• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Cinci MARI FERMIERI și produsele lor preferate DIN PORTOFOLIUL BASF!

    Roxana Dobre -

    O parte dintre cei mai mari fermieri ai României au fost invitații speciali ai unui eveniment de înaltă ținută ce a avut loc în zilele de 24 și 25 noiembrie, la Sinaia. Organizată de BASF, veritabila experiență LA BELLE EPOQUE, a fost prilejul perfect pentru a afla de la mari agricultori, de la oameni care fac tehnologie care sunt produsele pe care mizează an de an pentru a obține recolte bogate. 

    Mihai Rezeanu (foto) este un tânăr fermier de succes din Teleorman, care lucrează împreună cu fratele și tatăl său circa 2.100 de hectare de pământ în comuna Islaz. Despre portofoliul companiei BASF, agricultorul are numai cuvinte de laudă și spune că produsul preferat care și-a demonstrat utilitatea în ferma sa este PICTOR. Probabil unul dintre cele mai utile produse de la BASF pe care le-am aplicat în ferma noastră este fungicidul PICTOR pe care îl folosim pentru combaterea bolilor la rapiţă şi la floarea-soarelui. Se știe că substanța activă pe care acesta o conține, boscalid, este o inovație. Are o excelentă eficacitate preventivă şi curativă determinate de un bun echilibru între cele două substanţe active – boscalid şi dimoxistrobin. Dacă ne referim la 2016, comparativ aplicat și neaplicat, avem undeva la 700 de kilograme de floarea-soarelui în plus, pe hectar, folosind produsul BASF”, a explicat în exclusivitate pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro, Mihai Rezeanu.

    Aedin Celzin (foto) este unul dintre tinerii agricultori cunoscuți în partea de sud-est a României. Agronomul deține o fermă, Micul Agricultor, în comuna Osmancea, din județul Constanța, unde cultivă cu predilecție cereale. Celzin are are o viziune un pic diferită de cea a altor colegi fermieri – este tânăr, dornic să muncească și mai ales să testeze soiuri și hibrizi, dar și produse noi apărute pe piață. Nu îi crede niciodată pe cuvânt pe producătorii sau distribuitorii de inputuri: orice produs nou intrat în fermă este testat, în primă fază pe loturi mici, și, dacă ofere rezultate mulțumitoare, suprafața alocată crește de la an la an.

    Despre firma BASF, constănțeanul spune că nu l-a dezamăgit niciodată de când folosește produsele lor. ”Ar fi greu să nominalizez un produs preferat pentru că la noi în fermă folosim o multitudine de produse se la compania BASF. Prima oară când am testat produsele lor, am început cu fungicidul DUETT, pe care l-am testat pe grâu și orz încă de când a apărut. După aceea l-am folosit pe pe scară largă. După aceea a fost la porumb, Pachetul REKORD, care își face foarte bine treaba și este cea mai favorabilă soluţie pentru combaterea integrală a buruienilor în postemergenţă printr-o singură aplicare, contribuind la realizarea unei producţii profitabile. De acum doi ani, prima dată am testat pe o suprafață mică produsul BIATHLON, care este de asemenea un erbicid foarte bun și complet, iar în anul agricol 2015-2016 l-am aplicat pe toată suprafața. Și, pentru primul an, am folosit pe toată suprafața și fungicidul CAPALO, tot în anul agricol care s-a încheiat. Am fost foarte mulțumit și de acest produs. Acum doi ani am folosit și produsul PICTOR, pe rapiță iar în primul an de testare am avut 339 de kilograme la hectar față de martor. În anul care tocmai s-a încheiat, l-am folosit pe toată suprafața pe care o lucrez la rapiță și pe 100 de hectare la floarea-soarelui. Și cu siguranță la anul o să îl folosesc pentru toată suprafața. Testând toate aceste produse pot spune că am avut creșteri la producție începând de la 5% până la 15% în primii ani. Și în următorul an a intrat și pe producție de 100% pe o anumită cultură, de exemplu cum e erbicidul PULSAR pe floarea-soarelui sau erbicidul BIATHLON pe grâu și orz, fungicidul CAPALO pe grâu și orz sau produsul PICTOR pe rapiță și floarea-soarelui. Cu siguranță și pe viitor voi colabora cu compania BASF pentru că au produse foarte bune care se adresează mai ales fermierilor care vor să facă producții și trebuie să folosească produse de top indiferent de prețul pe care acestea îl au”, a explicat în exclusivitate pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro, Aedin Celzin. 

