• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Prognoza meteo: Vremea se menține caldă. Sunt posibile precipitații, dar nu în cantități mari

  agrointeligenta.ro -

  Prognoza meteo pentru această săptămână! Anunțul meteorologilor privind schimbările de vreme ce ne așteaptă în zilele următoare îi va bucura pe fermieri care sunt în plină campanie agricolă de toamnă și așteaptă ploi care să ajute sămânța pusă în pământ să răsară. Sunt semne că vor veni precipitații – dar nu în cantități foarte mari, iar temperaturile din cursul zilelor se vor menține ridicate. 

  PROGNOZA METEO: Cerul va fi senin, exceptând partea de sud-est a tării, unde va fi variabil, cu înnorări trecătoare şi condiţii pentru ploi de scurtă durată în zona litoralului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări izolate în Dobrogea. Temperaturile minime se vor încadra între 5…7 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali si 20…22 de grade pe litoral. Izolat în zonele depresionare va fi ceaţă.

  PROGNOZA METEO DUMINICĂ. În cea mai mare parte a ţării, vremea se va încălzi usor şi se va menţine predominant frumoasă, cu cer variabil la senin şi vânt slab. Excepţie vor face regiunile sud-estice, unde vor fi înnorări temporar accentuate şi unele intensificări ale vântului; vor fi averse şi descărcări electrice pe arii relativ extinse în Dobrogea, unde se pot cumula izolat cantităţi de apă de peste 15…20 l/mp si local, mai ales seara şi noaptea, în Muntenia. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 de grade in sudul litoralului si 32 de grade in Maramures. Dimineata şi noaptea izolat va fi ceaţă, în special în zonele depresionare.

  PROGNOZA METEO LUNI: În majoritatea zonelor ţării, vremea va deveni călduroasă, cerul va fi variabil la senin, iar vântul slab. Excepţie vor face Dobrogea, Muntenia, zona Carpaţilor de Curbură şi estul Meridionalilor unde instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi unele intensificări ale vântului.

  Izolat cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. Ploi de scurtă durată vor fi posibile şi în sudul Moldovei şi în estul Olteniei. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 si 33 de grade, uşor mai mici pe litoral. (24 in sudl litoralului si 33 in Moldova)

  PROGNOZA METEO MARȚI: Vremea va fi călduroasă în majoritatea zonelor. În cursul zilei, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse si descărcări electrice local în zonele de munte si pe arii restrânse în regiunile sudice, estice si centrale. Vor fi conditii de grindină, iar cantităţile de apă pot fi mai însemnate. Noaptea vor fi unele înnorări în nordul si nord-estul tării, unde va ploua pe arii restrânse. Vântul se va intensifica în a doua parte a intervalului în estul teritoriului, iar în rest va sufla slab si moderat, cu intensificări de scurtă durată doar în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 si 34 de grade. (26 de grade in nordul Munteniei si estul Transilvaniei, iar 34 de grade in Moldova si Oltenia)

  TENDINȚE

  MIERCURI – Valorile termice vor marca o scădere față de ziua precedentă în majoritatea regiunilor, exceptând sudul Olteniei şi sud-vestul Munteniei unde vremea se va mentine călduroasă. În sud-vestul si în centrul tării, precum si la munte, cerul va avea înnorări temporar accentuate si pe arii restrânse vor fi averse si descărcări electrice.

  În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala izolat. Vântul va avea intensificări în cursul zilei în regiunile estice, iar în rest va sufla slab si moderat, cu intensificări de scurtă durată doar în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 de grade in nordul Moldovei si 33 de grade in sud-vestul Olteniei.

  JOI și VINERI – Valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru începutul lunii septembrie. Doar pe arii restrânse vor mai fi ploi de scurtă durată în regiunile vestice si în zonele de munte.


  Te-ar mai putea interesa

  Oierii sar în ajutorul familiei care și-a pierdut oile în urma unui tratament făcut în fermă Bobocii de orhidee se ofilesc și cad – cauze, remedii Plăți APIA 2024. Primele subvenții ANT care vor intra în conturi Controale în toate fermele de animale! Crescătorii sunt obligații să ceară reautorizarea la DSVSA Preț arpagic 2024. Cât costă un kg de arpagic în diferite județe

  Ultimele știri

  Un fermier și-a găsit câinele aproape mort, lovit de hoțul care a intrat în curte și a furat o oaie FGCR a împlinit 30 ani de activitate cu peste 127.000 de garanții acordate Daniel Buda: Cerealele, oleaginoasele, uleiul și mierea din Ucraina – pe lista restricțiilor la import Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, convocat la Senat de USR la ”Ora Guvernului” Cum se aplică GAEC 8 pentru subvențiile APIA din acest an. Comisia Europeană, notificată