• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • CALENDARUL SUBVENȚIILOR stabilit de FERMIERI ȘI NOUL MINISTRU AL AGRICULTURII!

  Roxana Dobre -

  Calendarul pentru plata subvențiilor este de maxim interes pentru toți fermierii care încasează subvenții agricole de la APIA. Termenele la care se deblochează noi scheme de plată și se achită și măsurile compensatorii sunt principalul subiect pe care producătorii agricoli îl vor aborda în cadrul unei serii de întâlniri cu noul ministru al agriculturii, Petre Daea, și cu conducerea agenției de plăți. Fermierii vor stabili cu autoritățile un calendar ce va fi urmat pentru achitarea banilor din subvenții. Este vorba mai exact despre crescătorii de animale, cei  care nu au intrat la plata avansului! 

  Crescătorii de animale sunt pregătiți să aibă prima întâlnire cu noul ministru al agriculturii, Petre Daea. Astfel, va fi stabilit și un calendar al plăților iar luna martie pare să fie cea mai realistă pentru începerea campaniei de plăți și pentru crescătorii de animale. ”Deocamdată prea multe nu știm despre plățile pentru campania 2016! Săptămâna aceasta vom avea o întâlnire la București și vom vedea în ce stadiu sunt cu stabilirea efectivelor eligibile și care o să fie calendarul plăților și pentru noi, crescătorii de animale!”, a declarat pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro, Claudiu Frânc președintele Federației Crescătorilor de Bovine din România (FCBR).

  Șeful crescătorilor de vaci de lapte spune că nici nu se mai pune problema ca pentru campania 2016 să se repete întârzierile care au avut loc în 2015. ”Nici nu se mai pune problema de așa ceva. Avem luna februarie ca termen-limită pentru încheierea controalelor și sperăm ca deja în martie să vorbim despre primele plăți”, a mai precizat Claudiu Frânc.

  Potrivit datelor agenției de plăți, puse la dispoziție pentru Agrointeligența – www.agrointel.ro, în perioada fără penalizări au cerut subvenții pentru campania 2016, 186.395 de crescători de animale. 

  Click  pe Anexa1 pentru a descărca situație pe județe a fermierilor care au depus cereri pentru Ajutorul Național Tranzitoriu dar și Sprijinul Cuplat Zootehnie, pe fiecare județ.

  Abrevieri folosite în tabel:

  ANTZ_LAPTE – Ajutor naţional tranzitoriu în sector zootehnic_ schemă decuplată de producţie, specia bovine, în sectorul lapte;

  ANTZ_B_CARNE – Ajutor naţional tranzitoriu în sector zootehnic_ schemă decuplată de producţie, specia bovine, în sectorul carne;

  ANTZ_O – Ajutor naţional tranzitoriu în sector zootehnic_ schemă decuplată de producţie, specia ovine;

  ANTZ_C – Ajutor naţional tranzitoriu în sector zootehnic_ schemă decuplată de producţie, specia caprine;

  SCZ_FB – Sprijin cuplat în sector zootehnic_bivolița de lapte;

  SCZ_OF – Sprijin cuplat în sector zootehnic_ovine_femele;

  SCZ_OM – Sprijin cuplat în sector zootehnic_ovine_masculi;

  SCZ_CF – Sprijin cuplat în sector zootehnic_caprine_femele;

  SCZ_CM – Sprijin cuplat în sector zootehnic_caprine_masculi;

  SCZ_TC11 – Sprijin cuplat în sector zootehnic_ vaca din rasă de carne;

  SCZ_TC12 – Sprijin cuplat în sector zootehnic_ taur din rasă de carne;

  SCZ_TC22 – Sprijin cuplat în sector zootehnic_ tineret femel din rasă de carne;

  SCZ_TC31 – Sprijin cuplat în sector zootehnic_ vaci metise cu rase de carne;

  SCZ_TC32 – Sprijin cuplat în sector zootehnic_ tineret mascul metis cu rase de carne;

  SCZ_TC33 – Sprijin cuplat în sector zootehnic_ tineret femel metis cu rase de carne;

  SCZ_VL – Sprijin cuplat în sector zootehnic_ vaca de lapte;

  SCZ_VM – Sprijin cuplat în sector zootehnic_ viermi de mătase;

  P8_M10 – Creşterea animalelor de ferma din rasele locale în pericol de abandon.

  Pe Instagram-ul Agrointeligența găsiți imaginile momentului din agricultură!

  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Agrointeligența pentru Android sau iPhone!

  Te-ar mai putea interesa

  Data de referință a ANT – folosită fraudulos. Dacă renunțăm, banii pot merge la SCZ pe animale reale! Noi reguli pentru subvenția APIA pe suprafață. Facturile devin obligatorii ca să demonstrezi că lucrezi pământul! Bulgaria a cerut menținerea ANT cu 2018 ca nou an de referință pentru plata subvențiilor!

  Ultimele știri

  Pachetele de produse recomandate de INNVIGO AGRO pentru protecția culturii de rapiță adaptate la condițiile din orice situație tehnologică! Îi pasă cuiva în țara asta că fermierul Neluțu Ionică renunță la agricultură? Un portofoliu ca la carte! Donau Saat oferă genetică de top la hibrizii de porumb!

  Căutare în articole