• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • CE PROGRAM ARE APIA DE SĂRBĂTORI!

    Roxana Dobre -

    Programul APIA de Sărbători! Agenția de plăți continuă autorizarea la plată a subvențiilor finale dar primește în luna decembrie și o serie de cereri importante pentru fermieri. Directorul general al APIA, Adrian Pintea, anunță fermierii în premieră prin intermediul Agrointeligența – www.agrointel.ro, care este programul agenției în perioada Sărbătorilor de iarnă!

    ”Funcționarii agenției de plăți au liber în zilele de 25, 26 decembrie și 1, 2 ianuarie urmând ca din 3 ianuarie să fie reluată activitatea”, a adus precizări șeful de la APIA.

    Practic, în decembrie, agenția face plăți atât pentru campania în curs dar achită și ”restanțele” rămase din 2015 și pentru care CE permite statelor membre să vireze banii până la finele anului 2016! În același timp, funcționarii APIA trebuie să primească acordurile prealabile pentru motorina folosită în 2017 .

    31 DECEMBRIE: finalizarea plăților ”restante” rămase din campania 2015!

    APIA mai are de efectuat plăți pentru fermierii care au angajamente pe agro-mediu. Mulți producători agricoli s-au plâns și pe site-ul Agrointeligența-www.agrointel.ro, că încă nu au primit sumele cuvenite pentru pachetele aferente măsurii 10, agro-mediu și climă.

    De specificat că prima compensatorie de agro-mediu şi climă este plătită anual, ca sumă fixă, acordată pe hectar şi reprezintă o compensaţie pentru pierderile de venit şi costurile suplimentare suportate de către fermierii care încheie angajamente voluntare pe care se angajează că le menţin pentru o perioadă de minimum 5 ani de la data semnării acestora.

    Termenul pentru depunerea cererii pentru acord prealabil motorină a fost prelungit

    Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a decis că termenul de depunere al Cererilor de solicitare a acordului prealabil pentru finanţare aferente schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură pentru anul 2017, se prelungește până pe data de 3 ianuarie, inclusiv.

    Acest lucru este posibil deoarece ultima zi de depunere a Cererilor de acord prealabil pentru finanţare este 31 decembrie 2016, zi nelucrătoare (sâmbătă), iar în conformitate cu prevederile art.12 din Regulament Delegat UE nr. 640/2014 şi ale Codului de Procedură Civilă: „în cazul în care data limită de depunere a unei cereri de ajutor, a unei cereri de sprijin, a unei cereri de plată sau a altor declarații sau a oricăror documente justificative sau contracte sau data limită pentru modificări aduse cererii unice sau cererii de plată este o zi de sărbătoare legală, o sâmbătă sau o duminică, termenul limită se prelungeşte până în prima zi lucrătoare care urmează.”

    Cererile se depun la Centrele judeţene ale APIA sau al Municipiului Bucureşti pe raza cărora sunt situate exploatațiile agricole pentru care se solicită ajutorul de stat sau unde au fost depuse cereri de plată pentru schemele de sprijin pe suprafaţă, respectiv la centrele judeţene APIA/ municipiului Bucureşti pe raza cărora au fost depuse cererile pentru finanţare prin rambursare în cadrul schemei de ajutor de stat pentru motorina utilizată în agricultură, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr.763/2013 pentru aprobarea normelor metodologice privind acordarea unui ajutor de stat pentru motorina utilizată în agricultură, cu modificările şi completările ulterioare.

    Cererea de acord prealabil pentru finanţare se depune anual, pentru fiecare an calendaristic aferent perioadei de aplicare a schemei de ajutor de stat reglementată  prin Hotărârea Guvernului nr.1174/2014, respectiv 2015-2020 inclusiv.


    Te-ar mai putea interesa

    Șeful de la Agricultură – anunț în Parlament despre plata subvențiilor APIA Plânsul viței de vie. De ce ”plânge” via primăvara Subvenții APIA la ovine/caprine, reguli finale: Berbecii cu origine și adeverința de la asociații – eliminate!

    Ultimele știri

    Au apărut, în piață, primele roșii românești. Prețul lor – dublu față de cel al cărnii Porumbul de talie mică de la STINE a fost desemnat produsul anului în SUA România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE