• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Cum este influențată eficiența erbicidelor de temperatura apei utilizate

    agrointeligenta.ro -

    Eficiența erbicidelor este influențată în mod direct de temperatura apei folosite, susțin oamenii de știință din cadrul Universității americane John Purdue. Cercetătorii au ajuns la această concluzie după ce au studiat eficiența acțiunii unor erbicide postemergente asupra celor mai des întâlnite buruieni.

    Studiile au arătat că dacă în soluția de lucru se adaugă apă moderat de caldă – nu fierbinte, atunci erbicidele vor acționa mai bine, ceea ce nu se întâmplă dacă se pune apă rece.

    Aceste recomandări sunt destinate a fi utilizate în cazul erbicidelor postemergente primăvara devreme și toamna târziu.

    Pentru verificarea eficienței erbicidelor, testele au fost făcute pe buruieni ca ambrozia, coada lupului, știrul și ipomea. Din preparate s-au folosit 2,4 D, glifosat, mesotrione și un amestec din glifosat și dicamba.

    Prin urmare, dacă temperatura apei a fost în jur de +5°С, eficiența erbicidelor aplicate s-a redus simțitor. Rezultate slabe s-au obținut și dacă temperatura apei a depășit +50° С.

    În schimb dacă temperatura apei s-a situat între +22… 39°С, eficiența preparatelor nu a scăzut.

    Studiul a mai arătat că utilizarea soluției de lucru, la 24 de ore după ce erbicidele au fost amestecate cu apă, nu a avut nici un efect asuprea buruienilor.

    Sursa: Agrobiznes.md


    Te-ar mai putea interesa

    Șeful ANPC le răspunde ciobanilor! Piedone: La stâna controlată mirosea a miei intrați în putrefacție! An compromis pentru floarea-soarelui? Georgian Corniță, fermier: Am început să întoarcem culturile! Când se scot mușcatele afară. Îngrijirea mușcatelor primăvara

    Ultimele știri

    Cum poți afla pH-ul solului folosind varza roșie Ciorba și friptura de miel – secrete din bucătăria băciței Flori Mînzat: borș artizanal, leuștean și ierburi aromatice O țară UE avertizează populația să nu consume ouă de țară, din cauza substanțelor chimice periculoase