• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • AgriSo – aplicația care te ajută să îți completezi cererea unică pentru subvenția de la APIA

  agrointeligenta.ro -

  Declararea suprafețelor agricole la APIA este acum mai simplă ca niciodată cu ajutorul noilor aplicații pe bază de GPS și care stochează cu cea mai mare precizie harta și dispunerea pe hartă a solelor cultivate. Această funcție este disponibilă și în aplicația AgriSo, creată de tinerii fermieri Ștefan și Mihai Stănescu din județul Olt. Softul lor permite managementul exploatației agricole – cu urmărirea utilajelor la lucru în câmp, evidența rotației culturilor, a fertilizărilor și tratamentelor efectuate, dar și a producțiilor și, la final, al rentabilității fiecărei sole și hibrid în parte!

  Cu aplicația AgriSo, orice fermier poate, cu precizie de câțiva centimetri, să vadă poziționarea exactă a tuturor terenurilor pe care le are în exploatare. Aplicația permite inclusiv o vizualizare istorică a evoluției patrimoniului de terenuri al fermei. Astfel, într-o formă grafică, se poate vedea cum față de anii precedenți s-au comasat sau dispersat suprafețele agricole pe care fermierul le are în exploatare.

  Termenul limită de depunere de către fermieri a declarațiilor la APIA nu mai trebuie să reprezinte un motiv de stres și emoții, deoarece cu AgriSo  – www.agriso.ro nu mai sunt necesare nici drumuri repetate nici alte activități generatoare de pierdere de timp, conform lui Ștefan Stănescu: ”Cu acest soft agricol ținem foarte ușor evidența solelor. Avem istoricul din ultimii 5 ani, pe ce tipuri de culturi au avut fermierii în acest interval și de aici încolo ei pot să le modifice în cadrul aplicației. Pentru APIA îi ajută foarte mult pe fermieri, pentru că vor vedea în timp real ce sole lucrează și cum le lucrează și în cazul în care au avut anumite probleme de declarații din anii anteriori, vor putea să-și facă corectura, pentru că totu-i în timp real. Solele noastre sunt compatibile cu APIA și fermierii pot să le exporte de la noi din aplicație și le încarcă acolo automat. În felul ăsta fermierii au siguranța că ceea ce lucrează în câmp, aia și declară, pentru că de foarte multe ori, când se fac supradeclarări, e tendința să modifice dintr-o parte în alta anumite sole, numai ca să iasă suprafața dintr-un bloc fizic”.

  identificarea-suprafetelor-la-apia

  Nu riști să treci pe sola vecinului

  Inginerul Dan Zaviceanu de la Agromec Vișina, județul Olt, exemplifica într-un interviu TV și alte utilizări ale acestei caracteristici a AgriSo, care ușurează munca fermierului: ”Azi m-a sunat un băiat pe tractor să mă intrebe dacă el este poziționat exact și dacă sola în care el lucrează a fost vreun pic modificată de vecini. Mai ales toamna, când tot câmpul e arat, automat că tractoriștii sunt dezorientați, chiar dacă ei cunosc solele. Și atunci mă sună și mă întreabă: «Uitați-vă dvs vă rog dacă sunt pe poziție». Dacă terenul nu a fost suprapus de vecini, de exemplu. Sau, gândiți-vă ce confuz este să lucrezi iarna. Te duci la fertilizat și totu-i alb. Există, dar e o variantă foarte scumpă, de a pune GPS pe utilaje, oferită de marii producători de tractoare, dar costă 2.000-3.000 euro per GPS, care doar îmi recunoaște o solă și în rest nimic”.

  Rotația culturilor – un istoric ”stocat” de AGRISO

  În ultima perioadă echipa de programatori coordonată de IT-istul Mihai Stănescu a mai gândit o utilizare a aplicației AgriSo pentru asolamente. Asta deoarecere softul salvează istoricul culturilor fermierului din fiecare an. Practic fiecare cultură primește un cod de culoare (ex: floarea-soarelui – portocaliu, grâul- galben, rapița- verde, porumbul – roșu, orz- albastru, mazărea de boabe- mov, lucerna- bleu ciel, terenul necultivat- negru) și solele cultivate cu o anumită specie sunt delimitate de o linie de contur în aceeași nuanță cu codul culoare al respectivei specii de plantă de cultură. Asta înseamnă că dintr-o simplă aruncătură de ochi, fermierul știe cum îi sunt fragmentate culturile în cadrul fermei. Privind istoric, fermierul poate vedea foarte limpede care a fost asolamentul urmat. Această reprezentare grafică în format ”user-friendly”, ori mai degrabă ”farmer-friendly” a istoricului culturilor de pe solele fermei, permite o programare fără pic de efort a asolamentelor pe viitor.

  Importanța acestei opțiuni disponibilă în cadrul aplicației AgriSo, e subliniată de Ștefan Stănescu: ”Fie și numai un istoric în care fermierul are șansa să verifice ce inputuri a aplicat și ce culturi a avut acum 3 ani de zile, este extrem de valoros. Chiar dacă fermierii au asemenea date din trecut, le va fi foarte greu să găsească ceea ce caută. Așa, prin achiziția AGRISO, la doar două click-uri distanță, clienții noștri pot să vadă tot ce cultivat în oricare din ultimii 5 ani de zile”.

  În privința investiției făcute pentru implementarea AgriSo în fermă, cei doi veri dau asigurări că banii se recuperează în primul an. ”Costurile sunt foarte mici. Sunt în general de circa 10 euro pe fiecare utilaj monitorizat și este apoi un cost de abonament lunar. Noi practic lăsăm în custodie fermierului echipamentului. Se adaugă costul aplicației în sine – care se plătește o singură dată, undeva la câteva mii de euro, în funcție de dimensiunea fermei și de câte conturi se crează. Toate actualizările la sistem sunt apoi gratuite întrucât noi vom veni mereu cu îmbunătățiri pentru că problemele ce pot apărea își vor găsi imediat soluție și în soft”, vorbește Ștefan Stănescu despre investiția în softul românesc pentru fermieri.

  Aplicația AgriSo are 4 mari caracteristici:

  1. vizualizare terenuri (granițe, suprapuneri cu vecinii, suprapuneri de lucrări, goluri de lucrări, variația calității solului în zone diferite pe aceeași solă)

  2. monitorizare utilaje (poziția exactă în fiecare moment, viteza de deplasare instant, consumul instant, consumurile pe fiecare utilaj pentru o anumită lucrare agricolă, suprafața zilnică lucrată, timpii de staționare și de oprire, etc)

  3. monitorizare inputuri (realizarea unor baze de date cu costul pe fiecare solă, sau pe fiecare tip de input, pentru optimizarea cheltuielilor în cadrul fermei)

  4. acces facil și interfață prietenoasă. Conectarea și vizualizarea informațiilor din aplicație poate fi urmărită pe toate dispozitivele inteligente – desktop, laptop, tabletă, telefon mobil.

  Citiți mai multe despre AgriSo: Cum au reușit verii Stănescu să economisească 300.000 de euro într-un an la Agromec Vișina


  Te-ar mai putea interesa

  Lege nouă: Obligație pentru toți conducătorii de tractoare Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel” Când se plantează roșiile în grădină – calendar

  Ultimele știri

  Legea arendei a fost depusă din nou în Parlament pentru contracte de arendă pe minim 7 ani Creșterea mușcatelor – plantare, îngrijire, înmulțire Flori Mînzat: Vindem mieii sacrificați cu 50 de lei/kg, la poarta fermei