• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • ZECI DE VACI – ARSE DE VII! Animalele au pierit în chinuri groaznice ÎNTR-UN INCENDIU PORNIT DE O MÂNĂ CRIMINALĂ!

  agrointeligenta.ro -

  ZECI DE VACI DE LAPTE – ARSE DE VII! Un incendiu a mistuit un adăpost de animale în care se aflau, legate cu lanțuri, 60 de vaci, majoritatea gestante. Animalele nu au avut nici o șansă în fața flăcărilor, iar la sosirea echipajelor de pompieri, era deja prea târziu să se mai intervină pentru 53 de bovine deja arse de vii. Grozăvia s-a petrecut vineri seara, pe 11 noiembrie, iar ferma aparține familiei Marian și Virginica Tăbăcaru din Murgeni, județul Vaslui.

  Ferma se afla undeva la ieșirea din Murgeni spre Fălciu, fiind păzită de un singur om de încredere al familiei Tăbăcaru, conform reporterilor de la publicația vasluiană Vremea Nouă – www.vremeanoua.ro.

  Din senin, în jurul orelor 18.30, după lăsarea întunericului și a unei cețe dense, la ferma lui Marian Tăbăcaru a izbucnit un incendiu devastator. Au fost alertați pompierii voluntari din Murgeni și Departamentul de pompieri din Bârlad. Cu greu s-a ajuns la fața locului, iar acolo pompierii au găsit iadul! Vacile, legate cu lanț în iesle, una lângă alta, ardeau, mugind îngrozitor, iar urletele bietelor animale au îngrozit până și pe pompieri.

  Intervenția a fost extrem de dificilă, până târziu în noapte. Au pierit în flăcări și în chinuri groaznice 53 de vaci, dintre care 22 aveau viței (șapte – care au fost salvați), iar restul până la 53 erau gestante! În afară de vaci au ars și cinci porci și peste 20 de găini.

  Am cinci copii, dintre care doi gemeni de 2 ani și jumătate și o fetiță de un an și jumătate. Acum ce mă fac? Am rămas fără nimic, cine ne mai salvează pe noi? Ne-a anunțat omul care avea grijă de animale. Ne-a sunat să venim că arde tot. Noi nu avem nici curent aici, el a auzit cânii lătrând și apoi a izbucnit focul… Când am ajuns noi, ardea tot! N-am putut să facem nimic, am sunat la 112, au venit pompierii, drumul era greu… Ce să zic, bănuim noi că cineva care ne-a vrut răul a făcut asta. Eu n-am primit amenințări în ultimul timp, dar ce să zic? Nu este singurul incendiu, am mai avut încă trei, în decurs de doi ani. Unul aici la furaje și două mașini în oraș. Nu știu ce să mai fac, unde să plec, cum să scap..”, a spus plângând Virginica Tăbăcaru.

  Polițiștii din Murgeni, conduși de comisarul șef Iulian Bârzu, comandantul Poliției orașului Murgeni, au demarat cercetări în acest caz complicat. Se dovedește astfel că la Murgeni există o minte diabolică, cineva destul de important sau care se crede foarte important, și care terorizează cetățenii din Murgeni ce intră în ”raza” sa de acțiune. Cercetările au dus deocamdată la o singură concluzie: Marian Tăbăcaru, care a fost audiat astăzi ore întregi, a fost amenințat, iar acesta n-a reclamat, nevrând să-și sperie familia și nici să atragă asupra sa și a celor dragi răzbunări idioate. Dar iată că, un criminal notoriu, a ucis cu sânge rece atâtea animale, dintre care 31 de vaci gestante și 22 cu viței de un an și l-a lăsat fără venit. “Ancheta este dificilă, dar vom face totul ca să demascăm pe făptuitor. Avem câteva indicii, dar trebuie să probăm bine suspiciunile noastre.”, a spus Iulian Bârzu.

  Numai de la începutul acestui an, în orașul Murgeni au avut loc șase sau șapte incendii suspecte: o fermă, o casă a unui întreprinzător privat, mașinile a doi politiști, furajele fostului primar al Murgeniului. Până acum au fost arestați doi dintre piromani.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Un fermier cu suflet donează baloți cu fân crescătorilor de animale rămaşi fără nutreţ din cauza secetei Monta naturală cu berbeci sau țapi ”închiriați”: Cât câștigă fermierii care închiriază reproducători cu genetică valoroasă! DNA: Ciobăniță acuzată că a încasat fonduri de 40.000 de euro pentru o stână fictivă!

  Ultimele știri

  ANSVSA: O nouă secție de biologie moleculară și analiză genetică – la DSVSA Maramureș! Ce face fermierul Emil Constantea pentru a obține furaje de cea mai bună calitate! BANII SUNT ÎN CONTURI! Fermierii care au încasat subvenția integrală pe acest an!

  Căutare în articole