Culturi profitabileReţete de marketingŞtiri agricoleStrategii de afaceri

Idei de afaceri. Cum reușește un tânăr să facă profit din cultura de zmeură

Foto: diez.md

Cultivarea zmeurei este o idee de afacere profitabilă în agricultură. Câștigul poate fi chiar mai mare dacă se găsește o nișă pentru vânzarea producției, așa cum a făcut un tânăr care vinde zmeura în formă uscată. A creat chiar și un brand pentru produsul său – Angelica Zmeurica!

Alexandr Yarovoy este un tânăr în vârstă de 25 de ani din Republica Moldova. Cultivă zmeură și o vinde uscată. Recent, el și-a lansat oficial produsul pe piață – „Angelica Zmeurica”. Un nume aparent ușor naiv, însă cu o identitate specială. Angela e numele mamei sale, cea care a venit cu ideea de a începe această afacere și l-a susținut în tot acest parcurs.

Alexandr Yarovoy muncește cot la cot cu cei 20-25 de muncitori și tot el participă și la împachetarea zmeurei, ajungând deja la peste 8.000 de pachete, conform diez.md. Și-a comparat produsul cu cele concurente și s-a convins încă odată că zmeura sa e cea mai bună: nu conține coloranți, fără conservanți chimici, este cultivată în pământ negru, bogat, cernoziom adevărat, are licență de producător ecologic.

În acest moment, „Angelica Zmeurica” este unicul producător de zmeură uscată din Moldova. În procesul tehnologic sunt folosite cele mai moderne echipamente, astfel sunt păstrate toate substanțele nutritive. Vitaminele A, C, E, B1, B2 etc, acidul folic, citric, malic, fier, fosfor, calciu etc, zaharoza, fructoza etc, toate se conțin în fiecare fruct uscat. O idee de afacere ce poate avea succes și în România, unde numărul cultivatorilor și suprafețele cu zmeură au crescut considerabil în ultimii ani!


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


1 comentariu

  1. exemplui lui este urmat.Se poate cultiva Rubarba,Murele salbatice,Agrisele.Dintre multe plante medicinale musetelul.patlagina,armurariul,levantica,stirul,codita soricelului,etc.

Scrie un comentariu