Analize de piaţăBursa de cereale 2019Ştiri agricole

FOTO-EXCLUSIV! Cum pleacă grâul românesc din țară! Străinii fac legea pe piața agricolă din România!

Fermierii români muncesc, dar străinii sunt cei care fac profituri uriașe din sudoarea de pe câmpurile din țara noastră. La finele unui an agricol greu, marcat de secetă, de prețuri mari la inputuri și o serie de blocaje financiarii, agricultorii noștri privesc neputincioși cum cele mai bune grâne strânse de pe ogoare nu ajung pe masa românilor, ci iau calea străinătății, la prețuri derizorii.

Citiți și: EXCLUSIV! Prof. dr. Valeriu Tabără: În portul Constanța nu mai avem niciun siloz românesc!

În urma publicării declarațiilor prof. dr. Valeriu Tabără despre cum în portul Constanța nu mai există nici un siloz deținut de români, am primit o serie de reacții din partea fermierilor români care ne citesc. Aceștia nu doar că ne-au confirmat situația, dar ne-au trimis și o serie de imagini cu grânele recoltate de pe pământ românesc care părăsesc țara în cantități uriașe. Nu aceasta ar fi problema – că facem export, ci că producătorilor noștri li se oferă cele mai mici prețuri pentru grâul anului 2016. Și nivelul prețurilor continuă să scadă! Astfel, conform celor mai noi date publicate de Ministerul Agriculturii, în timp ce săptămâna trecută grâul era achiziționat la un preț de 125,58 euro/tonă în Banat, la nici o săptămână, același grâu, din aceeași regiune agricolă se vinde la un preț de 121,46 euro/tonă, în scădere cu 4,12 euro/tonă. În portul Constanța, prețul oficial pentru grânele de cea mai bună calitate era, în aceeași perioadă, 171,99 dolari/tonă.

transport-grau-romanesc-4-bis transport-grau-romanesc-1-bis transport-grau-romanesc-8 transport-grau-romanesc-7 transport-grau-romanesc-6 transport-grau-romanesc-5 transport-grau-romanesc-3 transport-grau-romanesc-2

 


Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru telefoane Android și iPhone!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!