Ştiri agricoleSubvenţii APIA 2019

APIA confirmă: Start la plată pentru sprijinul cuplat – vaci de carne

Subvenție uriașă! Raportul APIA confirmă informația prezentată de Agrointeligența încă de vineri, respectiv că s-a început autorizarea la plată și a ultimei scheme atât de așteptată de producătorii agricoli. Este vorba despre sprijinul cuplat pentru vaca de carne.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a informat astăzi printr-un comunicat că în perioada 12-14 august au fost autorizați la plată 14 fermieri cu suma de 269.556,57 euro pentru Sprijinul Cuplat vaci de carne. Pentru fiecare taurină eligibilă la plată, fermierii încasează 1.222 euro, după cum a anunțat Asociația Crescătorilor de Bovine pentru Carne din România.

Vă reamintim că sprijinul cuplat pentru taurinele de carne se plătește pentru efective între 10 și 250 de capete și care sunt înscrise în Registrul Genealogic ca rasă pură sau metiși.

La nivel național sunt circa 240 de crescători care vor încasa această nouă subvenție, numărul efectivelor de animale care intră la plată fiind anunțat de aproximativ 8.500 de capete.

Pe lângă sprijinul cuplat, crescătorii primesc pentru fiecare animal și Ajutorul Național Tranzitoriu de 97,40 euro/cap de animal.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!