PROGNOZA METEO pentru DECEMBRIE, IANUARIE și FEBRUARIE
agrointeligenta.ro -Prognoza meteo pentru lunile de iarnă – decembrie, ianuarie și februarie! Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimată distribuția temperaturilor medii lunare, precum și distribuția cantităților lunare de precipitații, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.
PROGNOZA METEO DECEMBRIE 2016 – Temperatura aerului va avea valori medii lunare apropiate de norma in cea mai mare parte a tarii, posibil mai ridicate, local, in sud si sud-est. Precipitatiile lunare vor fi in general peste normele climatologice, exceptand local vestul, nord – vestul si sudul tarii, unde acestea vor fi apropiate de medii.
PROGNOZA METEO IANUARIE 2017 – Temperaturile medii lunare ale aerului vor fi apropiate de normalul perioadei in sudul, sud-estul si local vestul teritoriului, iar in rest se vor putea situa sub media climatologica. Cantitatile totale de precipitatii vor fi apropiate de norme local in est si sud – est si se vor situa, in general, peste media climatologic a in restul tarii.
PROGNOZA METEO FEBRUARIE 2017 – Valorile medii lunare ale temperaturii aerului vor fi apropiate de norma in cea mai mare parte a tarii. Cantitatile totale de precipitatii vor avea o tendinta spre excedent in vestul si centrul tarii, iar in celelalte regiuni vor fi apropiate de normele climatologice.
Europa de Est, lovită de valuri scurte de frig, pe final de iarnă
Prima parte a iernii este anuntată drept una blandă pentru Europa estică, insă valuri de aer rece vor marca regiunea în partea a doua de iarnă, accentuând senzația de frig mai alesîn zonele de nord.
Pentru România, este prognozată, în special în centrul și sudul țării, o iarnă cu temperaturi ridicate față de media normala și cu perioade de secetș. Nu sunt anunțate furtuni puternice și nici inundații.
Căderile de zăpadă vor fi sub media normală. Pe măsură ce coboară mase de aer arctic, vor exista și scurte perioade de ger cu temperaturi sub media normală.