul. Important este să vă implicați dumneavoastră, este neapărată nevoie.

    Dacă este sabotaj, atunci luptați dumneavoastră direct împotriva sabotorilor. Dacă sunt bisericuțe, atunci uniți toate energiile. Le-o datorați milioanelor de oameni care trăiesc, direct sau indirect, din agricultură. Important este să auziți disperarea crescătorilor de animale, să vedeți cum sunt distruse perdelele forestiere din România, cum sunt fugăriți micii antreprenori agricoli de ANAF sau cum li se confiscă marfa de Crăciun sau de Paști. Și sunt multe pe care pot să vi le zic, dar sunt convins că le știți mai bine.

    Repet, nimic din micile lupte și mize actuale, comunicate mai bine sau mai prost, nu este cu adevărat relevant. Relevant este ceea ce cred, simt și spun oamenii simplii, din satele României, acolo unde se face agricultură cu softul picat, fir-ar el de soft! Și nu, nu e problemă de directori, mai mari sau mici de la APIA sau de la AFIR, acolo e vorba de tactică măruntă, ori dumneavoastră trebuie să dați un imbold decisiv unei mari strategii câștigătoare pentru agricultura românească. Pentru că în acest moment nu avem o strategie câștigătoare în ceea ce privește hrana românească și protejarea celor care o produc.

    Domnule Prim-Ministru, vă rog din suflet să considerați acest mic exercițiu de persuasiune ca lipsit în totalitate de ipocrizie sau de naivitate. Vă spun doar că mi s-a pus pata rău când colegele mele de la Agrointeligența au scris recent că iar s-a blocat softul! Și drept vă spun, fermierii români nu merită să fie din nou luaţi în bătaie de joc! Așa că faceți ce și cum știți mai bine, dar scoateți softu` și băgați hardu`!


    Te-ar mai putea interesa

    Declararea terenurilor și animalelor la primărie. Termene în vigoare în acest an APIA – anunț urgent pentru fermieri! Termen limită: 31 ianuarie! Lege nouă în vigoare! Fermierii își pierd subvenția APIA dacă nu respectă programul și plata angajaților

    Ultimele știri

    Mutarea unei tufe de trandafir. Perioadă optimă și pași de urmat Vita Angus de Omaha – punctul forte al meniului de la învestirea lui Donald Trump Agrii Practic în sală: inovație și parteneriat pentru o agricultură profitabilă