• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Hribrizii de rapiță DEKALB au trecut pragul de 6,5 tone/ha în ferma lui Ovidiu Siteavu din Teleorman

    agrointeligenta.ro -

    Bun tehnolog, care tratează cu respect fiecare cultură, dar și terenul ce-şi oferă suportul, fermierul Ovidiu Siteavu a scos pe una dintre parcelele cu rapiţă DEKALB® producţii între 6.27-6.33 t/ha la cei trei hibrizi Clearfield semănaţi DK Imido CL, DK Imminent CL şi DK Impression CL.

    Vestea şi mai bună este că noua genetică vine tare din urmă! Pe 6 iulie, când s-au recoltat şi loturile de testare, tot de pe terenurile de la Arasol SRL din comuna Florica, județul Teleorman, aflate în grija fermierului Siteavu, producţiile s-au situat la 6,44-6,56 t/ha!

    Fermierul Ovidiu Siteavu
    Fermierul Ovidiu Siteavu lucrează 970 de hectare în județul Teleorman (foto: Facebook.com)

    Şi în loturile comerciale, şi în cele tehnice, fermierul a aplicat aceeaşi tehnologie: lucrări perpendiculare pe lot; tratament cu fungicide; fertilizare 200 kg complex pe bază de fosfor, în toamnă şi 300 kg uree, în primăvară, într-o singură aplicare; densitatea la semănat – 500.000 boabe germinabile/ha.

    Lan de rapita judetul Teleorman
    Așa a arătat anul acesta rapița înflorită de la ferma Arasol din județul Teleorman (foto: Facebook.com)

    Din cele 970 de hectare ale societăţii, 214 de hectare au fost alocate rapiţei, iar pe 66% dintre acestea a fost semănată rapiţă DEKALB®.

    Fermierul teleormănean spune că, pentru anul următor, s-a gândit deja să crească la 75% suprafaţa cu DEKALB®, fiind mulţumit cu producţia medie anuală de 3.000 t/ha, pe parcursul tuturor celor 7-8 ani de când are această cultură în fermă. Ceea ce apreciază în mod special la hibrizii DEKALB® este cumulul dintre toleranţa la scuturarea boabelor din silicve, toleranţa la boli şi productivitatea acestora, dar subliniază, ca pe o recomandare şi pentru alţi fermieri, că lucrările şi intervenţiile asupra solului trebuie să fie făcute bine an de an!

    Mai multe detalii despre hibrizii de rapiță cu care s-au obținut aceste performanțe în ferma din Teleorman găsiți pe www.dekalb.ro


    Te-ar mai putea interesa

    Primul îngheț la culturile din câmp. Alexander Degianski, fermier: O iarnă blândă, coșmarul unui agronom Piața cerealelor, din nou sub presiune. Prețuri la zi Tractoarele Zetor pe care fermierii le pot cumpăra prin programul Rabla pentru Tractoare

    Ultimele știri

    Mesaj din industria cărnii – ce se întâmplă cu prețul cărnii de porc de Sărbători Micii și salamurile din România – interzise în SUA și UK. Motivul pentru care s-au blocat exporturile Fermierul de pe Valea Trotușului care crește 8 vaci și produce o brânză specială, premiată la nivel mondial