• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • CALENDARUL TÂRGURILOR APICOLE 2017: cele mai importante evenimente din apicultura românească

  agrointeligenta.ro -

  Calendarul cu târguri apicole 2017 este cel mai util instrument pe care, an de an, Agrointeligența – www.agrointel.ro îl pune la dispoziția crescătorilor de albine pentru a-i ajuta să se pregătească din timp și să participe la cele mai importante evenimente din apicultură. Târgurile apicole sunt una dintre soluțiile la care apelează tot mai mulți stupari pentru a-și valorifica producția de miere, fiind locul unde cumpărătorii pot lua contact direct cu cei care sunt, cu adevărat, producători de miere adevărată, autentică, fără tot felul de adausuri!

  Primele târguri apicole din 2017 sunt anunțate să aibă loc până la ieșirea din iarnă. Astfel, până la acest moment, este anunțat să se țină un prim eveniment la Craiova, în județul Dolj, pe 28-29 ianuarie.

  Iată calendarul târgurilor apicole din 2017, actualizat periodic cu informații noi:

  28-29 ianuarie – Târgul Apicol Craiova 2017

  Primul târg din 2017 este, așa cum a fost și în anii trecuți, cel de la Craiova – ajuns deja la cea de-a IV-a ediție. Se ține în zilele de 28 și 29 ianuarie, la Centrul Multifuncțional din localitate. Evenimentul poartă amprenta Stupina Bia.

  Pentru mai multe detalii despre Târgul Apicol Craiova și rezervări de standuri, aveți datele de contact tel. 0744.699.789, e-mail: office@biapartner.ro.

  11-12 februarie – Târgul Apicol Târgu Jiu 2017

  Este cel de-al doilea târg anunțat de Stupina Bia pentru anul 2017 și se va ține în zilele de 11 și 12 februarie în Piața Prefecturii în centrul orașului Târgu Jiu. Evenimentul a ajuns și el la cea de-a IV-a ediție.

  Pentru mai multe detalii despre Târgul Apicol Târgu Jiu și rezervări de standuri, aveți datele de contact tel. 0744.699.789, e-mail: office@biapartner.ro.

  18-19 februarie – Târgul Apicol Târgu Mureș 2017

  Ajuns la cea de-a patra ediție, evenimentul de iarnă organizat de Stupina Bia la Târgu Mureș va avea loc în zilele de 18 și 19 februarie, în parcarea Kaufland din zona gării din oraș.

  Pentru mai multe detalii despre Târgul Apicol Târgu Mureș și rezervări de standuri, aveți datele de contact tel. 0744.699.789, e-mail: office@biapartner.ro.

  24-26 februarie – Târgul Mierii Câmpina 2017

  Cea de-a XI-a ediție a Târgului Mierii de la Câmpina va avea loc în zilele de 24-26 februarie, potrivit organizatorilor. Târgul se va ține la Casa Tineretului din localitate și, ca și în anii precedenți, va include și o serie de concursuri inedite adresate apicultorilor și celor care iubesc mierea. Târgul Mierii Câmpina este organizat de Asociația Apicolă „Valea Prahovei” Câmpina, membră a Federației Asociațiilor Apicole din România ROMAPIS.

  Pentru mai multe detalii despre Târgul Mierii Câmpina 2017 și rezervări de standuri, aveți datele de contact tel: 0740.452 870, e-mail: contact@aavph.ro.

  25-26 februarie – Târgul Apicol al Țării Făgărașului 2017

  Târgul apicol al ”Țării Făgărașului” – ediția a-VIII- a se va desfășura în perioada 25-26 februarie în aceeași ca și anul trecut, locație respectiv Cercul Militar Făgăraș.

  Pentru mai multe detalii despre Târgul Apicol al Țării Făgărașului și rezervări de standuri, persoana de contact este Alin Tămaș , tel.0767551121, 0740096064 , e-mail talinggabriel@gmail.com ,talingabriel@yahoo.com.

  25-26 februarie – ARpicultura

  ARpicultura este un eveniment organizat de către Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad și care va avea loc pe 26 și 26 februarie la Expo Arad. ARpicultura s-a născut din necesitatea de a sprijini apicultura, un sector agricol foarte dezvoltat la nivelul regiunii noastre. În cadrul acestui eveniment se vor prezenta unelte, produse și utilaje apicole, hrană și medicamente pentru albine. De asemenea, vor fi prezentate produse apiterapeutice și apicosmetice, dulciuri si sucuri din plante medicinale, uleiuri, produse ecologice și tradiționale, ambalaje, reviste, cărți și cataloage de specialitate.

  Ediția de anul trecut a evenimentului a reunit 50 de expozanți, dar și numeroși vizitatori din Arad, Timiș, Bihor, Alba, Sălaj, Satu Mare, Maramureș, Mehedinți, Sibiu, Mureș, Cluj, Bistrița Năsăud, Iași, Argeș, Prahova, Brașov, București și Ungaria.

  ARpicultura  include și evenimente conexe: întâlniri de afaceri, prezentări firme, întâlniri ale membrilor asociațiilor profesionale, programe cultural-artistice, concursuri pentru vizitatori, tombole.

  Pentru mai multe informații despre ARpicultura 2017 și rezervări de standuri, persoana de contact este Gabriel Leucuța, tel. 0729.969.669, e-mail: arpicultura@ccia-arad.ro

  3-5 martie – Expo Apis Transilvania

  Târg dedicat stupului și binefacerii merii, Expo Apis Transilvania se va desfășura în perioada 3-5 martie, la Cetrul Expozițional Expo Transilvania din Cluj Napoca. Evenimentul reunește tehnologii, utilaje și echipamente, materiale și produse apicole, având în zilele de 3 și 4 martie o secțiune tehnică și în zilele de 4 și martie o secțiune dedicată produselor stupului.

  Pentru mai multe informații despre Expo Apis Transilvania și înscrieri, persoana de contact este Sebastian Suciaghi, tel. 0743.175.805, www.expo-transilvania.ro

  4-5 martie – Târgul pentru un Viitor Sănătos

  De câțiva ani, târgul apicol de la Cluj este organizat de grupul Viitor Sănătos. Anul acesta, evenimentul va fi organizat în perioada 4-5 martie, în incinta supermarketului Cora Cluj-Napoca. Târgul se prezintă a fi unul internațional întrucât organizatorii anunță că la secțiunea comercială de utilaje și echipamente se vor reuni expozanti din România, Ungaria, Bulgaria și Polonia. Producătorii de miere și produsele traditionale, inclusiv meșteri populari din zonă și nu numai, vor completa tabloul târgului, mai promit organizatorii.

  Pentru mai multe informații despre Târgul pentru un Viitor Sănătos și rezervări de standuri, persoana de contact este dr. Radu Pandrea, tel. 0765.252.585, e-mail info@viitorsanatos.ro 

  10-12 martie (dată schimbată) – Târgul Apicol Slobozia 2017

  Târgul Apicol Slobozia 2017 este anunțat să aibă loc în perioada 10-12 martie, pe Stadionul Municipal, Palatul Copiilor bd. Matei Basarab.

  Pentru mai multe detalii despre Târgul Apicol Slobozia 2017 și rezervări de standuri, aveți datele de contact: tel: 0735.309.947; E-mail: spaa@municipiulslobozia.ro

  10-12 martie – Târgul Apicol Ghiroda – Timișoara 2017

  Primăria Comunei Ghiroda, în parteneriat cu Asociaţia Crescătorilor de Albine din România – Filiala Timiş, organizează în perioada 11 – 12 martie 2017, manifestarea „Târgul Apicol Ghiroda -Timişoara – ediţia a-VII-a ”. Evenimentul va avea loc la Căminul cultural din Ghiroda și ca include conferințe pe teme apicole, precum și o expoziție cu vânzare de de utilaje și produse apicole. Intrarea este liberă.

  Pentru mai multe detalii despre Târgul Apicol Ghiroda 2017 – tel. 0256.491.613

  10-12 martie – Târgul Apicol Iași 2017

  Târgul Apicol Iași 2017 va avea loc, ca și în anii trecuți, în al doilea week-end al lunii martie, adică pe 11-12 martie 2017. Locația va fi aceeași ca și în anii trecuti, respectiv parcarea Carrefour Era -Păcurari.

  Pentru mai multe detalii despre Târgul Apicol Iași 2017 și rezervări de standurim persoana de contact și organizatorul evenimentului este dr. Sebastian Ciocan, tel. 0740.99.80.84.

