• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • ANUNȚUL premierului Cioloș despre TVA COLECTAT DE LA FERMIERI!

  agrointeligenta.ro -

  Anunț important pentru fermierii români! În Parlamentul României, premierul Dacian Cioloș a vorbit astăzi despre situația la nivel național, dar și despre o serie de măsuri importante care vor avea impact benefic, inclusiv pentru producătorii din sectorul agricol.

  Premierul Dacian Cioloș a prezentat atât situația la zi în România, arătând și ce priorități fiscale sunt în lucru pentru sprijinirea fermierilor. Astfel, șeful Guvernului a arătat că nu se intenționează că, până la finele mandatului, să fie crescută nicio taxă, niciun impozit sau vreo indemnizație. ”Intenționăm să simplificăm Codul Fiscal, cu regim TVA special pentru agricultori, mici producători. (…) Am găsit o formula prin care producătorii agricoli persoane fizice să nu fie obligați în înregistrarea TVA, care poate fi colectat pe restul lanțului”, a spus premierul Cioloș, potrivit hotnews.ro.

  Anunțul guvernamental privind TVA la producătorii agricoli persoane fizice a fost o propunere făcută ministrului Finanțelor Anca Paliu Dragu. Astfel, ideea eliminării TVA pentru fermieri a fost enunțată în februarie, de Vlad Macovei, directorul Agrointeligența, în contextul în care una din cele mai mari probleme identificate a fost cea legată de faptul că majoritatea produselor obținute în cadrul fermelor din România nu sunt fiscalizate și ca atare nici consumatorul nu are încredere în ceea ce cumpără de la țăranul român, dar nici micul fermier nu poate emite pretenții de la stat. Chiar și cu un TVA de 9% la produsele alimentare, cei care practică agricultură strict pentru autoconsum nu sunt motivați să-și mărească capacitatea de producție și să înceapă și producă și pentru piață pentru că nivelul de TVA este destul de ridicat, iar produselor lor nu ar deveni atractive pentru cumpărători.

  Vlad Macovei, directorul general al Agrointeligența i-a propus ministrului de Finanțe, ca o soluție de rezolvare a acestei probleme aplicarea unei cote de TVA 0% pentru cei care fac agricultură de subzistență și un TVA de 2-5% pentru cei care practică o agricultură de semi-subzistență, măsură ce ar avea un impact zero asupra bugetului, pentru că oricum fermieri care practică acest tip de agricultură nu sunt fiscalizați. Această facilitate ar fi urmat să se aplice atât la cumpărarea de inputuri (și nu numai), cât și la vânzare produselor agricole.

  Potrivit directorului Agrointeligența odată aplicată măsura TVA zero pentru agricultură s-ar ”albi” activitatea a milioane de oameni din România.

  Înainte de a părăsi conferința organizată de săptămânalul Capital, ministrul Anca Paliu Dragu și-a notat ideea pe care a apreciat-o ca fiind ”interesantă” și pe care urmează să o analizeze la nivelul ministerului. Ulterior, pe surse, a apărut un proiect de modificare a Codului Fiscal, document prezentat de jurnalistul Moise Guran pe Biziday.ro.

  Introducerea unui regim special pentru agricultori, având în vedere dificultățile pe care aceștia le întâmpină în aplicarea regimului normal de TVA. Agricultorii din orice domeniu de activitate nu vor avea obligația să emită facturi, să țină jurnale de vânzare/cumpărare. Beneficiarii acestora vor emite autofacturi pentru achizițiile de la agricultori, fără TVA”, arată Moise Guran că se află într-un draft de modificare a Codului Fiscal, draft pe care el l-a primit din surse oficiale.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Un fermier cu suflet donează baloți cu fân crescătorilor de animale rămaşi fără nutreţ din cauza secetei Monta naturală cu berbeci sau țapi ”închiriați”: Cât câștigă fermierii care închiriază reproducători cu genetică valoroasă! DNA: Ciobăniță acuzată că a încasat fonduri de 40.000 de euro pentru o stână fictivă!

  Ultimele știri

  ANSVSA: O nouă secție de biologie moleculară și analiză genetică – la DSVSA Maramureș! Ce face fermierul Emil Constantea pentru a obține furaje de cea mai bună calitate! BANII SUNT ÎN CONTURI! Fermierii care au încasat subvenția integrală pe acest an!

  Căutare în articole