IMPORTANTŞtiri agricoleSubvenţii APIA 2019

Subvenții APIA: 76 de milioane de euro, autorizate pentru plata fermierilor!

76 de milioane de euro! Bani pe care Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) îi are deja în sistem și îi autorizează astăzi, 13 iulie, pentru plata subvențiilor către fermieri, a anunțat ministrul agriculturii Achim Irimescu într-o intervenție telefonică la emisiunea ”Jocuri de putere” de la Realitatea TV.

”Acei fermieri care au fost în control și au avut diverse probleme – de suprapuneri de parcele, alte erori, pentru ei s-a întârziat plata, dar pentru plățile pe zootehnie, care se desfășoară în paralel cu cele pentru cele la cei în control, astăzi erau în sistem 76 de milioane de euro care urmează mâine să se emită ordine de plată”, a declarat ministrul Achim Irimescu.

Referitor la ce se plătește acum, Irimescu a spus: ”În această perioadă se plătește ANTZ 7 – pentru vaca de lapte, ANTZ 8 – pentru vaca de carne și în paralel ANTZ 9 pentru ovine și caprine. În paralel cu controlul și cu sprijinul cuplat în vegetal. Singurele plăți care rămân ceva mai târziu după programare este în a treia parte a lunii în curs, este sprijinul cuplat pentru zootehnie. Repet, însă, 99% se vor finaliza plățile în această lună”, le-a transmis ministrul Irimescu fermierilor.

Iată care sunt sumele pe care le așteaptă crescătorii de animale:

ANT 7, cota de lapte – 24,36 euro per tona de lapte livrat adică 107,61 lei, ajutor deja autorizat la plată;

ANT 8, bovine (se acordă atât vacilor de lapte cât și celor de carne) – 97,4 euro pe cap animal adică 430,27 de lei, ajutor a intrat la plată de săptămâna trecută;

ANT 9, ovine – cuantumul pe cap de animal ar fi de 23,9 lei ca Ajutor Național Tranzitoriu (ANTZ), sumă încă neconfirmată de APIA.

SCZ vaci de lapte – 890 euro pe cap de animal adică 3.931,664 de lei, sprijin pentru care nu s-a anunțat încă o dată clară de începe a plăților;

SCZ vaci de carne și metiși – 1.300 euro adică 5.742,88 de lei, sprijin pentru care nu s-a anunțat încă o dată clară de începe a plăților;

SCZ ovine – 4,8 euro adică 21,20 de lei.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


2 comentarii

  1. Buna ziua!am o rugaminte pentru autorul acestui articol daca pe data de 5 iulie sa autorizat la. Plata subventia pe sectorul zootehnic unde sunt banuti pentruca conturile noasre ale firmierilor sunt goale sau vin de pe lumea cealalta bani !!!? Va rog intebati conducerea apia ! Multumesc astept raspuns!

  2. Daca un funcționar public, demnitar, portar, șofer declara”…. In paralel ???pentru CELE cu CELE la CEI in control, avem aceeași speranța cu cei din cântul lui Dante! ACHIMEEEEEE, daca suntem ” in paralel” cu subvenția, când crezi tu ca ne putem întâlni cu dumneaei, vorba moldovenilor? Du-te bai nene la ferma ,pe linia grajdului, acolo mai ai o speranța de eficientă! La cum vorbești, ar trebui sa te doară rău!

Scrie un comentariu