• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Jumătate dintre fermierii cu transfer de exploatație, plătiți de APIA

  Roxana Dobre -

  Plăți pentru campania 2015! Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) încearcă să recupereze întârzierile și să achite cât mai repede banii fermierilor. O categorie de producători agricoli care așteaptă plățile este cea a fermierilor care au avut transfer de exploatație.

  Agrointeligența a cerut agenției de plăți o situație a plăților pentru fermierii cu transfer de exploatație! APIA ne-a transmis că, conform extrasului din baza de date,  au fost identificaţi un număr de 4.963 fermieri cu cerere de plată în sectorul vegetal implicaţi în transferul de exploataţie. ”Până la acest moment au intrat la plată un număr de 2.138 fermieri. Este vorba mai exact de fermierii care au preluat exploataţia şi nu aveau propria exploataţie, respectiv fermieri noi care au depus cerere de plată în Campania 2015 pentru prima dată”, mai aduce precizări agenția de plăți.

  Și pentru eșantionul de control lucrurile intră în linie dreaptă

  56.669 de agricultori s-au aflat în campania 2015 în eșantionul de control iar în aceste zile, după ce Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a emis ordine de plată pentru un număr de, potrivit datelor oficiale obținute de Agrointeligența, 50.380 dintre ei, se achită banii și pentru restul de 6.289. Vestea bună pentru acești fermieri este că, deși nu luaseră un leu din subvenții anul acesta, acum primesc sumele integrale acordate pe suprafață și nu fragmentat cum au primit restul fermierilor.

  Fermierii care s-au aflat în eșantionul de control au fost de departe cei mai afectați de întârzierea subvențiilor având în vedere că, odată cu deblocare plăților, nu au primit niciun ban. Pentru a afla exact care este situație acestora, concret, Agrointeligența a cerut lămuriri de la APIA astfel încât fermierii să aibă o imagine cât mai clară în privința acestor plăți!

  Astfel, potrivit răspunsului APIA trimis în exclusivitate pentru Agrointeligența, se arată că în eşantionul de control pe teren aferent Campaniei 2015 s-au aflat un număr de 56.669 fermieri, din care 14.777 fermieri eşantionaţi pentru control pe teren prin metode clasice şi 41.892 fermieri eşantionaţi pentru control prin teledetecţie şi fotogrametrie.

  Începând cu data de 23 iunie 2016, APIA a demarat procedura de autorizare la plată a fermierilor ale căror cereri unice de plată depuse în cadrul Campaniei 2015 au făcut obiectul controalelor pe teren (clasic, teledetecție, ecocondiționalitate). ”Precizăm că până la data de 30 iunie 2016, au fost autorizaţi un număr de 50.380 fermieri cu o sumă totală de 237,2 milioane euro”, se arată în datele transmise de APIA.

  Făcând un calcul simplu rezultă că APIA mai are de plată în acest moment doar 6.289 de fermieri care s-au aflat în eșantionul de control.

  Mai mult, și sursele noastre din APIA ne-au confirmat că autorizarea la plată a început și pentru fermierii foarte mari în cazul cărora softul dădea unele erori.


  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Subvenții APIA 2021: Fermierii își pot digitiza suprafețele în aplicația IPA-Online! Ministrul Oros ar vrea subvenții APIA plătite pe factură, în funcție de producția din fermă! Ministrul Adrian Oros: Nu sunt întârzieri la plata subvențiilor APIA! Sunt plătiți 99,3% dintre fermieri!

  Ultimele știri

  Fermele care vor dispărea: 5 milioane de hectare de terenuri agricole – abandonate până în 2030! Se cere demisia lui Adrian Oros! ”Să plece din funcţie până nu falimentează întregul sector agroalimentar românesc!” Furnizorii au început executarea fermierilor după ce parlamentarii au votat contra despăgubirilor de secetă!