  25-26 martie – Târgul Apicol Galați 2017

  Ajuns la ediția a VIII-a, evenimentul va avea loc în perioada de 26-27 martie și este organizat de ACA Galați și Complex Agro-Dunărea. La târgul apicol din Galați se adună producători de profil din toată țara și din străinătate.

  Pentru mai multe detalii despre Târgul Apicol Galați și rezervări de standuri, persoana de contact este George Saizu, tel. 0751.641.157

  25-26 martie – Sărbătoarea Mierii de la Blaj 2017

  Târgul Apicol “Sărbătoarea mierii – Blaj” ajunge la a 10-a editie, ediție aniversară, pe care organizatorii doresc să o serbeze alături de cât mai multi invitați și apicultori din toată țara. Acest târg a devenit unul internațional prin participarea unui număr tot mai mare de invitați din afara țării: producători de utilaje apicole și firme procesatoare de miere din țări europene ca: Polonia, Ucraina, Bulgaria, Ungaria, Croația, Italia, Germania, Franța, dar chiar și din țări îndepărtate ca Japonia sau Israel.

  Targul se ține în Piața 1848, centrul istoric și administrativ Blaj, unde sunt așteptați în jur de 8.000 de apicultori în cele 2 zile de targ. Anul trecut, acesta a fost un târg extraordinar, un festival în toată regula. Organizatorii (Apidava, Consiliul Local Blaj și Consiliul Județean Alba) promit multe surprize pentru ediția 2017, printre care conferințe extinse pe teme apicole, concursuri apicole și un concert în aer liber în seara zilei de sâmbătă, 25 martie.

  Pentru detalii si rezervari, începand cu data de 25 Februarie: tel: 0258.711.428, e-mail: secretariat@apidava.ro – www.sarbatoareamierii.ro

  31 martie – 2 aprilie – Târgul Național al Mierii – Ediția de Primăvară

  Cea de-a XVI-a ediție a Târgului Național al Mierii va avea loc în această primăvară în intervalul 31 martie – 2 aprilie în aceeași locație – platforma apicolă Băneasa, pe Bulevardul Ficusului, nr. 42, sector 1, București. Evenimentul este organizat de Asociația Crescătorilor de Albine din România.

  Pentru mai multe informații despre Târgul Național al Mierii, accesați site-ul www.aca.org.ro

  8-9 aprilie – Târgul Apicol Oltenia Râmnicu Vâlcea 2017

  Cea de-a VI-a ediție a Târgului Apicol Oltenia va avea loc anul acesta în perioada 8-9 aprilie, fiind organizat de către Primăria Râmnicu Vâlcea, Asociația Apicolă Scundu, Plăcerea Naturii, World Vision România, Consiliul Județean Vâlcea și Direcția pentru Agricultură Vâlcea.

  Pentru detalii si rezervări, persoana de contact este Ionuț Tănăsoiu, tel: 0745.593.990

  15-17 septembrie – Târgul Național al Mierii

  Ediția de toamnă a Târgului Național al Mierii are loc în perioada 15-17 septembrie, pe platforma apicolă Băneasa, pe Bulevardul Ficusului, nr. 42, sector 1, București. Evenimentul este organizat de Asociația Crescătorilor de Albine din România.

  Pentru mai multe informații despre Târgul Național al Mierii, accesați site-ul www.aca.org.ro

  Lista evenimentelor apicole din 2017 este actualizată periodic!

  Notă: Dacă aveți informații sau sunteți organizatorii unui târg apicol în 2017, vă rugăm să lăsați un comentariu sau să ne dați e-mail la redactia@agrointel.ro. Promovarea evenimentului nu implică nici un cost!


  Te-ar mai putea interesa

  Plantare castraveți: perioade, distanțe între răsaduri Subvenția APIA de 100 de euro – fermierii autorizați, urmează plata în conturi! Ce se pune în gropi la plantarea răsadurilor de castraveți

  Ultimele știri

  Ministrul Agriculturii: Vom aloca sumele necesare pentru despăgubiri în zonele afectate de secetă Florin Barbu: România poate obține 30 de milioane de tone de porumb pe an după reabilitarea sistemului de irigații Micii fermieri din Olt și-au făcut o moară cu pietre ce produce făină integrală de grâu și secară