Comerţ alimentarIMPORTANTŞtiri agricole

PRIORITATEA LUI TRUMP: BUY AMERICAN! La noi, SUPERMARKETURILE SE PREGĂTESC SĂ-ȘI PUNĂ SECRETAR DE STAT să le protejeze IMPORTURILE!

Președintele ales al SUA, Donald Trump a postat pe Facebook un mesaj simplu si scurt: că Administrația sa se va călăuzi după o regulă simplă: BUY AMERICAN! Adică va face totul pentru ca americanii să cumpere produse americane. Inclusiv produse alimentare. Și președintele partidului care a obținut cele mai voturi în România, Liviu Dragnea, s-a declarat, chiar în seara victoriei, că va sprijini produsele alimentare românești și că va descuraja importurile ieftine și proaste.

mesaj-donald-trump

Sper că domnul Dragnea este un politician serios și responsabil iar vorbele sunt urmate și de fapte. Tocmai de asta mi se pare revoltător ce se întâmplă în aceste ore în ceea ce privește negocierile pentru viitorul Ministerului Agriculturii. Sursele Agrointeligența vorbesc, nici mai mult, nici mai puțin, că retailerii se laudă că au bătut palma cu PSD (și cu PNL ca rezervă) că vor numi un secretar de stat în minister care să le reprezinte intersele și să blocheze, pe cât posibil, aplicarea în literă și în spirit a Legii Supermarketurilor. Adică să sprijine importurile alimentare și să împiedice accesul către consumator a alimentelor românești. Totul, împachetat frumos, sub forma titulaturii de secretar de stat pe industrie alimentară. Se vehiculează și câteva nume dar nu vreau să le menționez pentru că vreau să cred că respectivii nu au ajuns atât de jos încât să își bată joc de interesul național și să accepte o asemenea poziție.

Semnalul de alarmă pe care îl trag, extrem de serios și responsabil, este pentru ca, dacă o asemenea înțelegere chiar există, conducerea PSD (și eventual PNL) să o anuleze de îndată. Altfel, tot ceea ce zis Liviu Dragnea despre sprijinul pentru producătorii agro-alimentari români, este doar încă o ipocrizie politicianistă.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


7 comentarii

  1. problema nu e la ei . supermarketu poate sa aduca cata marfa vor ei de unde vor. problema e la noi cumparatorii sa nu cumparam de la ei. statul sa faca magazine unde sa aiba acces numai producatorii adevarati. sau fermierii sa se asocie

    1. Ce bine e pentru consumatori de când există concurența vestică! Acum 10-12 ani cumpăram porcul de Crăciun cu 10 lei/kg, acum e 6-7 lei iar salariile s-au dublat. La 10-12 lei găsești la magazin carne de cârnați.

  2. Nu am votat niciodata cu Dragnea,dar in domeniul agricol omul stie ce vorbeste, fiind propietarul unei ferme mari de vaci, a unuei ferme de crestere a porcilor[la Salcia tr]si a unei ferme vegetale de vreo 5000 de ha[ramura agricola a firmei Tel drum].Asa ca sper ca macar din interes, sa sprijine producatorii romani.

  3. Oare să fie un interes pentru lapte şi carne de import?
    Şi mai e ceva…care sunt numele celor care sunt susținuți de supermarketuri?
    Băieți nu vă imaginați că nu veți fi în minister câtă vreme vor exista şi fermieri.

Scrie un comentariu