• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Gheorghe Lămureanu, ”cultivatorul de muştar”: Cel mai mare credit a fost de un milion de dolari

  agrointeligenta.ro -

  Prezent în Top 50 cei mai bogaţi fermieri cu o avere de 8-10 milioane de euro, constănţeanul Gheorghe Lămureanu spune că nu ar fi putut să ajungă atât de departe fără ajutorul familiei şi fără creditele luate pentru a investi în agricultură. Agricultorul a povestit, pentru cancan.ro, că este învăţat cu munca de mic, iar ucenicia şi-a făcut-o alături de tatăl său, care era tâmplar. Nu se sfieşte să spună ca provine dintr-o familie modestă, dar cunoscută în tot satul ca una muncitoare.

  “Noi suntem trei fraţi, părinţii noştri au fost nişte oameni simpli, muncitori. Mama era croitoreasă, tata tâmplar, iar eu am învăţat meserie de la vârsta de 10 ani. Am învăţat să trag cu rindeaua, să tai cu fierastraul şi dintr-un buştean să fac o uşă pentru casă. Am făcut ucenicie în atelier. La 11-12 ani am lucrat pe schela ca zidar, dulgher şi tâmplar. De când am fost în stare, părinţii ne-au trimis la câmp. În clasa a treia – patra, lucram la fermă ca udator„, a povestit Gheorghe Lămureanu.

  Lămureanu spune că a pornit afacerea în 1991, alături de colegi de muncă, prieteni şi apropiaţi. A plecat de la 150 de hectare, iar acum lucrează 1.500 de hectare de teren. El spune că cea mai frumoasă surpriză i-au facut-o copii, care s-au implicat în afacere şi îl ajută la tot.

  lamureanu 1 site

  “Pe cont propriu am plecat în 1991, când am facut o societate agricolă cu un grup de 20 de prieteni, foşti salariaţi, apropiaţi, am făcut o fermuliţă de 150 de hectare. Am fost corect faţă de toată lumea. Acum sunt singurul asociat, lucrează şi ginerele meu, fata mea şi fraţii mei lucrează toţi aici”, a mai povestit Gheorghe Lămureanu.

  Fermierul şi-a construit o casă în Agigea, unde locuieşte la doar câţiva paşi de ferma sa. Are aceeaşi masină de patru ani, despre care spune că ştie drumurile de ţară la fel de bine ca el, iar bogaţia sa este familia. “Aici am familia, aici locuiesc, încă din clasa a doua sunt aici în Agigea, de când s-au mutat părinţii. Locuiesc ca un om obişnuit, modest, am o casă modestă, aproape de câmp, o maşină modesta şi o familie frumoasă. Principala bogăţie este familia mea. Viaţa la fermă nu e usoara, iar in unele zone se trăieşte ca în deşert. În câmp, noi aveam o zonă aridă pe care mecanizatorii mei o numesc Afghanistan. Acolo dacă nu ştii să supravieţuieşti, nu mai vii seara acasă”, a adăugat principalul cultivator de muştar din România.

  Despre creditele luate, Lămureanu spune ca apasă greu pe umerii unui fermier. “Când am făcut ferma acolo, mi-am facut împrejmuirea şi am luat un credit de un million de lei. Mama zicea că am înnebunit. Am cumpărat trei tractoare, un disc, un plug şi o semănătoare. Am mai făcut împrumuturi, iar cel mai mare a fost in `96  – un milion de dolari, cu care am construit un mic siloz”, a mai povestit agricultorul.

  lamureanu coriandru site

  Gheorghe Lămureanu din Agigea lucrează 1.500 de hectare de teren, iar o parte din profit îl scoate din culturile de muştar şi coriandru. O parte din această producţie o vinde în ţară, iar o alta merge spre export în ţări precum China, Coreea şi Indonezia. A ales aceste culturi deoarece sunt rezistente la secetă.

  Sursa foto: Cancan.ro


  Te-ar mai putea interesa

  Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute Vremea de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Meteorologii au anunțat prognoza meteo de sărbători Vremea de schimbă radical. Șefa ANM anunță ploi și temperaturi cu minus

  Ultimele știri

  Legea arendei a fost depusă din nou în Parlament pentru contracte de arendă pe minim 7 ani Creșterea mușcatelor – plantare, îngrijire, înmulțire Flori Mînzat: Vindem mieii sacrificați cu 50 de lei/kg, la poarta fermei