• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • VESTE EXCELENTĂ pentru fermierii CARE NU AU PRIMIT SUBVENȚIILE!

    Roxana Dobre -

     VESTE EXCELENTĂ pentru fermierii CARE NU AU PRIMIT SUBVENȚIILE! 5.700 de fermieri mai au minim o schemă solicitată în curs de procesare în vederea autorizării la plată, pentru campania 2015. Sunt ”restanțele” agenției de plăți pentru campania ce s-a încheiat iar directorul general al APIA, Adrian Pintea, spune că în această lună se vor încheia toate plățile pentru anul trecut. Prezent în studioul Agrointeligența – www.agrointel.ro într-un interviu LIVE difuzat pe pagina de Facebook a publicației noastre, Adrian Pintea, a anunțat vestea bună pentru fermieri!

    Foarte mulți fermieri întreabă când își primesc banii restanți pentru 2015 iar măsurile de agro-mediu au reușit să adune cele mai multe sume restante. În cazul acesta, APIA Central mai avea de implentat un modul care se referea la plățile necuvenite pe campania 2015, ceea ce împiedica ca dosarele să fie date la plată.

    ”Noi am postat un bilanț al APIA și într-adevăr aveam 7.181 de fermieri neplătiți dar aș vrea să precizez că această cifră a fost valabilă la data de 15 octombrie atunci când a fost încheiat acest material. Astăzi mai avem 5.700 de fermieri pentru care mai avem de achitat cel puțin o plată, atât din bugetul FEGA cât și FEADER. Avem cica 960 de fermieri care au restanțe din bugetul FEGA și mai au de primit o plată. Iar aceștia sunt acei fermieri care nu au putut fi autorizați la plată până la termenul-limită de 15 octombrie din mai multe motive: fie că din punct de vedere administrativ au nu au îndeplinit anumite condiții. Iar pentru cei care au rămas neplătiți din bugetul FEADER, care așteaptă să își primească banii în principal pe Agro-mediu, pot să anunț că au fost instalate pe mediul de producție acele module pentru plățile necuvenite care nu erau instalate iar în următoarele zile și aceste plăți vor fi efectuate către fermieri. Termenul-limită de efectuare a plăților este de 31 decembrie, dată până la care trebuie să facem noi aceste plăți”, a explicat șeful de la APIA.

    În fiecare județ mai sunt fermieri care nu au încasat încă sumele ce li se cuvin din plățile directe și măsurile compensatorii gestionate Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, iar sumele restante sunt importante, după arată bilanțul făcut public cu privire la Campania 2015.

    Pentru plățile aferente anului 2015, fermierii români au depus, în premieră, o cerere unică de plată la APIA. Bilanțul arată că au fost 944.076 fermieri care au depus cerere unică. Numărul fermierilor înregistrează un trend descrescător de la o campanie agricolă la alta, ca urmare a comasării suprafețelor agricole. România este cunoscută pentru fragmentarea masivă a terenurilor, iar procesul de consolidare a acestora este unul firesc și necesar pentru trecerea la o agricultură modernă și performantă, potrivit raportului APIA.

    Din totalul fermierilor care au depus cerere la APIA, 927.951 fermieri plătiți, în conturi fiind virate peste două miliarde de euro – 2.088.057.161 de euro, mai exact, plăți directe către beneficiari. Din această sumă, 1.804.401.284 de euro sunt bani plăți directe către fermieri în sectorul vegetal, în timp ce pentru zootehnie s-au achitat 283.655.877.

    Sunt însă fermieri în fiecare județ care nu au primit încă subvențiile, iar la nivel național din cererile depuse în Campania 2015 mai sunt 7.181 cereri unice (în prezent 5.700 de fermieri n.r) care mai au minim o schemă solicitată în curs de procesare în vederea autorizării la plată.


    Te-ar mai putea interesa

    Calendarul foilor de ceapă 2025. Lunile bogate în ploi și lunile în care va fi secetă Urături haioase de Anul Nou. Cea mai comică urare pentru Revelion Primele subvenții APIA care se transferă în noul an în conturile fermierilor

    Ultimele știri

    Ferma de măgărițe, o afacere cu potențial uriaș. Asinia Farm – producție de lapte, în curând și de carne Bursa cerealelor la început de an. Scăderi pentru grâu, creșteri la rapiță Patru produse recomandate pentru erbicidarea de primăvară a cerealelor păioase