    Inginerul Lucian Buzdugan (foto) este permanent preocupat de culturile și producțiile agricole ale Agricost, societate care lucrează în Insula Mare a Brăilei peste 57.000 de hectare. Specialistul este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați fermieri iar despre relația cu compania cu BASF spune că este una de durată.  ”Avem o relație veche cu BASF-ul care face parte din pleiada firmelor cu impact deosebit în protecția plantelor, atât prin volume dar mai ales prin calitatea produselor. Noi avem un produs pe care l-am susținut de la început și au trecut, cred că 6-7 ani, de când îl folosim 100% la cultura porumbului. Este vorba despre OPERA, care este un fungicid dar are rol de stimulator de creștere cu rezultate excepționale. Îl susținem, îl apreciem și o să îl folosim în continuare asigurându-ne minim o tonă în plus la porumb pe hectar. O altă tehnologie de cultivare a soiei, nemodificată genetic, se bazează pe produsele de la BASF dintre care erbicidul PULSAR, care se află pe primul loc și vreau să vă spun că noi nu am putea să cultivăm soia dacă nu ar exista produsele de la această companie”, a explicat în exclusivitate pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro, inginerul Lucian Buzdugan.

    Dan Corbuț (foto) este cel mai influent agricultor din județul Bihor.  Proprietarul Agroind Cauaceu lucrează aproximativ 4.500 ha dar doar 15% ha sunt proprietate, restul fiind arendat de la localnici.  De la compania BASF spune că folosește o gamă variată de produse și remarcă faptul că acestea întocmesc un raport bun calitate-preț. ”Nu aș putea spune că am doar un produs preferat de la compania BASF. Avem în cadrul fermei mai multe produse pe care le folosim de la această firmă și aici aș enumera erbicidul PULSAR, fungicidul ALLEGRO, fungicidul TANGO, fungicidul DUETT. Toate sunt produse care din punctul meu de vedere își fac treaba foarte bine și zic eu că sunt și echilibrate din punctul de vedere al costurilor. În 2016, având în vedere și precipitațiile din zona Bihorului, dar și aplicarea acestor produse au dus la producții mult mai bune. De accea și în 2017 vom merge în mod sigur pe mâna celor de la BASF pentru că, repet, produsele lor sunt foarte bune și care se aliniază la nivelul așteptărilor fermierilor”, a declarat în exclusivitate pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro, Dan Corbuț.

    Vasile Lungu (foto) este cunoscut printre fermierii ieșeni ca unul dintre cei mai activi agricultori din județ. Face viticultură, cultură mare, zootehnie, horticultură și turism. Deci un client complex pentru portofoliul de produse al companiei BASF. ”Având o fermă complexă, folosim produsele BASF atât în cultura viței de vie, a cartofului, a pomilor fructiferi, la cereale, porumb, tratamente la sămânță etc. Toată lumea știe că o cultură trebuie să fie bine protejată cu un program coerent de tratamente unde trebuie alternate moleculele de substanță activă. Bolile, dăunătorii, folosind repetat același produs ajungem la rezistență și atunci suntem ”consumatori” a aproape întregii game de produse de la compania BASF dar și de la alte companii. Alegem în general produse noi care sunt mult mai prietenoase cu mediul pentru că noi agronomii nu doar trebuie să facem profit ci și să păstrăm un pământ sănătos, curat pe care să îl lăsăm mai departe copiilor și nepoților noștri. (…) Noi folosim din gama de erbicide aproape toate produsele de la compania BASF dar urtilizăm pe scară largă fungicidul OPERA, care protejează porumbul. Și la vița de vie folosim fungicidul pentru combaterea făinării, VIVANDO”, a arătat pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro, Vasile Lungu.


    Te-ar mai putea interesa

    Cum aflăm greutatea unui porc fără cântar. Formula de calcul numărul de kg în viu și carcasă Subvenții APIA, în conturi. Județele unde fermierii au anunțat că au primit a doua tranșă de bani Guvernul – decizie astăzi care îi vizează și pe fermieri

    Ultimele știri

    Subvenții APIA 2025. Data la care se reiau plățile către fermieri după Anul Nou Ninsori, ploi și vânt puternic – județele care au intrat sub alertă meteo până în a doua zi de Crăciun Atenție, se fură oi! Un cioban a rămas fără animale înainte de Crăciun