• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • agrointel.ro
  • Ştiri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Agribusiness
  • Anunțuri
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • SEVIL SHHAIDEH a fost propusă de PSD-ALDE pentru funcția de PREMIER AL ROMÂNIEI!

    agrointeligenta.ro -

    Consultările între președintele Klaus Iohannis și delegația PSD-ALDE în vederea formării unui nou guvern au început, miercuri, la Palatul Cotroceni. În cadrul acestora, reprezentanții formațiunilor parlamentare care au câștigat majoritatea locurilor din Parlament au propus-o pentru funcția de premier al României pe Sevil Shhaideh.

    ”PSD a câştigat alegerile şi, conform cutumelor, eu aveam dreptul legitim să solicit funcţia de premier. Am ţinut cont de două lucruri, de afirmaţiile preşedintelui României şi de o lege în vigoare. Pentru mine, legea nu e o chestiune secundară. (…) A trebuit să ţin cont de dorinţa de a face o propunere de premier care să-mi dea garanţia că nu merge acolo pentru a construi un proiect personal, ci garanţia că ştie, că are capacitate de muncă, un om în care să am încredere totală. Aşa cum am spus în toată campania şi după alegeri, nu promovez niciun conflict inutil. Am venit cu o soluţie care sper să fie acceptată, aşa încât să putem forma rapid un guvern. Propunerea e o persoană pe care o cunoaşteti – Sevil Shhaideh”, a declarat Liviu Dragnea, președintele PSD.

    ”O condamnare nedreaptă și o lege profund neconstituțională nu mi-au dat posibilitatea să solicit această demnitate pentru mine deocamdată”, a mai afirmat Dragnea, după consultările de la Cotroceni. Noi altă propunere nu vom mai face!”, a mai spus acesta.

    Cine este Sevil Shhaideh, cea care ar putea prelua conducerea noului Guvern

    Potrivit Gandul.info, Sevil Shhaideh a fost timp de aproape 20 de ani director de servicii în Consiliul Judeţean Constanţa, iar din 2012, după numirea lui Liviu Dragnea la conducerea MDRAP, a fost secretar de stat în acest minister.

    Sevil Shhaideh are 50 de ani, iar în 1987 a absolvit Academia de Ştiinţe Economice, Facultatea de Planificare Economică şi Cibernetică. În 1995 şi 2001, ea a obţinut specializările: expert în administraţie publică şi manager ONG la organizaţia internaţională USAID din Statele Unite ale Americii, iar în 2003 a primit titlul de auditor în urma unui curs susţinut la TUV Institution, potrivit CV-ului său publicat pe site-ul Ministerului Dezvoltării.

    Consultările de la Cotroceni vor continua și mâine

    Vă reamintim că la consultările de astăzi de la Cotroceni cu președintele României Klaus Iohannis, din partea PSD a participat președintele Liviu Dragnea, iar din partea ALDE — copreședinții Călin Popescu-Tăriceanu și Daniel Constantin. Alături de șeful statului s-au aflat consilierii prezidențiali Bogdan Aurescu și Ioan Oprișor, precum și consilierii de stat Mădălina Dobrovolschi și Dana Bârsan.

    Este a doua rundă de consultări, după ce în urmă cu o săptămână șeful statului a avut primele întâlniri cu formațiunile politice din noul parlament. PSD și ALDE au absentat de la primele consultări.

    Consultările vor continua joi, când la Cotroceni este așteptată delegația PMP și cea a grupului minorităților naționale.

    Știre în curs de actualizare!

    Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

    CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

    Te-ar mai putea interesa

    Lista raselor pentru care crescătorii de animale pot folosi logotipul „100% rasă autohtonă”! Azot şi patru biostimulatori într-un singur produs de excepție: Nutrino Pro de la Agro-Est Muntenia! Recomandările FMC pentru perioadele de stres termic și hidric ale culturilor de cereale păioase

    Ultimele știri

    Curiosul caz al vacilor din România care au fătări cu 3 sau chiar 4 viței! Ministrul Oros, discuții cu fermierii: Automate de lapte pentru fermele cu până la 20 de vaci! Subvenții APIA 2020: Fermierii care au dreptul să încaseze plata pe hectar!

    Căutare în articole